Uudessa Akaa-areenassa on kansainvälistä tuntua – Näin uusi pelipyhättö selvisi tulikasteestaan

Akaa-areena toimi hienosti lentopallokauden ensimmäisessä paikallispelissä.

30.9. 22:32

Aamulehti, Akaa

Akaa-areena selvisi liigakasteestaan puhtain paperein.

Yleisöä oli paikalla varsin mukavasti, 610 katsojaa, vaikka täyttä ei ollutkaan. Areena vetää parhaimmillaan 1 500 katsojaa ja lentopallon runkosarjaottelussa 1 000 katsojaa.

Nytkin yleisömäärä teki tilasta melko täyden tuntuisen ja kannustus Akaan faniryhmän rumpujen säestyksellä kaikui äänekkäästi. Siitä iso kiitos menee aktiiviselle faniryhmälle.

Tunnelmalle omanlainen testinsä on talvinen viikkopeli, jossa vastassa ei ole VaLePan kaltainen yleisömagneetti.

Uudessa hallissa parasta on kahdelle puolelle levittäytyvät katsomot. Kun kenttä jää keskelle ja molemmilla puolin katsomoa on melko hyvin yleisöä, se tuo aivan omanlaisensa tunnelman tapahtumaan. Näin saadaan kansainvälisen tapahtuman tuntua.

Suomessa on pelattu aivan tarpeeksi kauan jumppasaleissa, joissa toiselle seinustalle avataan katsomotilat. Kahden puolen olevat katsomot vaativat toki sen tärkeimmän eli yleisön, jotta tilassa on täyden tuntua. Esimerkiksi jalkapalloliigassa usein isojen stadioneiden toiset pitkät sivut ovat autioita.

Kuten ennakkoon arveltiin, parkkialueet ovat selvä ongelma ja parkkipaikkojen vähyys luo pullonkaulan. Siitäkin toki pääsee ajatuksen voimalla, kun joko saapuu tarpeeksi ajoissa tai reippailee pelipaikalle hieman kauempaa. Jos mahdollista, voi vaihtaa polkupyörään tai kävelyyn.

Sisääntuloaula hallin puolella toimi varsin hyvin ja kaikki halukkaat olivat sisällä pelin alkaessa. Pitkällä tauolla ei syntynyt harmia aiheuttavia jonoja, vaan pullakahvin vaikutti saavan säällisessä ajassa.

Ahtautta on totta kai, kun puhutaan tapahtumasta jossa kapasiteetti on täynnä tai ainakin melko täynnä. Sellaista areenaa ei ole vielä tehtykään, jossa olisi aina väljää.

Avauspelin perusteella Akaa-Volley on saanut ison parannuksen areenaansa. Tunnelma ei vaikuta väljähtäneen ja taloudelliset mahdollisuudet tehdä tulosta ovat aivan eri tasoa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut