Uusi Akaa-areena sytytti kotijoukkueen historialliseen voittoon – VaLePan tähti­hakkuri loukkaantui pahimpaan mahdolliseen aikaan

Akaa-areena korkattiin perjantaina todellisella jännärillä.

Akaa-Volleyn yleispelaaja Mohammadreza Beik (8) esitti usean näyttävän hyökkäyksen joukkueensa uuden kotisalin avajaisottelussa.

30.9. 22:33 | Päivitetty 30.9. 22:55

Aamulehti, Akaa

Siirtyykö Toijalan Monarin tunnelma uuteen Akaa-areenaan? Siinä kysymys, jota mietittiin ennen perjantain miesten lentopalloliigan paikallispeliä.

Akaa-Volley nousi VaLePaa vastaan avauserässä 22–24-tilanteesta tasoihin ja erä päättyi lopulta VaLePalle 32–30. Voidaan sanoa, että tunnelma oli kuin Toijalassa parhaimmillaan. Uusi Akaa-areena sai ansaitsemansa alun.

610 katsojaa näki heti tasokkaan reilut kaksi ja puoli tuntia kestäneen ottelun, jossa tunnelma nousi heti varsin laadukkaaksi. Akaa-Volley otti samaa vauhtia historiallisen kotivoiton erin 3–2 (30–32, 18–25, 25–23, 25–23, 15–12).

”Pelaajat sekä valmentajat nauttivat, ja samoin varmasti yleisö”, kommentoi Akaan päävalmentaja Olli Kunnari.

Akaa on voittanut VaLePan liigapelissä kerran aiemmin, 11. maaliskuuta 2020 Tampereen Kaupissa. Kotikentällä voitto oli kuitenkin historian ensimmäinen. Uusi areena käänsi siis monella tapaa uuden lehden seuran historiassa.

Etenkin Akaan iranilainen yleispelaaja Mohammadreza Beik oli taistelun ilmentyminen kentällä. Beik teki usean todella tärkeän hyökkäyspisteen, puolusti useasti lähes mahdottomissa tilanteissa ja toi tuuletuksillaan uutta virtaa niin joukkueeseensa kuin kannattajiin.

Iso käännekohta oli Urpo Sivulan loukkaantuminen toisessa erässä. Vaikka VaLePa vielä voitti toisen erän, ei pitkän tauon jälkeen erävoittoja herunut. VaLePa joutui antamaan liikaa tasoitusta hakkurin paikalla.

Hieman voivat akaalaiset jossitella täyden pistepotin perään. Ensimmäisessä erässä oli omat saumansa viedä sekin, mutta VaLePa piti pintansa useiden eräpallojen jälkeen.

Akaa-Volleyn yleispelaaja Mohammadreza Beik (8) esitti usean näyttävän hyökkäyksen.

Akaa-Volleyn rumpuryhmä toi hienoa tunnelmaa uuteen areenaan ja sai muunkin yleisön mukaan kannustamaan.

610 katsojaa todisti Akaa-areenan ensimmäistä liigapeliä.

Urpo Sivula loukkaantui toisessa erässä, kun hän tuli hyökkäyksestään alas pallon päälle.

Sivula loukkaantui

VaLePalle tuli erävoitosta huolimatta isosti harmaita pilviä toisessa erässä, kun tähtihakkuri Sivula loukkaantui VaLePa-johdossa 11–7. Sivula putosi hyökkäyksensä jälkeen pallon päälle.

Sivula ei pystynyt jatkamaan peliä ja hänen polveensa laitettiin jäitä VaLePan vaihtopenkillä. Hänet korvasi hakkurina Tino Vuori.

Sivula oli loukkaantumisensa asti kentän hahmoja. Vuori paikkasi sen minkä pystyi, mutta vaihdon jälkeen VaLePa-passari Mikko Esko joutui ymmärrettävästi jakamaan hyökkäysvastuuta vielä enemmän yleispelaajille.

VaLePan yleispelaaja Sakari Mäkinen näytti jälleen tasonsa. Hän kesti Akaan syöttöpommituksessa ja oli hyökkäyspelissä totutun kova.

Akaa-Volleyn iranilaiskaksikko Ali Fazli ja Mohammedreza Beik esittivät hurjaa hyökkäyspotentiaaliaan. Etenkin Beik piti Akaata parhaimmillaan yksin pystyssä pisteillään. Akaalla on käsissään jopa koko sarjan hyökkäysvahvin duo, mutta aina maltti ei ollut samalla tasolla innon kanssa ja virheitä tuli vielä liikaa.

Uusi areena mahdollisti korkean kattonsa ansiosta useita pitkiä ja näyttäviä palloralleja. Varmasti useampi olisi Toijalassa osunut kattorakenteisiin, nyt vain yksi pallo keskeytyi lamppuosuman vuoksi.

Pelissä piti kiirettä myös päätuomari Pasi Hakkaraisella, sillä paikallispeli ja tiukat erät toivat pelaajilla tunteet pintaan useamman kerran. Kortteja jaettiin tosin vain yksi kappale, keltainen VaLePan Karli Allikille.

VaLePan huoltaja Manu Soro auttoi Sivulaa vaihtopenkillä.

Akaa-Volleyn Sauli Sinkkonen hyökkäsi tehokkaasti.

Kohti Eurooppaa

VaLePa on saanut melko lailla kovimman mahdollisen suomalaisen kenraalin ennen ensi viikon Mestarien liigan karsinnan alkua.

VaLePa aloittaa europelit Itävallassa tiistaina 5. lokakuuta. Toisella karsintakierroksella vastaan tulee SK Zadruga Aich/Dob, joka pudotti avauskierroksella montenegrolaisen vastustajansa Budvanskan.

VaLePan täytyy kaataa Itävallan viime kauden hopeajoukkue edetäkseen viimeiselle karsintakierrokselle, josta voi päästä lohkovaiheeseen.

Ratkaiseva toinen osa pelataan Sastamalassa 13. lokakuuta.

Myös Akaa-Volleylla on edessä seurahistorian ensimmäiset europelit sopivasti uuden areenan valmistuttua. Akaa kohtaa Challenge cupissa Portugalin pronssijoukkueen A.J.F Bastardon.

Ottelupari alkaa Portugalin Azoreilla 9. marraskuuta ja ratkeaa Akaassa viikkoa myöhemmin.

Lue lisää: Uudessa Akaa-areenassa on kansainvälistä tuntua – Näin uusi pelipyhättö selvisi tulikasteestaan

Mitä tapahtui?

Beik kantoi vastuuta

Akaa-Volleyn hyökkäävä Mohammadreza Beik oli joukkueensa ykköshahmo.

Illan hahmo: Mohammadreza Beik teki paljon isoja pisteitä ja oli isossa roolissa vastaanotossa. Kantoi erien isoilla hetkillä vastuuta.

Ratkaisu: Sivulan loukkaantuminen. Käänsi voimasuhteita ja vaikeutti VaLePan hyökkäyspeliä ratkaisevasti.

Ilopilleri: VaLePan saksalaisyleispelaaja Ben-Simon Bonin huusi äänensä käheäksi vaihtokulmassa kannustaessaan omiaan saksaksi, englanniksi ja jopa suomeksi. Päätuomari joutui häntä huomauttamaan kahdesti, mutta energiaa Bonin toi omiensa peliin.

Yleisö: 610.

Seuraavaksi: Akaa-Volley pelaa heti lauantaina Vantaa Ducksin vieraana. VaLePa aloittaa tiistaina Mestarien liigan karsinnat Itävallassa ja jatkaa liigaa 8.10. Hurrikaani-kotipelillä.

Pelisiirto: Akaa-Volleyn vieraspeli Savo Volleyta vastaan pelataan 15.10. Alkuperäinen päivä oli 7.10.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut