Suuret urheilujohtajat tekevät nyt kaikkensa, jotta urheilun seuraaminen olisi mahdollisimman epämiellyttävää

Kun maailmaa katsoo tarpeeksi kaukaa ja korkealta alaspäin, ei ihmisten hätä suurten urheilupomojen korviin kuulu, eikä omiin silmiin näy. Ei ole yhtään uskottavaa tapaa ottaa venäläisiä mukaan, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Mikko Gynther.

5.10. 19:28

Aamulehti

Penkkiurheilijalle ei ole luvassa helppoja aikoja, vaikka katsottavaa riittää.

NHL flirttailee venäläisten kanssa. Kansainvälinen olympiakomitea flirttailee venäläisten kanssa. Kansainvälinen jalkapallo flirttailee ihan kenen tahansa kanssa, kenellä on rahaa.

Joskus kauan sitten urheilukentät olivat paikkoja, joihin mentiin masentavaa maailmaa pakoon. Nyt näillä samoilla kentillä julmuudet ja rahanhimo paistavat silmille joka suunnassa: Kuinkahan monta työntekijää tuon katsomonosan rakentamisessa kuoli? Millaistahan ohjusiskua tämän venäläisen NHL-tähden tukema sekopää­diktaattori tällä hetkellä suunnittelee? Kuinkahan paljon näistäkin kisoista oikein maksettiin lahjuksina?

Suuret ja rikkaat urheilujohtajat ja -omistajat tekevät kaikkensa, jotta urheilun seuraaminen olisi mahdollisimman epämiellyttävää. He eivät olekaan pesteissään urheilun vaan rahan takia.

Viimeksi tämä on näkynyt räikeimmin jääkiekkoliiga NHL:ssä.

NHL tuo rahantekokoneensa Tampereelle marraskuun alussa. NHL-seurojen omistajissa on lukuisia miljardöörejä, joita eivät Venäjän sotarikokset kiinnosta. Tämä on käynyt hyvin selväksi jääkiekon World Cup -ulostuloissa.

Kauan odotettu huipputurnaus on tarkoitus pelata puolentoista vuoden päästä. Se on täysin NHL:n ja sen pelaajien turnaus. NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi ESPN-urheilukanavalle, että liiga haluaa venäläiset mukaan jollain uskottavalla tavalla.

Se, mitä hän oikeasti tarkoitti, on: emme välitä Venäjän hyökkäyssodasta tai sotarikoksista, sota ei kuulu meille, me tykkäämme rahasta.

Voin kertoa herra Dalylle uutisen: ei ole mitään, ei yhtään uskottavaa tapaa ottaa venäläisiä mukaan. Ellei maailmaan laskeudu rauha tänään.

Vaikka venäläiset pelaisivat Chewbacca-hahmoksi pukeutuneina ja osumien jälkeen kovaäänisistä soisi Maali se on hunajata, olisi kyseessä yhtä kaikki Venäjän maajoukkue.

Mutta, kun maailmaa katsoo tarpeeksi kaukaa ja korkealta alaspäin, ei ihmisten hätä korviin kuulu eikä omiin silmiin näy.

NHL haluaa tietysti venäläiset mukaan, koska merkittävä osa NHL:n parhaista pelaajista on venäläisiä. Parhaat pelaajat herättävät suurimman mielenkiinnon ja tuovat eniten rahaa sitä kipeästi kaipaavien omistajien taskuihin.

Jos NHL toteuttaa turnauksen tällä tavoin, Suomen, Ruotsin ja Tšekin jääkiekkoliittojen on syytä lähettää nopeasti faksi NHL:n toimistolle New Yorkiin: pitäkää tunkkinne ja pelatkaa ilman meitä.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut