Akaa-Volley aloitti kautensa voitolla sarjanousijasta – Kyyjärven liikuntahallin erityispiirre aiheutti vain pientä harmia

Miesten lentopalloliigan uusi tulokas Kyyjärven Kyky ei pystynyt yllättämään Akaa-Volleyta kaudenavauksessa. Akaa voitti vierasottelun 3–0 (25–23, 25–20, 25–20).

Kyyjärven liikuntahallin mataluus aiheutti muutamaan otteeseen hankaluuksia Akaalle. Verkolla Kyvyn Aatu Pöllänen (vas.) ja Akaa-Volleyn kapteeni Panu Pitkänen.

25.9. 19:53

Aamulehti

Ennakkosuosikki piti pintansa miesten lentopalloliigan avausottelussa sunnuntaina, kun Akaa-Volley kaatoi vaivatta sarjanousija Kyyjärven Kyvyn lukemin 3–0 (25–23, 25–20, 25–20). Mitalisuosikkia vastaan Kyky taisteli silti hyvin ja antoi ensimmäisen osoituksen siitä, ettei se ole liigassa vain osallistumassa.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnari oli erityisen tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspeliin.

”Se oli tosi hyvällä mallilla heti alusta lähtien ja läpi koko pelin. Ainoastaan yksi hyökkäysvirhe ja tapot 66 prosenttia.”

Akaa meni heti ensimmäisen erän alussa johtoon. Tiukasti taistellut Kyky nousi useita kertoja rinnalle, muttei päässyt ohi. Samoin sävelin kulki myös kolmas erä.

Ensimmäisen ja ainoan kerran koko ottelussa Kyky kävi johtoasemassa toisessa erässä, mutta ilo ei kestänyt kauaa. 5–4-tilanne kääntyi ripeästi Akaan hyökkäys- ja torjuntapisteillä sekä Kyvyn passausvirheellä 5–8:aan. Akaan selvä johtoasema piti koko loppuerän ajan.

”Olimme kaveria vähän perässä syöttövastaanotossa. Siihen en ole tänään tyytyväinen. Se pitää saada pikkuhiljaa parannettuna”, Kunnari kertoi.

Akaan tehokkain ottelussa oli hakkuri Ali Fazli, joka voitti viime kaudella liigan pistepörssin Raision Loimun paidassa. Fazli takoi sunnuntaina 19 pistettä.

Myös muut Akaan uudet hankinnat olivat hyvässä vireessä. Yleispelaaja Mohammadreza Beyk kirjautti 12 pistettä ja yhdysvaltalainen Greg Petty 14.

Asetelmat

Ennakkosuosikki piti

Viime kauden pronssimitalisti Akaa kuuluu tänäkin vuonna vahvoihin mitalisuosikkeihin. Liiga-avauksen se hoiti tyylikkäästi nimiinsä 3–0.

Kyyjärven KyKy nousi viime kauden jälkeen liigaan voitettuaan lempääläläisen Lempo-Volleyn ykkössarjan mestaruustaistossa. Kausi pääsarjatasolla on seuran ensimmäinen.

Nousijajoukkueessa jatkaa viime kaudelta tuttu runko. Joukkueen kovin hankinta tälle kaudelle on maajoukkueen kokenut keskitorjuja Tommi Siirilä, joka on kotoisin Kyyjärven naapurikunnasta Alajärveltä.

Seuraavaksi Akaa isännöi uudessa areenassaan VaLePaa Pirkanmaan paikallisottelussa, joka pelataan perjantaina kello 18.30.

Erikoinen pelipaikka

Kyyjärvi on vain 1 200 asukkaan kunta Keski-Suomessa. Sunnuntaina liiga-avausta oli seuraamassa 532 katsojan äänekäs yleisö, joihin lukeutui linja-autolla paikalle tulleet Akaan kannattajat.

Kotiotteluissaan Kyky voi repiä etua peliareenastaan Kyyjärven liikuntahallista. Sali on pitkä ja matalahko. Tämän kauden Kyky pelaa runkosarjaa poikkeusluvalla, sillä hallin korkeus ei täytä liigan kriteereitä.

Avauserässä Kyky sai Akaata vastaan muutamaan otteeseen pisteen, kun vierasjoukkueen vastaanotoista pallo kimposi kattoon. Salin mataluus vaikuttaa Kunnarin mukaan puolustamiseen ja vastaanottopelaamiseen. Vierasjoukkueilta tämä vaatii mukautumista.

”Varsinkin, jos on kovia hyppysyötön syöttäjiä. Silloin vastaanottoa pitää vaimentaa enemmän, eikä voi pelata varman päälle ja nostaa palloa korkeammalle. Se on haastavaa.”

Kunnari uskoo, että etenkin kotikentällään Kyky napsii tällä kaudella voittoja.

”Me emme saaneet heidän vastaanottoaan hirveän hyvin rikki. Olemme ennakoineet, että siinä Kyvyn kompastuskivi on, mutta ainakin tänään pysyi hienosti kasassa.”

Akaa-Volleyn ja Kyvyn oli Aamulehden Viikon ottelu. Pelitallenne on katsottavissa viikon ajan osoitteessa aamulehti.fi/live.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut