OrPo ja LP Kangasala lähtevät isojen muutosten jälkeen uuteen kauteen

Kangasalla pelataan lentopallomestaruudesta, Orivedellä tavoitellaan pudotuspelipaikkaa pian alkavalla kaudella.

30.9. 8:00

Aamulehti

Oriveden Ponnistuksella ja LP Kangasalalla on edessä mielenkiintoiset ja täynnä kysymysmerkkejä olevat lentopallokaudet naisten liigassa.

Kangasala oli viime vuonna jo lähellä saavuttaa viime kausien suuren tavoitteensa eli Suomen mestaruuden, mutta jäi hopealle seitsemännessä finaalissa. OrPo pelasi myös vahvan kauden ja oli runkosarjassa viides.

Kesän aikana on tapahtunut Pirkanmaalla paljon, ja molemmat joukkueet ovat uudistuneet isosti.

Ponnistus on alkavan kauden kokenein pääsarjaseura, nyt alkaa kaikkiaan 39. kausi korkeimmalla sarjatasolla. Se on enemmän kuin muilla naisten lentopalloliigassa.

OrPon keskeiset palaset menivät uusiksi: päävalmentaja, ykköspassari ja paras pistenainen jatkoivat matkojaan muualle. Joukkoja johtaa nyt 30-vuotias italialainen Andrea Carasi, jolla on iso näytön paikka.

Lue lisää: OrPo löysi uuden päävalmentajan Italiasta

Maajoukkuerinkiin noussut passari Nea Luntamo ja maajoukkueen avainpelaajiin murtautunut keskipelaaja Netta Rekola vaihtoivat Oriveden Kangasalaan. Tähtipelaaja Ariana Pirvkään ei jatka.

Orivedelle on kerätty kiintoisa ja nuorista suomalaisista pääasiassa koostuva ryhmä. Voi ennustaa, että tämän vuoden joukkueesta löytyy ainakin muutama todellinen läpimurtopelaaja. Laitapelaajien Linnea Kuuselan ja Ada Arosen nimi kannattaa painaa mieleen.

OrPon Ada Aronen teki viime kaudella runkosarjassa 323 pistettä ja oli joukkueensa johtavia pelaajia. Nyt on tarjolla jopa aiempaa isompaa ruutua.

Aivan kuten Kangasalla, paljon on merkitystä hakkurihankinnan onnistumisella. Ukrainalaisen Daria Butkevychin täytyy olla Pirviin verrattava avainlenkki, jos OrPo haluaa uusia viime kauden vahvan runkosarjansa.

Passivastuuta kantaa viime kaudella ykkössarjassa Oulussa pelannut Taija Kaukoranta, jolta kuitenkin löytyy usean kauden kokemus liigakentiltä.

OrPo on ollut viime vuosina oiva alusta kehittyä ja ottaa askel kohti kotimaisten kenttien kärkeä, kuten Rekola ja Luntamo. Samalla kaksikon siirto paikallisvastustajaan kertoo, mikä on marssijärjestys Pirkanmaalla. Harjoituspeleissä Kangasala voitti ensimmäisen 5–0, OrPo toisen 3–2.

LP Kangasalan alkukausi on ollut repaleinen, sillä usea pelaaja on ollut maajoukkueiden matkassa. Joukkue onkin päässyt harjoittelemaan yhdessä vasta syyskuussa.

LP Kangasala pääsee jatkamaan vakaammalta pohjalta. Päävalmentaja Arttu Keräsen monivuotinen työ jatkuu ja kruunua eli mestaruutta haetaan yhä.

Lue lisää: LP Kangasala jatkaa tutussa komennossa

Iso myllerrys on puolestaan tapahtunut kentän puolella. Hopeajoukkueesta Roosa Laakkonen, Ronja Heikkiniemi, Gabriela da Silva ja Braedyn Tutton siirtyivät ulkomaille, passari Katja Kylmäaho Kuusamoon.

Uusia pelaajia on tullut kuusikollinen ja kun osa joukkueesta oli läpi kesän maajoukkueen matkassa, Kangasalalla voi olla vielä alkukaudesta kirittävää muihin verraten joukkuepelin kanssa.

Nimilista on kuitenkin jälleen sellainen, että joukkue pelaa mitalista, jopa mestaruudesta. Tiiamari Sievänen, Emmi Riikilä ja Emmi Jalonen tuovat jatkuvuutta ja kärkiosaamista.

Lue lisää: Perulainen Katherine Regalado odottaa kokevansa erityisesti yhden suomalaisen asian: ”Minun näkökulmastani teette kaikkea hullua” – Kangasalla tähtäimessä on lentopallon Suomen mestaruus

LP Kangasalan joukkue on rakennettu niin, että niin sanottu puuttuva palanen eli ykköstykki hakkurin tontille tuodaan ulkomailta. Tällä kaudella se on perulainen Katherine Regalado. Viime kauden da Silvan tavoin Regaladon hankinnan onnistumisesta riippuu paljon, millainen Kangasalan loppusijoitus tulee olemaan.

Yleispelaajaosastolla ja keskitorjujapuolella ovat Kangasalan kysymysmerkit. Riikilän jälkeen on isoa tonttia tarjolla laitapelissä etenkin Kuusamosta tulleelle Viivi Pyhäjärvelle. Keskipelaajia on vasta kaksi, yhtä uutta vielä haetaan.

Kangasala on tällä kaudella hallitsevan mestarin Kuusamon ykköshaastajia, mutta Hämeenlinnan Lentopallokerho on tekemässä nousua taas aivan kärkeen eikä LP Viestiä sovi koskaan unohtaa. OrPolle olisi kova temppu toistaa viime kauden viides sija, pudotuspelipaikka olisi onnistuminen nuorelle joukkueelle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut