Manse PP:n tähtipelaaja Henna Peltokangas jätti vielä oven pienesti raolleen lopettamisen suhteen – Hän hehkutti tappion hetkellä Mansen vuosien työtä ja menestystä: ”En olisi silloin uskonut”

Manse PP:n pitkäaikainen pelaaja Henna Peltokangas lopetti uransa sunnuntaina pesäpallofinaalissa Jyväskylässä – ainakin todennäköisesti.

Henna Peltokangas meni sanattomaksi uran todennäköisesti viimeisen pelin jälkeen. Siitä hän oli kiitollinen, että on saanut tehdä tämän kauden huikeiden valmentajien ja pelikavereiden kanssa töitä.

18.9. 20:40

Aamulehti, Jyväskylä

Henna Peltokangas, 31, saavutti sunnuntaina Jyväskylässä uransa seitsemännen SM-mitalin pesäpallossa. Mitaleista viisi Peltokangas on voittanut Manse PP:n paidassa.

Mansen kärkenä tällä kaudella pelannut Peltokangas oli mukana joukkueessa jo vuonna 2013, jolloin se kulki vielä Mansen Räpsä -nimellä. Yhteensä kausia Mansessa kertyi yhdeksän.

Karvaan tappionkin hetkellä Peltokangas oli ylpeä siitä, miten seura on kehittynyt vuosien varrella.

”Tämä lähti ihan, jos voi sanoa lapsenkengistä silloin vuonna 2013. En olisi silloin uskonut, että lähivuosina ylipäätään pelaamme SM-mitaleista ja niin vain on pelattu tosi monta kertaa, olemme olleet tosi monesti finaalissa ja olemme voittaneet sen Suomen mestaruudenkin.”

Kulunut kausi oli Peltokankaan mukaan vaiheikas. Manse pelasi mainion runkosarjan ja nappasi siitä piikkipaikan. Pudotuspeleissä huippunimiä vilissyt joukkue ei päässyt parhaimpaansa.

”Meillä tuli hirveästi paikanvaihdoksia ja pudotuspelit olivat tosi sekavat.”

Tuoreeltaan uran neljäs hopea ei juuri lämmittänyt. Tunteet olivat yhtä myllerrystä palkintojenjaon jälkeen.

”Minua itkettää hirveästi, mutta jotenkin minulla ei ole yhden yhtä järkevää ajatusta päässä, eikä yhden yhtä järkevää tunnetta. Olen jotenkin ihan sanaton.”

Peltokangas ilmoitti hyvissä ajoin, että hän lopettaa uransa tähän kauteen.

”Nyt tuntuu, ettei tällaiseen voi kukaan lopettaa, mutta enköhän minä nyt kuitenkin.”

Kannattaako sinulle vielä soittaa myöhemmin, pitääkö päätös?

”Annetaan pölyn laskeutua, mutta kyllä se on ainakin vahvasti koko vuoden siltä tuntunut.”

Joka tapauksessa Peltokankaan elämässä pesäpallo pysyy ja hän lupasi olla katsomossa kannustamassa, sillä Manse PP:n miesten kärkipelaaja Simo Vainikainen on Peltokankaan puoliso.

Henna Peltokankaan peliuran todennäköisesti viimeinen lyönti riitti saattelemaan hänet ykköspesälle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut