Senni Sallinen lopettaa pesäpallouransa: ”Nämä vaikeudet eivät sitä ainakaan kääntäneet sen puolelle, että tekisi mieli vielä jatkaa”

Mansessa viisi kautta pelannut lukkari Senni Sallinen, 25, lopettaa pelaajauransa. Sallinen jännitti kauden viimeistä pesäpallopeliä Jyväskylässä vaihtopenkillä.

Senni Sallinen pelasi Mansessa vuodesta 2017 lähtien. Viimeiseksi otteluksi jäi kolmas finaali Kirittäriä vastaan. Sallinen halusi itse pois lautasen äärestä pelin lopussa, kun syöttövaikeudet alkoivat.

18.9. 20:05

Aamulehti, Jyväskylä

Pesäpalloväki näki lauantaina Kaupissa viimeistä kertaa tositoimissa Manse PP:n lukkarin Senni Sallisen, 25. Sallinen paljasti Aamulehdelle naisten Superpesiksen finaalien ratkettua Kirittärien mestaruuteen, että hänen pelaajauransa päättyy.

Päätöksen Sallinen oli tehnyt jo hyvissä ajoin. Hän lähti viime syksynä tähän kauteen tietäen, että tästä tulee pelaajauran viimeinen.

”Tämä naispesis on vähän raadollista. Joutuu tekemään muitakin asioita kuin pelkästään pelaamaan. Kokonaisuus tulee aika raskaaksi, jos haluaa tehdä tätäkin ihan täysillä”, Sallinen avasi syitä päätöksen taustalla.

Kulunut kausi oli Salliselle vaikea. Manse vaihtoi kesken runkosarjan lukkariksi Jasmin Andreasenin, kun Sallisen syöttö ei enää pysynyt lautasessa. Pudotuspelit kaksikko pelasi puoliksi.

”Nämä vaikeudet eivät sitä ainakaan kääntäneet sen puolelle, että tekisi mieli vielä jatkaa.”

”En usko, että kukaan, joka on 20 vuotta syöttänyt palloa lautaseen, yhtäkkiä voi menettää taitoa. Totta kai siihen liittyy jotain muutakin. Tämä päättyi nyt näin. Ehkä tässä kokonaisuudessa oli jotain vähän liikaa.”

Sallisen uran viimeiseksi peliksi jäi kolmas finaali Kirittäriä vastaan Kaupissa. Lukkarin otteet olivat pelissä ailahtelevat. Pelin päättäneen Kirittärien sisävuoron lopussa Sallisen syöttövaikeudet alkoivat taas, pahemman kerran. Manse-peluri antoi jyväskyläläisille kolme juoksua vapaataipaleilla.

Lautasen Sallinen jätti omasta tahdostaan, ja Andreasen tuli hoitamaan viimeisen palon, jotta Manse pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoa finaalisarjassa.

Pelin jälkeen Sallinen suri pitkään vaihtopenkillä, eikä mennyt lopussa kiilaan palkintojenjakoa varten.

”Ei kukaan toivoisi, että se noin päättyy, mutta näköjään sitä ei osaa lopettaa ennen kuin kroppa sanoo itsensä irti.”

Vain vajaata vuorokautta myöhemmin Sallinen oli Mansen vaihtopenkillä Jyväskylässä, kun joukkue pelasi neljättä loppuottelua Jyväskylässä. Sallinen ei ollut pelaavassa kokoonpanossa. Hän ei tahtonut enää itse lukkarin hommiin, vaan tonttia hoiti Andreasen.

Kulunut vuorokausi oli ollut Salliselle vaikea.

”Ei ole ollut tietenkään helppo vuorokausi, mutta elämä jatkuu ja maanantai tulee joka tapauksessa. Sille ei voi mitään. Pikkuhiljaa keräilen itseni.”

Kuka?

Senni Sallinen

25-vuotias Manse PP:n lukkari.

Kasvattajaseura Viinijärven Urheilijoista.

Voittanut urallaan Mansessa Suomen mestaruuden, kolme hopeaa ja yhden pronssin.

Valittiin Vuoden lukkariksi Mansen mestaruusvuonna 2017.

Lopettaa uransa tähän syksyyn.

Sisko Emma, 27, pelasi tällä kaudella Seinäjoella.

Sallinen saapui Manseen kaudeksi 2017, jolloin tamperelaiset juhlivat Suomen mestaruutta. Sallinen valittiin Vuoden lukkariksi.

Vuosina 2020–21 Sallinen sai pelata Mansessa siskonsa Emman kanssa, joka edusti tällä kaudella Seinäjokea.

”Hän on tärkeä ja rakas ihminen minulle ja pesis meitä yhdistää. Se oli hieno kokemus, että saimme sen yhdessä kokea ne vuodet täällä.”

Vielä Sallinen ei täysin tiedä, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan.

”Pesis toi Tampereelle ja olen täällä asunut, on ollut hyvä olla. Katsotaan, on paljon asioita, joita vapaa-ajalle voi keksiä.”

Noin puolella Mansen tämän kauden joukkueesta on sopimus ensi kaudestakin. Puolissa pudotuspeleistä lukkarin tonttia hoitanut Andreasen käy omien sanojensa mukaan vielä sopimusneuvotteluja.

SM-hopeaan Mansen joukkueesta päättyi myös Henna Peltokankaan ura.

Senni Sallinen seurasi neljättä finaalia Jyväskylässä vaihtopenkiltä kannettavan tietokoneen kanssa. Virpi Hukka tarkasteli edellistä tilannetta heti uudestaan videolta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut