Emma Körkön upea pesäpallo­ura päättyi viidenteen SM-kultaan: ”En muista, että olisin koskaan itkenyt näin paljon mestaruuden jälkeen”

Körkön lisäksi Kirittärien mestari­joukkueesta uransa päätti sunnuntaihin myös Susanne Ojaniemi. Mattias Kitolasta tuli jo 26-vuotiaana mestaripelinjohtaja.

Kirittärien Emma Körkkö (vas.) ja Susanne Ojaniemi juhlivat uriensa viimeisen pelin päätteeksi mestaruuspokaalin kanssa.

18.9. 19:23

Aamulehti, Jyväskylä

Kun jälleen yksi naisten Superpesiksen kausi tuli päätökseensä sunnuntai-iltana, päättyi samalla mestarijoukkue Jyväskylän Kirittäristä kahden todellisen huippupelaajan ura.

Parhaalla mahdollisella tavalla pelinsä päättivät kolminkertainen Vuoden pesäpalloilija Emma Körkkö ja saman tunnustuksen kertaalleen saanut Susanne Ojaniemi. Viimeisessä ottelussaan he kaatoivat Manse PP:n jaksoin 1–0, mikä myös tarkoitti ottelusarjan päättymistä Kirittärille voitoin 3–1.

”En muista, että olisin koskaan itkenyt näin paljon mestaruuden jälkeen”, Körkkö sanoi juhlahumussa kameroiden, kannattajien ja muiden piirittämänä.

”Tämä oli erityinen, hieno matka, jota olemme kulkeneet tämän vuoden. Ei ole ihan hirveän helppoa ollut kellään.”

Körkön, 30, kohdalla voi puhua yhdestä aikakautensa parhaista pelaajista. Kirittärien ikonille Suomen mestaruus oli viides, ja se tuli edelleen suuressa roolissa. Ratkaisevassa neljännessä finaalissa Körkkö löi molemmat joukkueensa juoksut.

”Oikein hyvillä mielin jään eläkkeelle”, Körkkö naureskeli ja arveli mestaruusjuhlien noudattavan aiemmin hyväksi havaittua kaavaa.

Susanne Ojaniemi, Eeva Mäki-Maukola ja Jutta Myllyniemi huudattivat Hippoksen yleisöä. Ratkaisufinaali oli samalla luultavasti vanhan ja ränsistyneen stadionin viimeinen ottelu.

Yllättävä pelinjohtaja

Pitkään Porin Pesäkarhuissa pelannut Ojaniemi, 30, oli urallaan voittanut aiemmin kymmenen SM-mitalia. Niistä kuitenkin yksikään ei ollut kultainen.

”Ensimmäinen mestaruus, ja ura loppuu siihen – vau”, ihasteli Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola.

”Aivan huippupelaajia molemmat. Olen äärimmäisen onnellinen heidän puolestaan.”

Kitolasta itsestään tuli 26-vuotiaana jo mestarijoukkueen pelinjohtaja. Hän päätyi tehtävään yllättäen kesken kauden, kun Kirittärien legendaarinen pelinjohtaja Nalle Viljanen joutui jäämään heinäkuun alussa sairaslomalle.

”Alussa en ihan tajunnutkaan mitä tapahtuu, vaan menin päivä kerrallaan. Ilman Katja Saaren ja Riitta Holapan apua emme olisi pystyneet joukkueena tällaiseen tulokseen”, Kitola kuvaili.

”Monesti palavereissa sai itse olla ihan hiljaa, ja he kertoivat miten homma toimii”, pelinjohtaja ylisti tiimiään.

Emma Körkkö löi ratkaisufinaalissa Kirittärien molemmat juoksut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut