Suomi eteni toista kertaa peräkkäin Davis Cupin maailmanlohkokarsintaan – Heliövaara ja Ruusuvuori ratkaisivat nelinpelissä

Uusi-Seelanti jäi selvästi Suomen jalkoihin Davis Cupissa.

Emil Ruusuvuori (oikealla) ja Harri Heliövaara veivät Suomen jatkoon tenniksen David Cupissa.

17.9. 16:34

STT, Espoo

Suomi varmisti voittonsa Uutta-Seelantia vastaan tenniksen miesten maajoukkueturnaus Davis Cupissa.

Ratkaiseva kolmas otteluvoitto tuli lauantain nelinpelissä, jossa Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori lyöttäytyi yhteen huippuvireisen nelinpelitähden Harri Heliövaaran kanssa.

Suomalaiskaksikko kukisti uusiseelantilaiset Artem Sitakin ja Michael Venuksen tiukassa vajaan kahden tunnin väännössä erin 7–5, 3–6, 6–3.

Perjantain kaksinpeleissä Suomi ei menettänyt yhtään syöttövuoroa, joiden murtaminen nelinepelissä on kaikkein vaikeinta. Lauantaina avauserä meni tasaisesti 5–5-tilanteeseen asti, jossa Ruusuvuori–Heliövaara pääsi 15–40-tilanteeseen, ja toinen murtopallo tuotti tulosta.

Toinen erä alkoi tahmeasti. Uusi-Seelanti oli mennä jo 4–0-johtoon ja veikin erän lopulta antamatta murtomahdollisuuksia.

Päätöserässä liki 3 000 katsojaa syttyivät jokaiseen palloralliin, minkä suomalaiset ammensivat peliinsä ja toivat tärkeimmät pisteet.

”Oli aika siistiä. Ajattelin nauttia kunnolla, kun yhden matsin saa pelata”, Heliövaara sanoi kenttähaastattelussa.

Suomen joukkueesta Uutta-Seelantia vastaan kentälle on päässyt Ruusuvuoren ja Heliövaaran lisäksi Otto Virtanen. Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa olivat varamiehinä. Joukkueen kapteenina toimii kaikkien aikojen suomalainen tennispelaaja Jarkko Nieminen.

Otteluvoitto antaa Suomelle historiansa viidennen mahdollisuuden yltää Davis Cupin 16 maan lopputurnaukseen. Aiemmat yritykset olivat vuosilta 1990, 1999, 2002 sekä 2022. Lähimpänä paikka oli viime keväänä, kun Suomi johti Belgiaa Espoossa voitoin 2–1, mutta kaksi ratkaisevaa kaksinpeliä kääntyivät vieraille.

Karsintaottelu käydään ensi vuoden puolella, ja vastustaja tulee maailmanlistan mukaan siten, että vaiheeseen päässeistä maista paras kohtaa huonoimman, toiseksi paras toiseksi huonoimman ja niin edelleen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut