Classic aloitti kautensa hurjalla 17 maalin ilotulituksella – Hallitsevan Suomen mestarin puolustus on ottanut alkukaudesta isosti osumaa

Tampereen Classic voitti miesten salibandyliigan kauden avauksessaan OLS:n 9–8. Maaleja taottiin urakalla ja Classicin puolustuspeli oli haparoivaa.

Classicin puolustaja Matias Vaajala teki kaksi maalia OLS:n verkkoon kauden avauspelissä.

17.9. 19:59

Aamulehti

Hallitseva miesten salibandyn Suomen mestari Tampereen Classic joutui kauden avauksessaan 17 maalin pyöritykseen, josta se löysi itsensä ulos voittajan, joskin niukasti.

Viime kaudella Classic pudotti OLS:n puolivälierissä, mutta nyt oululaisseura laittoi paljon kovemmin kampoihin. Classic aloitti kauden kotivoitolla maalein 9–8 (2–4, 5–3, 2–1).

Avauserän jälkeen OLS johti 4–2 ja Classicin puolustus muistutti reikäjuustoa. Paljoa ei tekeminen illan aikana kohentunut, mutta tehot hyökkäyspäässä auttoivat.

”Olipa kyllä maalirikas ottelu, mutta ei ollut sellaista tekemistä, mitä oltaisiin haluttu”, Classicin päävalmentajana voitokkaasti liigapelissä debytoinut Juha Kivilehto summasi.

Lue lisää: Tamperelaisjoukkueet aloittivat kautensa naisten salibandyliigassa – Classic avasi voittotilinsä, Kooveelle reilu tappio

Classicin päävalmentaja Juha Kivilehdolla (oikealla) on mietittävää, miten viime kauden mestari saa puolustuksensa pitävämmäksi.

OLS ei päästänyt Classicia missään kohtaa helpolla. Vierasjoukkue oli kokenut perjantaina karvaan 2–10-tappion, mikä oli selvästi sisuunnuttanut ryhmän.

”Kaveri rokotti todella kovalla prosentilla. Tiedettiin, että heiltä tulee ryhtiliike, ilmeisesti ei oltu vain valmiita”, Kivilehto harmitteli.

Takaa-ajoa läpi pelin

Classic nousi toisessa erässä viidellä maalillaan mukaan peliin, mutta turvallisessa johtoasemassa kotijoukkue ei päässyt rallattelemaan, kuten usein viime kaudella.

Kivilehto nostikin esiin, että Classic oli lähes koko pelin takaa-ajajana. Ensimmäisen kerran joukkue otti johtoaseman 42. minuutin kohdalla Konsta Tykkyläisen tehtyä 8–7-osuman.

”Tehtiin paljon henkilökohtaisia virheitä. Ei niin paljoa pitäisi tulla. Tällä pelillä ei sunnuntaina pisteitä saada”, Kivilehto viittasi Classicin kauden toiseen otteluun, jossa vastaan tulee juuri OLS:n rökittänyt Nurmon Jymy sunnuntaina.

Erikoisuus oli Classicin kolmen puolustajan, Tykkyläisen, Otto Kilven ja Matias Vaajalan tekemät kaksi maalia mieheen. Entinen huippupuolustaja, uransa viime kauteen päättänyt Kivilehto oli tyytyväinen puolustajiensa hyökkäyspään tekemiseen.

Mitään varsinaisia rajoituksia ei puolustajien hyökkäyspelille ole.

”Ei ole rajoitteita, mitä saisi tehdä. Meillä kaikki viisi puolustavat ja hyökkäävät, se on kaikkien vastuulla.”

Kahden maalin pelaajien lisäksi hyökkäyksen tähtitrio Ville Lastikka, Eemeli Salin ja Sami Johansson osuivat kerran ja Nico Salo kokosi kolme syöttöpistettä.

”Nico Salon ketju saa puhtaat paperit, muut saavat vähän katsella peiliin.”

Classicin tähtipelaaja Nico Salo avasi kauden kolmella syöttöpisteellä.

Maalin edessä oleva Classicin hyökkääjä Ville Lastikka avasi heti maalihanat kauden avauspelissä.

Classicin kauden alku on ollut hieman haparoiva, kun Super cupissa tuli finaalitappio SPV:lle. Silloin omiin meni yhdeksän maalia, nyt kahdeksan.

”Aloitettiin kausi voitolla, siihen pitää olla tyytyväinen. Hyökkäyspelissä oli paljon hyvää, kun tehtiin yhdeksän. Mutta kahdeksan päästettyä on aivan liikaa”, Kivilehto tiedosti.

Mitä tapahtui?

Classic avasi voitolla

1. erä: OLS isku neljästi ja oli huiman tehokas, Classic jäi lähtötelineisiin.

2. erä: Classic terästäytyi ja teki viisi maalia, mutta OLS pääsi iskemään aina väliin. Kahteen erään tehtiin 14 maalia.

3. erä: Ratkaisuhetkillä Classic hallitsi tilanteen, vaikka OLS kavensi 8–9 kaksi minuuttia ennen loppua. Kiri loppui viimeistään OLS-jäähyyn ajassa 59.49.

Yleisö: 757.

Seuraavaksi: Classic kohtaa Nurmon Jymyn vieraskentällä sunnuntaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut