Tennislegenda Roger Federer lopettaa uransa: ”Tiedän, mitkä ovat kehoni rajat”

Federer voitti urallaan 20 grand slam -turnausta.

Roger Federer Wimbledonin tennisturnauksessa heinäkuussa 2021.

15.9. 16:45 | Päivitetty 15.9. 16:59

Sveitsiläinen tennistähti Roger Federer päättää pitkän ja menestyksekkään ammattilaisuransa ensi viikolla järjestettävään Laver Cup -turnaukseen.

Federer, 41, kertoi lopettamispäätöksestä Instagram-tilillään. Hän on kärsinyt viime vuosina erityisesti pahoista polvivammoista.

”Kuten monet teistä tietävät, viimeiset kolme vuotta ovat tarjonneet minulle haasteita loukkaantumisten ja leikkausten muodossa. Olen tehnyt kovasti töitä päästäkseni täyteen kilpailukuntoon, mutta tiedän myös, mitkä kehoni kapasiteetit ja rajat ovat, ja viime aikoina viesti on ollut selvä”, Federer kirjoitti.

”Olen 41-vuotias. Olen pelannut yli 1 500 ottelua 24 vuoden aikana. Tennis on kohdellut minua anteliaammin kuin olisin koskaan voinut unelmoida, ja nyt minun pitää tunnustaa, että on aika lopettaa kilpailu-urani”, Federer jatkoi.

Taiturimaisesta pelityylistään tunnettu Federer voitti urallaan kaikkiaan 20 grand slam -kaksinpelimestaruutta. Sveitsiläinen juhli kuudesti Australian avointen mestaruutta, kertaalleen Ranskan avointen voittoa, ennätykselliset kahdeksan kertaa Wimbledonin mestaruutta ja viidesti Yhdysvaltain avointen mestaruutta.

”Pelaan tennistä myös tulevaisuudessa, tietysti, mutta en grand slam -turnauksissa tai ATP-kiertueella”, Federer sanoi.

Federer piti 2000-luvulla pitkään hallussaan kiistatonta maailman ykköspelaajan asemaa. Espanjan Rafael Nadal ja Serbian Novak Djokovic ohittivat sveitsiläisen tänä vuonna grand slam -turnausten mestaruustilastossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut