Manse PP:n pelinjohtaja sai rangaistuksen toimitsijakiellon rikkomisesta: ”Ei ole merkitystä sillä, mitä yhteydenpito on sisältänyt”

Manse PP:n naisten pelinjohtaja Antti Vihtkari rikkoi toimitsijakieltoaan sunnuntaisessa toisessa finaalissa Mansen ja Kirittärien välillä.

Manse PP:n toinen pelinjohtaja Antti Vihtkari (oikealla) sai punaisen kortin ensimmäisessä naisten pesäpallofinaalissa lauantaina. Vasemmalla tuomari Jan Karjalainen.

12.9. 16:14 | Päivitetty 13.9. 19:08

Aamulehti

Manse PP:n naisten Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtaja Antti Vihtkarille tuomittiin yhden ottelun pelirangaistus ja toimitsijakielto.

Kurinpitäjä Meri Vuorion mukaan Vihtkari rikkoi toisessa finaalissa toimitsijakieltoaan. Hän oli yhteydessä Mansen joukkueen jäseniin ottelun aikana, selviää otteluvalvojan raportissa ja tilanne näkyy myös Ruutu+-palvelun tv-lähetyksessä.

Mansen ja Vihtkarin vastineessa kerrotaan, että Vihtkarin tarkoitus ei ollut vaikuttaa pelin kulkuun, vaan kyse oli huolimattomuudesta.

”Asiassa ei ole merkitystä sillä, mitä yhteydenpito on sisältänyt eikä siihen voi pätevästi vedota”, kurinpitopäätöksessä perustellaan.

Vihtkari kärsii toimitsijakiellon seuraavassa ottelussa eli lauantaina 17.9. pelattavassa kolmannessa finaalissa, joka pelataan Tampereella.

”Toimitsijakiellossa oleva henkilö ei saa myöskään osallistua lehdistötilaisuuteen tai mahdolliseen palkintojenjakoon”, päätös tarkentaa.

Kirittäret on voiton päässä Suomen mestaruudesta ja voi varmistaa kultansa seuraavassa ottelussa.

Myös Manse PP saa seurana pienen muistutuksen tapahtuneesta.

”Manse PP:lle annetaan kirjallinen huomautus toimitsijakiellon rikkomisesta”, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Tästä on kyse

Superpesis tutki, oliko Manse PP:n naisten Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtaja Antti Vihtkari rikkonut toimitsijakieltoaan toisen finaaliottelun aikana Jyväskylässä sunnuntaina.

Superpesis kertoi maanantaina Twitterissä, että kurinpitopäällikkö Meri Vuorio on käynnistänyt kurinpitomenettelyn asiasta. Vihtkari olisi tuomariraportin ja otteluvalvojan raportin mukaan rikkonut toimitsijakieltoaan.

Manse PP julkaisi tiistaina tiedotteen asiasta. Seuran mukaan ei ollut tarkoitus vaikuttaa ottelun tulokseen.

”Manse PP pitää tapahtumaa erittäin ikävänä ja harkitsemattomana Antti Vihtkarin osalta”, tiedotteessa todetaan.

”Seuralla, joukkueella tai valmennuksella ei ole ollut tässä tapahtumasarjassa mitään suunniteltua osallisuutta eikä tarkoitusta vaikuttaa ottelun tulokseen.”

Manse PP Edustus ry:n johtokunta on käynyt asian läpi Vihtkarin kanssa.

”Tapaus on käsitelty Antti Vihtkarin kanssa työnjohdollisin toimin seuran sisäisesti”, johtokunta tiedottaa.

Vihtkari sai punaisen kortin ja ottelurangaistuksen lauantaina ensimmäisessä finaalissa Kaupissa Mansen PP:n ja Kirittärien kohdatessa.

Vihtkari protestoi voimakkaasti tuomiota, mistä sai keltaisen kortin. Jatkettuaan protestointiaan hän sai punaisen kortin ja ottelurangaistuksen.

Lue lisää: Tunteet roihahtivat Kaupissa heti finaaliavauksessa, Mansen kakkospelinjohtaja sai punaisen kortin: ”Aika raju ratkaisu” – Näin pelituomari perustelee, miksei puhuttanutta lyöntiä tarkistettu videolta

Manse teki Vihtkarin saamasta rangaistuksesta tutkintapyynnön, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomiota. Vihtkari oli toimitsijakiellossa sunnuntaina pelatussa toisessa finaalissa ja hänen paikallaan Mansen toisena pelinjohtajana oli Vesa Toikka. Joukkueen ykköspelinjohtaja on Jari Cavernelis.

Lue lisää: Manse teki tutkintapyynnön ensimmäisessä finaalissa annetusta punaisesta kortista, mutta tuomio pysyy: Vihtkari sivussa sunnuntain ottelusta

Tutkinnassa oli rikkoiko Vihtkari kakkosfinaalin aikana toimitsijakieltoa eli oliko hän luvatta yhteydessä Mansen joukkueeseen pelin aikana. Kurinpitopäätöksen mukaan Vihtkari oli rikkonut toimitsijakieltoaan.

Manse on hävinnyt molemmat finaalit ja Kirittäret johtaa sarjaa voitoin 2–0. Kirittäret on voiton päässä Suomen mestaruudesta, sarja jatkuu ensi lauantaina Tampereen Kaupissa.

Päivitetty 13.9.2022 kello 17.06 Manse PP:n tiedotteen kommenteilla.

Päivitetty 13.9.2022 kello 19.08. tiedolla Vihtkarin saamasta rangaistuksesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut