Pyrintö voitti suunnistuksen naisten viestikultaa, Minna Kauppi ankkuroi joukkueensa pronssille

Ikaalisten Nouseva-Voima voitti miesten viestissä SM-hopeaa.

Anni Haanpää (vasemmalla), Venla Harju ja Saila Kinni suunnistivat Pyrinnölle viestikultaa.

11.9. 16:41

Aamulehti

Tampereen Pyrintö vei kultaiset mitalit suunnistuksen SM-viesteissä naisten kilpailussa. Viestit suunnistettiin sunnuntaina Hämeenlinnan Kalvolassa.

Pyrinnön Kolmikko Anni Haanpää, Saila Kinni ja Venla Harju voittivat hopealle tulleen Kalevan Rastin lähes kolmella minuutilla. Pronssia voitti Lahden Suunnistajat.

Häänpää toi Pyrinnön ensimmäiseen vaihtoon neljäntenä ja Kinni nosti joukkueen ensimmäiseksi osuutensa aikana. Ankkuri Harju suunnisti koko osuutensa kärkipaikalla.

”Oli paineita. Minulla oli isot odotukset itselleni, että pystyn ottamaan voiton ja tuomaan kullan joukkuekavereille”, Harju kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Kausi on ollut Harjulle vahva, pitkän matkan Euroopan mestaruus ja SM-kulta sekä keskimatkan SM-pronssi saivat seurakseen viestikullan.

Pyrinnön Kinni tiivisti menestysreseptiksi kovan rutiinin.

”Teemme tasaisia suorituksia ja meillä on kokemusta. Jokaisesta kilpailusta otetaan opit talteen ja se ruokkii menestystä.”

Lahden Suunnistajat pronssille ankkuroi lajilegenda Minna Kauppi. Kangasala SK oli viides.

Miesten viestissä Ikaalisten Nouseva-Voima voitti hopeiset mitalit Helsingin Suunnistajien voittaessa. Nouseva-Voima jäi kullasta kaksi minuuttia. Joukkueessa suunnistivat Mikko Knuuttila, Teemu Oksanen ja Eetu Savolainen.

Pronssi ratkottiin dramaattisesti. Paimion Rastin Loic Capbern teki kilometri ennen maalia ison virheen, mikä nosti Paimion Rastin kakkosjoukkueen mitaleille. Joukkue kuitenkin hylättiin väärällä rastilla käymisen vuoksi. Niinpä mitaleille nousi Turun Metsänkävijät.

Ikaalisten Nouseva-Voiman kakkosjoukkue oli kahdeksas. Pyrinnön miesten joukkue ei onnistunut ja oli sijalla 11 ja Koovee oli 12:s.

Lue lisää: Euroopan mestari Pyrinnön Venla Harju suunnisti pitkän matkan Suomen mestariksi Lappeenrannassa

Lue lisää: Pyrinnön Venla Harju kertoo huikeasta jännitysnäytelmästä, joka ratkesi hänen EM-kullakseen: ”Tove oli aika pelottava”

Lue lisää: Pyrinnön Venla Harju jatkoi mitalivauhtiaan suunnistuksen EM-kisoissa – keskimatkan pronssi ei jättänyt jossiteltavaa: ”Tavoitteet täyttyivät”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut