Ennätysyleisö näki vaisun Manse PP:n – mestaruus vaatisi ennennäkemättömän tekemistä kahdesti: ”Ei helppoa, muttei mahdotontakaan”

Koko toisen finaalin alakynnessä ollut Manse PP tarvitsisi nyt kolme perättäistä voittoa miesten Suomen mestaruuteen.

Pallo ehti ensimmäisen jakson loppuhetkillä ViVen Severi Lassilan räpylään ennen kuin Mansen Juuso Myllyniemi syöksyi ykköspesään.

11.9. 19:05 | Päivitetty 11.9. 20:39

Aamulehti

Manse PP:n peli lähti sunnuntaina miesten Superpesiksen toisessa loppuottelussa heti alussa aivan väärille raiteille.

Yhtä hurmoksellista hetkeä lukuun ottamatta kotijoukkue ei Kaupin stadionilla Vimpelin Vetoa vastaan saanut sisäpelistä otetta lainkaan. Vaikka Mansen ulkopeli kestikin kohtuullisen hyvin, ei siitä jäänyt käsiin edes jakson, saati ottelun voittoa.

Mansen tappiolukemat kirjattiin lopulta muotoon 0–2 (0–3, 2–4). Paras viidestä -ottelusarja on nyt ViVen eduksi 2–0.

”Virheitä oli edelleen kova määrä”, harmitteli Manse-lukkari Juha Puhtimäki.

ViVe ei ole koko kaudella hävinnyt ainuttakaan kotiottelua Savonjoen ympäröimällä kotikentällään. Nyt Mansen pitäisi voittaa Saarikentällä kahdesti viedäkseen mestaruuden.

Lienee sanomattakin selvää, ettei tehtävä ole helppo.

”Ei helppoa, muttei mahdotontakaan”, totesi Puhtimäki.

”Nyt viikossa pitää saada aika paljon parannettua. Toisaalta, monta kertaa kun meiltä on sitä kaivattu, olemme olleet parhaimmillamme.”

Vaikka viikossa ketutus ehtii kaivertaa mieltä oikein kunnolla, voi pitkästä tauosta otteluiden välissä olla Manselle myös apua.

”Kyllä se tekee meille tässä kohtaa ihan hyvää. Saamme ihan oikeasti purkaa nyt mitä teemme, porukalla katsella ja jutella.”

Juha Puhtimäki lähti Aleksi Lassilan näpin perään. Katsomossa ottelua seurasi 2 826 katsojaa, mikä on Manse PP:n yleisöennätys.

Ratkaiseva aikalisä

Ottelun alussa Mansen yksittäiset ulkopelivirheet kerryttivät vastustajan juoksutiliä muutamaan kertaan. Aku Kettunen ei saanut Juuso Myllyniemen heittoa kiinni kolmospesällä, ja Juha Puhtimäen kauhaisu epäonnistui kotipesässä.

Suurin ongelma oli kuitenkin mailan varressa. Nollalla tehdyllä juoksulla on ulkopelin suorituksista riippumatta mahdotonta voittaa, ja jakso meni ViVelle 3–0.

Toinen puolisko ei alkanut Mansen kannalta paljoakaan paremmin: jakson ensimmäisellä lyönnillä Mikko Vihriälä pääsi kiertämään kunnarin.

Pian Manse kuitenkin sai viimein ensimmäisen juoksunsa, sitten harhaheitolla toisen. Tämä sytytti Kaupin yleisön, ja odottava tunnelma nousi äkkiä monta tasoa kiihkeämmäksi.

Myös ViVen pelinjohtaja Tomi Niskanen havaitsi tämän, ja katkaisi alkavan hurmosvaiheen onnistuneesti aikalisän avulla.

Varhainen aikalisä osoittautui ratkaisevaksi, sillä Mansen sisäpeli palasi pelin lopun ajaksi takaisin unten maille. Kolmostilanteet Manse hävisi ottelussa 6–14, kärkilyönnit puolestaan 26–40.

Niskanen sanoi, ettei aikalisällä puhuttu kummemmin mitään.

”Ihan vain koetettiin hurmosta katkaista. ’Vettä ja peliä’, Sotkamon opeilla”, sanaili Niskanen.

Vieraskannattajia oli saapunut Kauppiin hyvä määrä. Erillistä vieraskannattajien katsomonosaa stadionilla ei ole ollut, vaan valkosinisiä värejä oli ripoteltuna joka puolelle katsomoa.

Yleisöennätys

Loppuunmyydyn ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 2 826 katsojaa, mikä on samalla Manse PP:n kotiotteluiden yleisöennätys.

Lehtereillä oli vahva edustus molempien joukkueiden puolelta. Juha Puhtimäki harmitteli, ettei kotijoukkue kyennyt tarjoamaan kannattajilleen parempaa suoritusta.

”Mahtava tunnelma täällä, ja sitten olemme ensimmäisellä jaksolla kohtuullisen huonoja, Puhtimäki harmitteli.

”Tämä yleisö olisi ansainnut meiltä enemmän.”

Pudotuspelihenkeä löytyi myös kentältä. Yksi äänekäs taistelupari oli Puhtimäki ja ViVen Olli Heikkala, jotka kummatkaan harvoin jäävät sanattomiksi.

Heikkala antoi Puhtimäen kuulla kunniansa tämän epäonnistuneen kauhaisun jälkeen, ja Puhtimäki maksoi potut pottuina kun Henri Puputti esti lähes varman juoksun ilmiömäisellä heitolla.

”Siinä vähän kuulumisia välillä vaihdellaan”, Puhtimäki sanoi virnuillen.

Kolmas ottelu pelataan lauantaina Vimpelissä. Mansen voitolla ottelusarja palaisi sunnuntaina taas Kauppiin, ja mahdollinen ratkaiseva viides finaali olisi edessä lauantaina 24. syyskuuta Vimpelissä.

Lue lisää: Manse PP:n komea kausi on saamassa ankean huipennuksen – pelit voivat päättyä kokonaan jo lauantaina

Mitä tapahtui?

Lukkaripäivä

Mansen pelinjohtaja Juhani Lehtimäki ja Perttu Ruuska seurasivat tarkkaan Teemu Kinnusen syöttötyöskentelyä. Kinnunen palkittiin ansaitusti joukkueensa parhaana.

Vaikka Juha Puhtimäkeä ei voi mitenkään syyttää Mansen tappiosta, veti vastapuolen kollega Teemu Kinnunen lukkaritaistossa tällä kertaa pidemmän korren. Sisäpeliroolin puutteesta huolimatta Kinnunen palkittiin ansaitusti vieraiden parhaana, ja hän on vahva ehdokas myös Vuoden lukkariksi.

Sunnuntai ei ollut lyöjäjokereiden päivä. ViVeltä Jukka-Pekka Vainionpää onnistui sentään lyömään kaksi juoksua, mutta Janne Mäkelän kotiutukset olivat 0/5 ja Mansen Perttu Ruuskan 0/3.

Ylipäätään kotiutusyrityksiä Manselle kertyi vain viisi, ja ainoan lyödyn juoksun pamautti Henri Puputti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut