Manse teki tutkintapyynnön ensimmäisessä finaalissa annetusta punaisesta kortista, mutta tuomio pysyy: Vihtkari sivussa sunnuntain ottelusta

Naisten Superpesiksen toisessa finaaliottelussa ei nähdä Antti Vihtkaria Manse PP:n kakkospelinjohtajana. Sen sijaan Manse on nimittänyt tehtävään Vesa Toikan.

Antti Vihtkari joutui jättämään kentän avausjakson lopulla näkyvän protestoinnin takia.

10.9. 23:39

Aamulehti

Manse PP:n kakkospelinjohtaja ja ulkopelistä vastaava Antti Vihtkari on sivussa sunnuntaina, kun tamperelaisjoukkue kohtaa Jyväskylässä Kirittäret toisessa finaaliottelussa.

Manse PP nimitti sunnuntaiseen otteluunsa kakkospelinjohtajaksi Vesa Toikan.

Vihtkari sai lauantaina ensimmäisessä finaalissa ottelurangaistuksen.

Avausjakson lopulla Kirittärien Eeva Mäki-Maukola löi pallon läpi kolmospuolelta kunnarin arvoisesti. Mansen näkemyksen mukaan lyönti olisi ollut laiton. Kun syöttötuomari Jan Brandt tuomitsi lyönnin oikeaksi, Vihtkari heitti viuhkansa maahan kohti pelaajia ja tuomaria.

Tilanteesta Vihtkari sai keltaisen kortin näkyvästä protestoinnista. Korttiin Vihtkari reagoi otteluraportin mukaan tuuletuksenomaisesti huutamalla äännekkäästi ”yes!” ja nostamalla kätensä ylös kohdistaen eleensä suoraan pelituomari Jan Karjalaiseen. Tilanteesta annettiin ensin varoitus ja sen jälkeen ottelurangaistus perusteena rikkomuksen, eli näkyvän protestoinnin, uusiminen.

Manse teki kurinpidolle tutkintapyynnön vielä lauantai-iltana, mutta kurinpitopäällikkö Meri Vuorio ei muuttanut määrättyä rangaistusta. Manse pyysi Vihtkarin ottelurangaistuksen muuttamista pelirangaistukseksi.

Tamperelaisseura pyysi samalla myös, että lauantain tuomaristoa ei nähdä enää loppuotteluissa Mansen peleissä. Tähän pyyntöön kurinpitopäällikkö ei ottanut kantaa, sillä hänen toimivaltaansa ei kuulu yksittäisten otteluiden tuomaristosta päättäminen.

Manse oli jo alkuviikosta yhteydessä Pesäpalloliittoon pyytäen tuomareiden vaihtoa siten, ettei finaaleissa nähtäisi niin sanottuja kotituomareita. Lauantain tuomaristosta osa oli Jyväskylästä. Mansen tietojen mukaan puolestaan sunnuntaina osa tuomareista tulee Tampereelta.

Päivitys 11.9 kello 11.05: Lisätty tieto Vesa Toikan nimityksestä kakkospelinjohtajaksi.

Toinen finaali pelataan sunnuntaina kello 14 Jyväskylässä. Aamulehti näyttää ottelun suorana yhteistyössä Ruudun kanssa osoitteessa aamulehti.fi/live.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut