Toyotan vastoinkäymiset jatkuvat Kreikan MM-rallissa – Lappi putosi kärkikolmikosta, auto hyytyi

Toyotan haastajalla Hyundailla on hulppea kolmoisjohto.

Esapekka Lappi putosi lauantaina kärkikolmikosta Kreikan MM-rallissa.

10.9. 18:37

STT

Hyundailla on ennen Kreikan MM-rallin päästöpäivää kolmoisjohto. Kisaa johtaa Thierry Neuville lähes 28 sekunnin erolla Ott Tänakiin, josta kolmantena oleva Dani Sordo on jäänyt 25 sekuntia.

Toyotan suomalaiskuljettajat Esapekka Lappi ja MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä putosivat kokonaiskisassa kauas MM-pisteiltä. Lapin autossa oli erikoiskokeella 12 teknisiä ongelmia, ja hän putosi tuolloin toiselta sijalta lähes 14 minuutin päähän kärjestä.

Rovanperä sortui ajovirheeseen erikoiskokeella 9 ja jäi pikataipalella kärjestä yli kuusi minuuttia.

Lappipysähtyi auton teknisten ongelmien takia useampaan kertaan erikoiskokeella 12 ja putosi kärkikolmikosta. Hän oli edellisen erikoiskokeen 11 jälkeen kisassa toisena.

Lappi putosi kokonaiskilpailussa tuossa vaiheessa 20:nneksi. Hän oli jäänyt kärjestä lähes 14 minuuttia.

Toyotalla karmea päivä

Kauden kymmenes MM-kisa on ollut Jari-Matti Latvalan tallipäälliköimälle Toyotalle vaikea, sillä kuljettajien MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä kolhi erikoiskokeella 9 autoaan. Hänen eronsa kärkeen kasvoi tuolloin yli kuudella minuutilla.

Rovanperä oli erikoiskokeen 12 jälkeen kokonaiskilpailussa vasta sijalla 22 eli kaukana MM-pisteistä. Hän oli jäänyt kärjestä yli 15 ja puoli minuuttia.

”Ajoin yksinkertaisesti liian hitaasti, eilen kärkikuljettajan aura-auton roolistaan sorateillä kärsinyt Rovanperä kertoi erikoiskokeen 12 jälkeen wrc.comille.”

Suomalaisista parhaiten on sijoittunut WRC2-luokkaa johtava Skodan Emil Lindholm. Hän on jäänyt kokonaiskisan kärjestä lähes kuusi minuuttia.

Konkari-Loeb keskeytti kärkipaikalta

Kreikan MM-tallissa toisena oleva Tänak on MM-sarjassa Rovanperän jälkeen toisena, suomalaista jäljessä 72 pistettä, kun jäljellä on neljä MM-kilpailua.

Kreikan MM-rallia johtanut Fordin 48-vuotias veteraanikuski Sebastien Loeb joutui keskeyttämään aiemmin päivällä siirtymäosuudella.

Kauden kymmenes MM-ralli päättyy huomenna kolmella erikoiskokeella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut