Classic hävisi miesten Super cupin finaalin tehokkaalle SPV:lle – Päävalmentaja piti tappiota hyvänä opetuksena: ”Emme voi luulla asioiden tapahtuvan automaattisesti”

Classic hävisi seinäjokiselle SPV:lle miesten Super cupin finaalissa selvin lukemin 5–9.

Seinäjokinen SPV heilutti verkkoa yhdeksän kertaa miesten Super cupin finaalissa, jossa Classic taipui selvin lukemin.

10.9. 21:19

Aamulehti

Classicin kenraaliharjoitus alkavalle kaudelle ei sujunut häävisti. Hallitseva miesten sarjamestari ja Suomen Cupin mestari hävisi Eerikkilän urheiluopistossa pelatun miesten Super cupin finaalin Seinäjoen Peliveljille lukemin 5–9.

Classicin maalit tekivät Konsta Tykkyläinen, Alpo Laitila, Janne Lamminen, Ville Hietaranta ja Toni Salminen.

Classicin päävalmentaja Juha Kivilehto myönsi pelin jälkeen, että voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen.

”Ei ollut meiltä parasta suorittamista. Tämä oli hyvä opetus meille siitä, että pitää kunnioittaa pelin lainalaisuuksia. Kaveri oli tänään terävämpi ja ansaitsi voittonsa. SPV teki töitä voiton eteen. Me emme olleet valmiita uhraamaan voiton eteen yhtä paljon”, Kivilehto sanoi.

Tehokas vastustaja

Classic ei ollut pelillisesti niin heikko kuin lukemista voisi päätellä. Vastustaja oli äärimmäisen tehokas ja Classic tehoton. Sitä kuvastaa osuvasti se, että Classic laukoi ottelussa 68 kertaa SPV:n 35 laukausta vastaan. SPV:ltä siis yli neljännes laukauksista meni maaliin.

Classic sai otteluun superalun. Tykkyläinen teki avausosuman, kun peliaikaa oli kulunut vain 58 sekuntia.

Muuten avauserässä ei maaleilla juhlittu. Classic sai rangaistuslaukauksen kolmannella minuutilla, mutta Rasmus Hasu torjui Salon yrityksen. Matias Lintula tasoitti SPV:n saamasta rangaistuslaukauksesta.

Toisessa erässä ensin Classic meni johtoon, kun Laitila laukoi pienestä kulmasta maalin. Aapo Lokasaari toi SPV:n heti seuraavasta hyökkäyksestä tasoihin.

Erän puolivälissä SPV:n Konsta Haukkala ja Aaro Tammiranta heiluttivat pikavauhtia verkkoa, mutta Lamminen ja Hietaranta toivat yhtä nopeasti Classicin tasoihin. Miika Latvala vei SPV:n toisen erän lopussa taas johtoon.

Ratkaisu kolmoserässä

Kolmatta erää kului vain kahdeksan sekuntia, kun Eero Karjanlahti laukoi SPV:lle osuman. Pallo sujahti luvattoman helposti ohi Lassi Torisevan. SPV otti kolmoserässä ratkaisevan karkumatkan Peter Kotilaisen, Haukkalan ja Sami Kosken maaleilla.

Salminen kavensi vielä, kun Classic pelasi ilman maalivahtia, mutta se jäi tuloksen kannalta laihaksi lohduksi.

Miesten salibandyliiga alkaa Classicin osalta 17. syyskuuta, kun joukkue kohtaa kotikentällään oululaisen OLSin.

”Varmaan tämä toimii hyvänä herätyksenä siitä, että emme voi luulla asioiden tapahtuvan automaattisesti, koska olemme ennenkin pärjänneet. Ehkä tämä oli herätys, että pitää tehdä asioita voiton eteen”, Kivilehto sanoi.

”Pelissämme oli paljon hyvääkin, mutta meidän on pystyttävä huomattavasti parempaan, jos haluamme ottaa pisteitä sarjan avauskierroksella.”

Naisten Super cupin finaalissa turkulainen TPS voitti porvoolaisen PSS:n lukemin 4–1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut