Ilves hävisi kauden avauspelinsä voittomaalikisassa – Päävalmentaja Marjo Voutilainen kehui esitystä, vaikka tulos harmitti – ”Loimme riittävästi maalipaikkoja”

Ilves hävisi kauden avausottelunsa Kuortaneelle voittomaalikisassa lukemin 2–3.

Ilves juhli Emilia Varpulan tekemää maalia kauden avausottelussa Kuortanetta vastaan, mutta sitkeä vierasjoukkue voitti lopulta voittomaalikisassa.

10.9. 16:48 | Päivitetty 10.9. 22:11

Aamulehti

Naisten jääkiekkoliiga pyörähti käyntiin lauantaina aamupäivällä. Tampereen Ilves koki kauden avauksessaan kitkerän tappion, kun se hävisi voittomaalikisassa Kuortaneelle lukemin 2–3.

Ilveksen maaleista vastasivat Emilia Varpula ja Anniina Kaitala. Kumpikin maaleista syntyi tasakentällisin.

Ilveksen päävalmentaja Marjo Voutilainen ei ollut pelin jälkeen huolissaan, vaikka täyden pistepotin puuttuminen harmitti.

”Tulos ei tietenkään tyydytä, mutta joukkueen peli-ilme oli hyvä ja loimme riittävästi maalipaikkoja pelin voittamiseen”, Voutilainen sanoi.

Tilastot antavat Voutilaisen sanoille katetta. Ilveksen maalivahti Juuli Kivimäki torjui vain 19 kertaa, kun Kuortaneen veräjänvartijalle Emilia Kyrkölle kertyi peräti 42 torjuntaa.

Onnistuja tolppien välissä

Vaikka Kivimäki keräsikin yli puolet vähemmän torjuntoja kuin kilpasiskonsa Kyrkkö, päävalmentaja nosti hänet avauspelin isoksi onnistujaksi.

”Kivimäki oli hyvä. Avauspeli oli todella vaikea, koska alkuun tuli vähän torjuntoja, mutta hän pelasi kelpo ottelun. Muuten koko joukkueen työmoraali oli hyvä. Nyt vain täytyy keksiä lääkkeet, miten teemme noin laadukkaista maalipaikoista maalit”, Voutilainen summasi.

Voutilainen ei silti halunnut nostaa maalintekoa tärkeimmäksi kehityskohdaksi ohi pelin muiden osa-alueiden. Kausi on vasta alussa, joten parannettavaa riittää joka tasolla.

”Täytyy kehittää pelikokonaisuutta ja sitä kautta ehjän viisikkopelaamisen perusteita. Kehitämme kokonaisuutta, ja maalinteko on siinä yksi osa-alueista.”

Vastus kovenee

Voutilainen katsoo yleisellä tasolla luottavaisesti Ilveksen mahdollisuuksiin pärjätä tällä kaudella naisten jääkiekkoliigassa.

”Rakennamme luottavaisesti juttuamme. Tavoitteena on voittaa pelejä ja voittaa kauden viimeinen peli. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja tekemisen taso tällä hetkellä. Uskon, että se kantaa ja tuo tulosta kauden edetessä.”

Kausi alkaa rytinällä, sillä Ilves kohtaa heti sunnuntaina HIFKin, joka kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin. HIFK voitti avausottelussaan TPS:n vakuuttavin lukemin 6–2.

”Meidän täytyy olla heti hereillä. HIFK latoi TPS:ää vastaan pelin alkuun 4 maalia”, Voutilainen sanoi.

”Meidän täytyy puolustaa tiiviisti, ja varmaan pelin luonne on ihan erilainen kuin tänään. Emme voi luoda maalipaikkoja yhtä paljon kuin tänään, mutta meidän täytyy parantaa viimeistelyn tehokkuutta.”

Oikaisu 10.9.2022 kello 22.10: Artikkelin kuvan on ottanut Lasse Tuorila, ei Risto Tuovila.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut