Ilves törmäsi Reto Berraan – NHL-kaukaloissa karaistunut veskari pysäytti kaikki vedot, kun Fribourg antoi oppitunnin: ”Peliin ei voi lähteä sillä mentaliteetilla”

Fribourg-Gottéron rankaisi kaksi kertaa avauserässä ja ryösti kaikki Mestarien liigan pisteet.

Reto Berra oli ohittamaton Ilvekselle. Tässä hän pysäyttää Jyrki Jokipakan kolmannessa erässä.

9.9. 21:47

Ilveksen fanipääty oli paljon pelaajia valmiimpi ensimmäiseen Mestarien liigan kotiotteluun.

Tamperelaiskannattajat hoilasivat rytmikkäästi Fribourg-Gottéron-pelin ensimmäisestä vaihdosta lähtien, mutta sen sijaan joukkue oli avauserässä pahasti eksyksissä sveitsiläisvierasta vastaan.

Tahti parani tuntuvasti pelin edetessä. Se ei näkynyt kuitenkaan Nokia-areenan tulostaululla.

Fribourgin tähtivahti Reto Berra koppasi 29 torjuntaa ja nollasi Ilveksen 5 368-päisen yleisön pettymykseksi. Vieraat hakivat voiton maalein 2–0.

Samalla Ilves ajautui tukalaan tilanteeseen. CHL:n ensikertalainen on käytännössä pakkovoiton edessä sunnuntaisessa kotiottelussa itävaltalaista Salzburgia vastaan.

Muuten pudotuspelipaikka karkaa liian monen mutkan taakse.

Ottelua oli seuraamassa 5368 katsojaa.

Jyrki Jokipakka manasi epäonnistunutta maalintekoyritystä.

NHL-kaukaloissa karaistuneen Berran suuruus tuli esiin varsinkin päätöserässä, kun Ilves rakensi puolenkymmentä avopaikkaa. Eemeli Suomi, Jyrki Jokipakka, Dominik Mašín ja Les Lancaster pyörittivät päätänsä vuoron perään Berran vedettyä pidemmän korren.

”Vastustajan veskari pelasi hyvin. Pääpointtina oli kuitenkin se, ettei meidän oma peli ollut riittävällä tasolla”, Jokipakka summasi.

Jokipakka otti runsaasti vastuuta ja rytmitti Ilveksen peliä hyvin ylivoimalla.

”Ei lohduta, kun maalit puuttuivat. Pannaan ylivoima pyörimään samalla tavalla seuraavassa pelissä ja isketään pari pussia”, Jokipakka tuumi.

Ilves aloitti pelin katastrofaalisesti varsinkin omassa päässä. Kaaos oli pahimmillaan erän puolivälissä Fribourgin myllyttäessä isäntiä pitkän pätkän.

Sveitsiläisvieras sai painostuksestaan palkinnon myös tulostaululle. Sandro Schmid ja Julien Sprunger rokottivat Ilvestä 36 sekunnin välein.

Schmidin osuma oli onnekas. Veto putosi tšekkivahti Marek Langhamerin hanskasta eteen ja kimposi puolustaja Jarkko Parikan jalasta verkkoon. Sprungerin veto oli kireä, mutta hyökkääjä sai vapaata tilaa aivan liikaa.

Kohta perään Fribourgin suomalaisapu Janne Kuokkanen irtosi vielä läpiajoon alivoimalla, mutta tällä kertaa Langhamer sai venytettyä patjansa eteen.

Langhamer kokosi itsensä synkän hetken jälkeen ja kuului Ilveksen tukipilareihin takaiskujen jälkeen.

”Valmius ei ollut vaadittavalla tasolla. Jäimme jälkeen luistelussa ja kamppailuissa. Ihan kaikessa. Peliin ei voi lähteä sillä mentaliteetilla, että katsotaan mitä tulee”, Jokipakka harmitteli.

Fribourg on vahvassa nosteessa. Christian Dubén luotsaama joukkue eteni viime kaudella Sveitsin liigan välieriin ja aloitti CHL:n komeasti voittamalla kaikki alkulohko-ottelunsa, kunnes tie nousi pystyyn saksalaista EHC Müncheniä vastaan.

Tänä syksynä on ollut vaikeampaa. Edelliskierroksella tuli sensaatiomainen 0–1-kotitappio norjalaiselle Stavanger Oilersille. Nyt heltisi jättipotti.

Kun puhutaan Fribourgista, on mahdotonta sivuuttaa Vjatšeslav Bykovia ja Andrei Homutovia.

Menestyksekäs venäläiskaksikko vahvisti joukkuetta yhdessä kaudet 1990–98 ja teki hurjaa jälkeä Sveitsin liigassa.

Bykov keräsi tänä aikana runkosarjassa peräti 530 pistettä ja Homutov 489. Tämä tarkoitti käytännössä noin kaksi pistettä per peli.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut