Petteri Koponen kyynelehti Susijengi-fanien upean eleen jälkeen: ”En ajatellut, että menisi tunteisiin” – EM-joukkue taktikoi itsensä Suomen todennäköiseksi vastustajaksi

Suomi päätti EM-koripallon alkulohkon Hollanti-voittoon. Pyrintö-kasvatti Topias Palmi on edelleen ilman työnantajaa ensi kaudeksi.

Petteri Koponen, 34, ei voinut kuin levittää kätensä, hymyillä ja tulla vaihtopenkiltä kentälle, kun Susijengi-fanit mylvivät taustalla ”Kiitos Petteri!”-huutojaan.

8.9. 17:54

Aamulehti, Praha

Suomen miesten koripallomaajoukkueen kapteeni Shawn Huff rutistaa Prahan O2-areenan käytävällä pitkäaikaista joukkuekaveriaan Petteri Koposta, joka ravistelee kyyneleitä silmäkulmistaan.

Susijengin fanit kiittivät Hollanti-ottelun lopussa äänekkäästi kahta uransa EM-turnaukseen lopettavaa suurpeluria ”Kiitos Petteri!”- ja ”Shawn Huff!”-huudoilla. Suomi päihitti D-lohkon päätöksessä kaikki alkulohko-ottelunsa hävinneen Hollannin helpohkosti 88–67 (48–31).

Suomen kannattajat huusivat ensin Koposen kentälle vaihtopenkiltä. Kun päävalmentaja Lassi Tuovi toi Koposen parketille, kannustus vain yltyi. Koponen ajautui tunteen valtaan jo kentällä ja taputti kannattajien suuntaan.

”Fanit huusivat niin oli pakko mennä. Ajattelin, että tämä olisi hetki, jolloin voin mennä. En ajatellut, että pelin aikana voisi mennä tunteisiin, mutta päässäni alkoi pyöriä kaikenlaisia ajatuksia. Pelasimme sen verran hyvin ja meni pelailuksi. Ehken ollut siksi niin sisällä pelissä ja fanit alkoivat huutaa. Koripallo on tuonut niin paljon hienoja hetkiä. Nyt alkavat olla viimeiset metrit. Meni tunteisiin”, Koponen sai sanotuksi kyyneleet silmissään.

Mukavat 14 pistettä heittänyt Huff kokosi pelin päätyttyä Suomen joukkueen keskiympyrään huudattamaan katsomossa olleita tuhansia sinivalkoisia kannattajia.

”Karvat nousivat pystyyn. Oli meillä niin hieno tunnelma katsomossa. Shawn ja Petteri ovat ansainneet kaikki kiitokset”, kaksi pistettä heittänyt Topias Palmi lausui.

Shawn Huff ja Petteri Koponen. Kapteenin ja kenraalin halaus.

Suomen maajoukkue kiitti kannattajia Hollanti-voiton jälkeen. Joukkue ja fanit hyvästelivät samalla Prahan pelit.

Lauri Markkanen tehoili 22 pistettä.

Suomen sijoitus D-lohkossa ja sunnuntain neljännesvälierävastus ratkeavat vasta torstain myöhäispelien jälkeen. Mikäli Serbia voittaa Puolan, kuten odotusarvo on, Suomi on lohkokakkonen. Tämä tietäisi neljännesvälierissä vastaan C-lohkon kolmosta.

C-lohkossa Kroatia taktikoi torstain Ukraina-ottelussa tahallaan itsensä todennäköiseksi lohkokolmoseksi. Kroatialla oli loppusekunneilla seitsemän pisteen johto, kun sen NBA-tähti Bojan Bogdanović oli vapaaheittoviivalla. Kahdeksan pisteen voitto olisi tiennyt Kroatialle kakkospaikkaa ja vastaan C-lohkon kolmosta, joka todennäköisimmin ennen myöhäispelejä on Puola.

Bogdanović heitti vapaaheittonsa tahallaan ohi, minkä vuoksi Kroatia voitti vain viidellä pisteellä. Näin Kroatia jää lohkokolmoseksi, jos Italia voittaa myöhäiskierroksella selvästi heikomman Ison-Britannian.

Kroatian kikkailun päämotiivin on oltava Suomen kohtaaminen. Kroatia saattoi myös pedata itselleen helpompaa puolivälierävastustajaa. Suomi voitti Kroatian MM-karsinnoissa kesällä, mutta Kroatia on sen jälkeen vahvistunut yhdysvaltalaispelintekijä Jaleen Smithillä ja NBA-pelurillaan Dario Šarićilla.

Suomen päävalmentaja Tuovi ei halunnut kommentoida Kroatian tempausta Hollanti-voiton jälkeen.

Lauri Markkasen äkäinen donkki.

Ja karjaisu päälle.

Palmi pelasi viime kaudella Hollannin liigassa, joten vastassa oli paljon tuttuja pelaajia. Ensi kauden työpaikkaa Tampereen Pyrinnön kasvatilla ei vielä ole tiedossa.

”Annan näyttöjä. Mitään konkreettista tai nimiä paperissa ei ole. Pitää odottaa muutama viikko”, Palmi taustoitti.

Palmi kamppaili itsensä viimeisten joukossa mukaan EM-kisoihin. Viimeistään Oliver Nkamhouan vetäytyminen ja lähtö Tennesseen yliopistoon varmisti Palmin kisapaikan.

”Tein koko kesän duunia, että pelaisin EM-kisoissa. Se oli tavoitteeni. Olen todella tyytyväinen ja nauttinut joka hetkestä.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut