Matti Nykäsen muistomerkki paljastettiin Jyväskylässä – tältä se näyttää

Höyhen-nimisen muistomerkin on suunnitellut Kaarina Kaikkonen.

Matti Nykäsen muistomerkki Höyhen paljastettiin Jyväskylässä Hippoksen liikuntapuistossa keskiviikkona.

7.9. 17:44

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen muistomerkki julkaistiin Jyväskylässä keskiviikkona. Höyhen-nimisen muistomerkin on suunnitellut Kaarina Kaikkonen. Se valittiin toteutettavaksi kuuden ehdokkaan joukosta. Päätöksen toteuttamisesta teki Jyväskylän kaupunginvaltuusto syksyllä 2020.

"Höyhenen muoto rakentuu useista vierekkäisistä suksenkaltaisista osista. Höyhenen keskiruodot mukailevat mäkihyppyrin kaarta ja muodostavat yhdessä ’ladun’. Ladun huipulla on Nykäsen ensimmäisiä suksia muistuttavat ja toisaalta viimeistä hyppyä symboloivat sukset suuntautuneena kohti taivasta. Suunta huipulta ylöspäin antaa mielikuvan lentämisestä pois tästä maailmasta, kohti toista ulottuvuutta”, kuvattiin teosta Jyväskylän kaupungin tiedotteessa aiemmin tässä kuussa.

Nykäsen muistomerkki on tehty ruostumattomasta teräksestä, ja se sijaitsee Hippoksen liikuntapuistossa Köyhälammen rannalla.

Helmikuussa 2019 kuollut Matti Nykänen voitti urallaan neljä mäkihypyn olympiakultaa, joista kolme oli henkilökohtaisia. Henkilökohtaisen MM-kullan Nykänen voitti sekä suurmäessä että lentomäessä. Joukkuemäet mukaan lukien Nykänen voitti urallaan 19 aikuisten arvokisamitalia.

Matti Nykänen kuvattuna vuonna 2015.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut