Timanttiliigassa nähtiin kaikkien aikojen kakkostulos – Wilma Murto taisteli komeista palkintorahoista

Flunssasta toipunut Wilma Murto oli seiväskisan viides tuloksella 461.

Wilma Murto kisasi Timanttiliigan finaalissa Zürichin keskustassa sijaitsevalla Sechseläutenplatzin aukiolla.

7.9. 19:39

Aamulehti

Yleisurheilun Timanttiliigan finaalit käynnistyivät hurjalla kuulatuloksella. Yhdysvaltalainen Joe Kovacs pukkasi Sveitsin Zürichissä peräti 23,23 ja nousi kaikkien aikojen tilastoissa toiseksi. Tulos jää vain 14 senttiä Ryan Crouserin maailmanennätyksestä.

Kovacs, 33, on voittanut kaksi maailmanmestaruutta ja kaksi olympiahopeaa. Hän rikkoi 23 metrin haamurajan vasta neljäntenä kuulantyöntäjänä.

Crouser oli Zürichin kisassa mukana. Kuularinkiä viime vuodet hallinnut Crouser työnsi jälleen komeasti 22,74, mutta joutui myöntämään maanmiehensä tällä kertaa paremmakseen.

Wilma Murto pääsi ainoana suomalaisena mukaan Timanttiliigan finaaleihin. Flunssasta toipunut Murto oli seiväskisan viides tuloksella 461. Kilpailu käytiin komeissa puitteissa Zürichin keskustassa sijaitsevalla Sechseläutenplatzin aukiolla.

Murto oli pulassa avauskorkeudessa 436, jonka hän ylitti vasta viimeisellään. Sen jälkeen tahti parani. Korkeudet 451 ja 461 Murto selvitti heti ensimmäisellä, mutta 471 ei ollut enää kovinkaan lähellä ylittyä.

”Oli haastava päivä ja haastava kisa. Siihen nähden olen tyytyväinen, mitä sain aikaiseksi”, Murto sanoi C Moren haastattelussa.

EM-finaalissa Murrolle taipuneet Tina Šutej ja Roberta Bruni saivat saman tuloksen 461, mutta voittivat suomalaisen paremman pöytäkirjan ansiosta. Kisan ykkönen oli MM-pronssimitalisti Australian Nina Kennedy (481) ja toinen Yhdysvaltain Sandi Morris (476).

”Viime viikon tauti painaa vielä vähän kropassa. Välillä sai myös hypätä aika kovaan vastatuuleen. Saatiin irti se, mitä oli otettavissa”, Murto sanoi C Morelle.

Timanttiliigan finaaleissa urheillaan isoista palkintorahoista. Lajivoittajalle oli luvassa noin 30 000 euroa. Murto sai viidennestä sijasta 2 500 euroa.

Finaalitapahtuma käydään Zürichissä keskiviikkona ja torstaina. Suurin osa lajeista on ohjelmassa torstaina.

Täydennetty klo 20.29: Juttuun lisätty Wilma Murron kommentteja ja naisten seiväskisan lopputulokset.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut