Manse PP ylsi harvinaiseen saavutukseen – hallitseva mestari hakee kruunua kaudelleen: ”Tulee varmasti tiukka ja kova sarja”

Hallitseva Suomen mestari Manse PP eteni jälleen miesten Superpesiksen loppuotteluihin, kun se voitti Hyvinkään Tahkon 2–0 (7–1, 4–3). Finaalit Vimpelin Vetoa vastaan alkavat lauantaina.

Manse PP oli tyly vierailija Pihkalassa maanantai-iltana. Joukkue pääsi tuulettamaan toista peräkkäistä finaalipaikkaa.

5.9. 20:33 | Päivitetty 5.9. 21:31

Aamulehti

Neil Diamondin Sweet Caroline, Manse PP:n voittokappale soi tamperelaisten pukukopissa voimalla maanantai-iltana. Hallitseva Suomen mestari eteni miesten Superpesiksen loppuotteluihin, kun se kaatoi Hyvinkäällä Tahkon 2–0 (7–1, 4–3) neljännessä välieräottelussa. Tampereella pelataan siten finaaleja urakalla, kun naiset kohtaavat loppuotteluissa Jyväskylän Kirittäret ja miehet runkosarjan voittaneen Vimpelin Vedon.

On harvinaista herkkua, että samasta seurasta sekä miesten että naisten joukkue pelaa Suomen mestaruudesta samalla kaudella. Viimeksi näin on käynyt vuonna 1998, jolloin Oulun Lipon miehet juhlivat mestaruutta ja naiset olivat SM-hopealla.

”Se on todella hienoa. Tämä kertoo, että jotain on tehty oikein, tai aika paljonkin seuratasolla ja molemmat joukkueet yksinään”, Mansen saavutusta kommentoi 21-vuotias jokeri Perttu Ruuska.

Historiassa sama seura on voittanut samana vuonna sekä miesten että naisten Suomen mestaruudet vain viidesti. Viimeksi saavutukseen on yltänyt juuri Lippo, vuonna 1994.

Aikataulu

Näin finaalit pelataan

La 10.9. klo 15 Vimpelin Veto–Manse PP

Su 11.9. klo 15 Manse PP–Vimpelin Veto

La 17.9. klo 15 Vimpelin Veto – Manse PP

Tarvittaessa:

Su 18.9. klo 15 Manse PP– Vimpelin Veto

La 24.9. klo 14 Vimpelin Veto–Manse PP

Niemen lyönnit toivat jännitystä

Manse PP jatkoi ensimmäisellä jaksolla samalla hurrikaanilla, kuin millä se päätti edellisen välieräkohtaamisen lauantaina. Heti ensimmäisellä sisävuorollaan Manse tykitti 3–0-johtoon Tahkon ulkokentän epäonnistumisten avustamana. Toisessa vuoroparissa peli repesi jo 6–0-lukemiin, kun Henri Puputti löi toisessa pelissä peräkkäin kunnarin.

”Ainakin itse aistin joukkueesta, että olemme aika päättäväisellä ilmeellä. Koko pelin olimme vahvoja ja hallinnan tunne oli aika vahvasti meillä. Oli ehjä esitys meiltä. Ei voi muuta kuin hattua nostaa koko joukkueelle”, viisi juoksua ottelussa lyönyt Ruuska kehui.

Toisen jakson alussa kotijoukkue Tahko näytti jo aseettomalta. Joukkue ei saanut aikaiseksi yhtään kolmostilannetta ensimmäisessä sisävuorossaan.

Peli alkoi näyttää selvältä Mansen kolmannen sisävuoron jälkeen, kun Timo Torppa löi kunnarin tyhjään kenttään ja toi Ruuskan lyönnistä tilanteeksi 1–4.

Viimeisellä sisävuorollaan Tahko laittoi vielä pelin jännäksi. Kotijoukkue järjesteli kahden palon tilanteessa ajolähdön, josta viime kaudelta Mansesta tuttu Juha Niemi löi kaksi juoksua.

Tilanne sai jännittyneiksi myös kentän reunalla peliä seuranneet Mansen jokerit.

Kivisen Laurin kanssa manasimme koko sen Tahkon sisävuoron, että kyllä jännittää niin pirusti täällä. Se on pahin paikka siinä kohtaa. Jännitimme muiden puolesta”, Ruuska kertoi.

Juhlat pääsivät alkamaan, kun Leevi Lehto nappasi Kalle-Tapio Huuskon lyönnin kiinni ja Aku Kettunen pääsi tekemään helpottavan kolmannen palon kolmospesältä.

Vimpeli vastassa

Miesten finaaleissa kohtaavat runkosarjan ykkönen ja kakkonen.

Ruuskalle tilanne on erityinen, sillä hän edusti vuosia Vimpeliä ennen kuin siirtyi viime kauden jälkeen Tampereelle.

”Sanoinkin jo, että tämä on itselleni unelmafinaali. Mietin jo ennen kautta, että olisi hienoa päästä pudotuspeleissä Vimpeliä vastaan pelaamaan ja nyt se toteutuu finaaleissa, joten mikäpäs siinä.”

Perttu Ruuska tuuletti Mansen onnistumisia. Jokeri oli tamperelaisjoukkueen kakkospalkittu neljännessä välierässä. Ykköspalkittu oli kunnarin lyönyt Henri Puputti.

Vimpeli ja sitä myöten Ruuska ovat pelanneet finaaleja viimeksi syksyllä 2017. Tuolloin kausi päättyi mestaruuteen.

Nyt Manse yrittää estää Vimpelin juhlat. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. Molemmat pelit päättyivät kotijoukkueen voittoon vasta supervuoroparin jälkeen.

”Molemmat runkosarjan pelit olivat äärimmäisen tiukkoja pelejä. Uskon, että finaalit noudattavat samaa linjaa. Tulee varmasti tiukka ja kova sarja”, Ruuska lupaa.

Ennen finaaleihin valmistautumista Manse nauttii hetken finaalipaikastaan.

”Kyllähän se maistuu tietenkin todella hyvältä. Olemme tehneet pitkän vuoden hommia, on hienoa päästä finaaleihin pelaamaan. Meillä toki on vielä yksi askel tavoitteeseen, mutta kyllähän tästä pitää nauttia ja varmasti nautimmekin hetken ja sitten taas hommiin."

Loppuottelusarjassa pelataan lauantaisin ja sunnuntaisin. Mansen naiset aloittavat finaalit Kaupista lauantaina kello 13. Miesten kotiavaus loppuotteluissa on sunnuntaina kello 15.

Muokattu 5.9.2022 kello 21.31: Lisätty juttuun miesten finaalipelien kellonajat.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut