Valkeakosken Eveliina Salonen oli viides frisbeegolfin MM-kisoissa, Suomeen hopeamitali: ”Porukka raataa sen eteen, että saa ruuan pöytään”

Henna Blomroos toi Kansasista Suomeen hopeisen mitalin.

Eveliina Salonen oli frisbeegolfin MM-kisoissa viides. Kuva heinäkuulta 2021 Nokialta.

4.9. 15:10

STT

Frisbeegolfin MM-kisoissa Kansasissa Yhdysvalloissa eurooppalaiset naiset onnistuivat ensi kertaa tapahtuman 30-vuotisessa historiassa valloittamaan kaksi ensimmäistä sijaa.

Maailmanlistan ykkönen ja kauden hallitsija, Viron Kristin Tattar otti omansa viiden kierroksen yhteistuloksella 305 heittoa (38 alle parin), ja suomalaisten iloksi raumalainen Henna Blomroos, 22, ylsi hopealle (–30).

Blomroos on rankingissa vasta yhdeksäntenä, mutta tuntuu syttyvän isoihin kisoihin, sillä viime vuonna kaulaan ripustettiin EM-kulta. Sekä Blomroosin että viidenneksi sijoittuneen Eveliina Salosen (–22) selkeä vahvuus on draivissa ja heikkous puttaamisessa. Vaikka Blomroos oli tilastoissa koko kilpailun toiseksi huonoin puttaaja, haastavat väylät antoivat laatuheittojen loistaa.

”Draivi on ollut aina vahvuuteni ehdottomasti, mutta tällä viikolla tuntui, että kaikki palaset olivat paikoillaan ja pystyin pelaamaan todella hyvää peliä”, Blomroos kertoi Frisbeegolfliiton tiedotteessa.

Hopeamitali antaa naiselle 7 000 dollarin palkintopotin. Tattar saa 11 000 ja miesten voittaja 20 000 dollaria.

Henna Blomroos heitti MM-hopeaa. Kuva heinäkuulta 2021 Nokialta.

Mäkelä tyytyväinen sijaan 14

Selvästi paras suomalaismies oli Väinö Mäkelä (–32), jonka 14:s sija on kuusi pykälää parempi kuin kolme vuotta sitten, jolloin kaikki parhaat olivat edellisen kerran mukana. Samalla Mäkelä oli paras eurooppalainen, joita oli vain kolme 50:n joukossa.

”Tavoite oli parantaa sijoitusta. Tyytyväinen pitää olla, mutta jäi nälkää”, hän sanoi STT:lle.

Mäkelä viittasi toiseen kierrokseen, johon hän lähti kakkospaikalta. Kolmen ensimmäisen väylän bogeyt rankaisivat pahasti, kun tuloskeli oli läpi turnauksen hyvä.

”Oli hermoilua ja hätiköintiä”, enkä pysynyt rutiineissa.

Harjoituskaudella Mäkelä vaihtoi hieman heittotekniikkaansa, jotta saisi lisämetrejä. Jos pelaajatyyppejä miettii, se tuotti jo nyt tulosta, sillä esimerkiksi lyhyemmillä radoilla Euroopassa hallinnut Niklas Anttila (–16) jäi sijalle 64.

Miesten sarjassa ei-yhdysvaltalaista voittajaa jäädään yhä odottamaan. Loukkaantumisen läpi pelannut Paul McBeth (–46) heitti jo kuudenteen maailmanmestaruuteensa. Vuosi sitten hän hävisi uusintaväylällä, mutta tämänkertainen haastaja Aaron Gossage ei onnistunut kukistamaan suurmestaria.

Gossage on kiertueen pisimmälle avoimella heittäviä pelaajia, joten kaksi avointa rataa suosivat häntä selvästi. McBeth sen sijaan pärjää radalla kuin radalla: hän on ollut aina vähintään hopealla vuodesta 2012 lähtien.

Frisbeegolfia pelataan kaikkialla, mutta Mäkelä näkee, ettei muulla maailmalla ole mahdollisuuksia, jos ei antaudu yhdysvaltalaiselle kilpailukulttuurille.

”Pelaaminen on totisempaa. Porukka raataa sen eteen, että saa ruuan pöytään ja kulkee sen perässä tuunaamillaan matkailuautoilla 12 kuukautta vuodessa.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut