Ilveksen puolustus riitti pisteeseen KuPSin vieraana, runkosarjan päätöksessä vastassa FC Inter – ”Tuo sama taistelutahto otetaan täältä mukaan”

Ilves päättää runkosarjansa sunnuntaina 11. syyskuuta kotipelissä FC Interiä vastaan. Tämän jälkeen kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa.

KuPSin Axel Vidjeskog (vas.) ja Ilveksen Najeeb Yakubu kamppalivat pallosta Kuopion keskuskentällä pelatussa ottelussa lauantiana 3. syyskuuta.

3.9. 21:19

Aamulehti

Tampereen Ilveksen puolustus riitti pisteeseen Kuopion Palloseuran vieraana miesten jalkapalloliigan ottelussa lauantaina 3. syyskuuta. Kuopion keskuskentällä pelattu ottelu päättyi 0–0 tasapeliin.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kertoo, että joukkue on tyytyväinen sarjapisteeseen.

”Uskon, että olemme tyytyväisempi joukkue tasapeliin. Se oli vähimmäistavoitteemme. Ei ole varmaan kauhean helppoa millekään joukkueelle pitää nollia Kuopiossa. Siinä onnistuttiin ja annettiin mahdollisuus itsellemme voittaa ottelu.”

Vahvaa puolustamista

Ilveksen peli kulminoitui joukkueen puolustuspelaamiseen.

Valmentaja Kallio teki joukkueensa avauskokoonpanoon peräti seitsemän muutosta edellisestä ottelusta, kun Ilves taipui Hakaa vastaan kotikentällään luvuin 2–3 lauantaina 27. elokuuta. Kallion mukaan kokoonpanoon koetettiin valita mahdollisimman puolustusvoimainen joukkue.

”Jos miettii meidän edellistä kotiottelua Hakaa vastaan, meidän pallollinen pelaaminen oli OK tasolla, mutta puolustaminen oli todella pehmeää tietyissä yksittäisissä tilanteissa. Tähän peliin samanalaisella puolustamisella emme voineet lähteä. Siinä on se syy muutoksiin.”

Ilves puolusti läpi ottelun hyvällä asenteella, mutta samalla hyvin matalalta, Kallion mukaan matalammalta kuin oli suunnitelmissa. ”Mutta se oli myöskin KuPSin hyvyyttä. Kyllä he liikuttavat palloa hyvin ja taitavasti.”

ilveksen maalivahti Eetu Huuhtanen (edessä) pelasi hienon ottelun, kunnes joutui jättämään pelin kesken. KuPSin Daniel Carrillon jalka osui Huuhtasta päähän, ja lääkäri määräsi hänet sairaalaan. Ilveksen päävalmentajan Toni Kallion mukaan Huuhtanen on kuitenkin kunnossa ja matkasi joukkueen mukana Tampereelle.

Muutama maalipaikka

Puolustuspainotteinen pelaaminen söi Ilveksen hyökkäyspelaamista.

”Varsinkin ensimmäisellä jaksolla, kun voitettiin palloja, oli vaikeuksia löytää suuntia ja tiloja kentältä. Jouduimme purkamaan palloja paljon ja taas aloittamaan uudestaan puolustamisen”, Kallio kertoo.

Ilveksellä oli ottelussa muutama mahdollisuus vierasmaaliin. Ensimmäisellä puolikkaalla joukkue jo onnistui viimeistelyssä Petteri Pennasen tarjoilemasta kulmapotkusta. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, kun Ilveksen Najeeb Yakubu rikkoi kuopiolaispelaajaa. Tilanteesta jäi käteen ainoastaan Yakubun keltainen kortti.

Myös toisella puolikkaalla Ilveksellä oli paikkoja iskeä, mutta maali jäi tekemättä.

”Muutama OK paikka meillä oli, mutta tällä kertaa ei onnistuttu täyttä pistepottia täältä hakemaan. Mutta kyllä me tyytyväisiä ollaan pisteeseen”, Kallio kertoo.

Alempaan jatkosarjaan

Ilves päättää runkosarjansa ensi viikon sunnuntaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään FC Interin Turusta. Kallion mukaan lauantain ottelu antoi hyvät avaimet runkosarjan päätökseen.

”Tästä jäi käteen se, että pystymme pelaamaan hyvin Veikkausliigan parhaimpia joukkueita vastaan. Tuo sama halu puolustaa, tuo sama taistelutahto otetaan täältä mukaan. Sitten me petraamme omaa pallollista tekemistä ja kotikentällä meillä on loistava sauma ottaa viimeisestä runkosarjapelistä kolme pistettä.”

Turku-ottelun jälkeen Ilveksen matka jatkuu alemmassa jatkosarjassa. Kallion mukaan joukkueen tavoitteet ovat seitsemännessä sijassa ja sitä kautta aukeavassa europaikassa.

”Kyllä meidän vähimmäistavoite on pelata Euro-playoffeja. Sitä kautta saamme mielenkiintoisen loppuhuipennuksen tälle vuodelle.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut