Ursula Wikströmilta hieno nousu viidenneksi Suomen-kotikisassa, myös Linda Osala säväytti huippukierroksellaan

LET-kiertueen Ahvenanmaan kisassa Ursula Wikström nousi viidenneksi ja Linda Osala sai uransa parhaan sijoituksen LET-kiertueella.

Ursula Wikström lyömässä avauslyöntiä Kastelholmassa perjantaina.

3.9. 16:40

Ursula Wikström, 42, nousi LET-kiertueen Suomen-kotikisassa päätöspäivänä jaetulle viidennelle sijalle Ålands Golf Clubilla Kastelholmassa. Se oli hänen ammattilaisuransa 29:s sijoitus kärkikymmenikössä Ladies European Tourilla.

Wikström teki kolmella kierroksella tulokset 68, 75 ja 69, ja lopputuloksella -4 hän jäi neljän lyönnin päähän kärjestä.

Wikström nousi päätöskierroksella kohti kärkeä tekemällä etuysillä kolme birdietä.

15:nnellä reiällä Wikström tuuletti riemukkaasti sen jälkeen, kun hän oli upottanut ensimmäisen birdieputtinsa takaysillä. Hän nousi kyseisesllä lyönnillään viidenneksi ja kahden lyönnin päähän kärkikolmikosta.

Wikströmillä oli mahdollisuus siirtyä voittotaisteluun 17:nnellä reiällä, mutta hän epäonnistui birdieputissa.

Wikström jakoi viidennen sijan Ruotsin Sofie Bringnerin kanssa.

Suomalaisittain hyvin sujuneen päivän täydensi Linda Osala (ent. Henriksson), joka pelasi upean päätöskierroksen ja sai uransa parhaan sijoituksen LET-kiertueella. Osala käytti viimeiseen kierrokseensa 68 lyöntiä, neljä alle parin, ja nousi jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Jos Osala olisi saanut viimeisen eagleputin sisään, hän olisi noussut tasoihin Wikströmin kanssa.

Osalan viimeisen kierroksen vireestä kertoo paljon se, että aiempiin kierroksiinsa hän oli käyttänyt 76 ja 71 lyöntiä. Osalan kolmen päivän yhteistulos oli -1.

Paineet ratkaisivat voittajan

Kun päätöskierrosta oli jäljellä kolme reikää, kärkikolmikossa olivat Itävallan Emma Spitz, Ranskan Anne-Charlotte Mora ja Ana Pelaez Trivino. Lyönnin päässä kärjestä oli Ruotsin Lisa Pettersson ja kahden lyönnin päässä Ursula Wikström.

Viimeistä edeltävällä reiällä Ana Pelaez Trivino epäonnistui lyönneissään kahdesti peräkkäin. On mahdollista, että voittokamppailun paineet alkoivat näkyä. Vasta toista ammattilaiskisaansa pelannut Spitz epäonnistui birdieputissa.

Mora sen sijaan teki kolme perättäistä birdieputtia rei’illä 14-16, ja nousi lyönnillään kärkeen. Pettersson nousi toiselle sijalle. He kamppailivat viimeisellä reiällä kisan voitosta, jota kumpikaan ei ollut LET-kiertueella aiemmin saavuttanut.

Mora ja Pettersson olivat samaan aikaan viimeisellä greenillä, Mora yhden lyönnin edellä. Pettersson aloitti puttaamisen ja upotti birdieputin. Mora upotti kuitenkin oman puttinsa ja otti oman uransa avausvoiton.

25-vuotias Mora käytti kierroksiinsa 70, 70 ja 68 lyöntiä, ja hänen yhteistuloksensa oli -8.

Pelaez Trivino sijoittui kolmanneksi. Kiertueen päätöspäivänä parhaimpiin kierroksiinsa ylsivät Mora, Wikström ja Osala.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut