Manse PP:n pelinjohtajaa ei pitäisi nähdä seuraavassa ottelussa

Tilanne on Manse PP:n kannalta kiusallinen, koska seura vasta valitti muiden epäasiallisesta käytöksestä.

Jari Cavernelis johti Manse PP:n peliä välierässä Virkiää vastaan keskiviikkona.

1.9. 12:22

Aamulehti

Manse PP:n pelinjohtaja Jari Cavernelis teki keskiviikkona mauttoman tempun, josta hän selvisi kuin koira veräjästä.

Cavernelis tuuletti Lina Oleniuksen kunnaria tahallisen provosoivasti Lapuan Virkiän lukkarin Anni Heikkilän edessä.

Vahingosta ei ollut kyse. Cavernelis tuli Heikkilän takaa, otti askeleen sivulle hänen eteensä, pysähtyi ja nosti kätensä aivan Heikkilän naamaan eteen tuuletuksen merkiksi.

Tilanteen voi katsoa esimerkiksi pesäpalloselostaja Olli Erosen jakamasta twiitistä.

Selvempää epäurheilijamaista tekoa ei ole hetkeen nähty. Valitettavasti syöttötuomari Petri Käkönen ja pelituomari Miko Kotiniemi olivat selin kotipesään päin, eikä tilanteesta seurannut mitään, vaikka Heikkilä syystäkin protestoi ja pitkään.

”Kyllä pesäpallopelissä pitää saada tuulettaa. Mielestäni on outoa, jos niitä ruvetaan liikaa karsimaan", Cavernelis sanoi pelin jälkeen Aamulehdelle.

Jos pelinjohtaja ei erota tuulettamista ja näin räikeää provosointia toisistaan, hän on väärissä hommissa. Tällainen toiminta on ollut aina ja yksiselitteisesti väärin urheilussa.

Se, että tunteet näyttivät käyneen kaarella kuumina puolin ja toisin varsinkin avausjaksolla, ei ole mitenkään lieventävä asianhaara. Psyykkaaminen on osa kilpaurheilua. Cavernelis on toiminut pelinjohtajana Superpesiksessä viimeksi 20 vuotta sitten. Painetilanne oli uusi ja näköjään myös liikaa.

Manse PP:n kannalta tilanteen tekee kiusalliseksi se, että vasta kuukausi sitten se valitti muiden epäasiallisesta käytöksestä Pesäpalloliittoon, kun Mansen pelaajaa Juuso Myllyniemeä solvattiin katsomosta käsin Kouvolassa.

”Manse PP ei hyväksy mitään epäasiallista toimintaa. Se ei kuulu meidän arvoihin”, Manse PP:n edustuksen puheenjohtaja Pirkka Savilahti sanoi tuolloin.

Savilahti tuskin omiaan rankaisee. Liiton sen sijaan pitäisi Jari Caverneliksen toiminta tutkia ennen kuin välieräsarja jatkuu Lapualla lauantaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut