Suomen maalivahti Meeri Räisänen ennen MM-puolivälierää: ”Mediakohusta ei joukkueessa ole tietoakaan”

Suomi kohtaa MM-kisojen puolivälierissä torstaina Tšekin.

Meeri Räisänen on pelannut MM-kisoissa vain Japani-ottelussa.

31.8. 15:30

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue lähtee nöyränä muttei nöyristellen Tšekkiä vastaan puolivälierämatsiin. Tanskan Fredrikshavnissa torstai-iltana pelattavassa MM-kisojen ottelussa panoksena on voitolla pääsy mitalipeleihin tai tappiolla kutsuvat sijoitusottelut sijoista 5–8.

Keskiviikkona joukkueella oli matkustuspäivä ja sirkus siirtyi Herningistä Frederikshavniin, joka sijaitsee Pohjois-Jyllannissa. Tšekki-pelin näyttämönä on Iscenter Nord -halli.

”Tšekille ei saa antaa mahdollisuutta onnistumisiin”, toteaa naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Juuso Toivola.

Tšekin maajoukkueen maalivahti Klara Peslarova on ollut huippuiskussa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 96,08 ja, päästettyjä maalejakin ottelua kohden on vain 0,55.

”Meidän tulee pitää ottelussa hyvä vaihtorytmi, ja ylivoimaa täytyy vielä hioa. Tässä on bussimatka aikaa katsella videoita ja löytää joku rako Tšekin veskarin tekemisestä”, pohtii Toivola.

Joukkuehenki hyvä

Naisleijonien ympärillä on jyllännyt mediahuomio, kun Susanna Tapani piipahti ystävänsä häissä kesken turnauksen.

Kymmenen vuoden ajan Leijonapaidassa Suomea edustanut maalivahti Meeri Räisänen lisäsi tahallaan tai tahtomattaan vettä myllyyn onnittelemalla isäänsä syntymäpäivän johdosta harmitellen, ettei päässyt paikalle.

Räisänen vakuuttaa, että kohuista huolimatta Naisleijonien joukkueessa on hyvä henki.

”Peleihin valmistautumiset sujuvat rutiinilla, joukkueessa on kaikki hyvin, ja meillä on hyvä ilmapiiri. Mediakohusta ei joukkueessa ole tietoakaan, ja asioita ei ole millään tavoin tarvinnut edes käydä läpi”, sanoo Räisänen.

STT tavoitti keskiviikkona iltapäivällä Naisleijonien joukkueenjohtajan Tuula Puputin Frederikshavnin jäähallilta puhelimitse. Puputti kommentoi Ilta-Sanomien uutista, jonka mukaan maajoukkueen johto on hyllyttänyt Räisäsen kokoonpanon ulkopuolelle meneillään olevissa MM-kisoissa.

”Kuten aamun mediatilaisuudessa todettua, meillä on joukkueessa hyvä henki. Ketään ei ole hyllytetty. Torstaina pelattavan puolivälieräottelun kokoonpano Tshekkiä vastaan selviää vasta huomenna”, totesi Puputti.

Torstain puolivälierässä Suomi kohtaa Tšekin, joka voitti B-lohkon. Myös muut MM-kisojen puolivälierät pelataan torstaina: Sveitsi–Japani, USA–Unkari, Kanada–Ruotsi.

Turnauksen välierät mitellään lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina.

MM-puolivälierä Suomi–Tšekki torstaina kello 18.30 TV5 ja Discovery+.

Päivitetty 31.8.2022 kello 17.51 Tuula Puputin kommentilla IS:n hyllytysuutiseen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut