Jasmin Andreasen joutui palaamaan pikahälytyksellä lukkariksi – tunteetkin kuohuivat taas Mansen voitossa: ”Pelissä pitää saada tuulettaa”

Juuri ennen kolmatta välierää tapahtunut iso muutos näkyi selvästi Manse PP:n pelissä, mutta vain aluksi. Finaalipaikka on enää yhden voiton päässä, Manse johtaa välieräsarjaa voitoin 2–1.

Jasmin Andreasen pelasi keskiviikkona Mansen lukkarina. Hankalan alun ja parin vapaataipaleella tulleen juoksun jälkeen otteet paranivat nopeasti.

31.8. 21:01 | Päivitetty 31.8. 21:45

Aamulehti

Kun Manse PP:n joukkue saapui Kaupin hiekkatekonurmelle naisten Superpesiksen kolmatta välierää varten, ei keskelle kenttää riviin juossut ryhmä vastannut etukäteen ilmoitettua kokoonpanoa.

Joukosta puuttui jälleen Senni Sallinen. Mansen lukkari oli palannut tositoimiin vasta viimeiseen puolivälierään, ja hänen otteensa olivat kolmessa pelissä hyviä.

Nyt lautasen äärelle hankalaan paikkaan joutui taas Jasmin Andreasen. Mansen pelinjohtaja Jari Cavernelis ei halunnut kommentoida Sallisen poissaolon syytä, mutta kertoi päätöksen tapahtuneen vasta aivan ottelun alla.

Tämänkin vuoksi tärkeän pelin alku näytti vierasjoukkue Lapuan Virkiän kannalta hyvin valoisalta. Manse kuitenkin sai pienen haparoinnin jälkeen juonen päästä kiinni, ja lopulta se vei voiton kokonaisuudessaan vakuuttavalla esityksellä jaksoin 2–0 (5–3, 6–4).

”Peliin lähtö ei ollut optimaalinen, mutta tosi hyvin me selvisimme”, sanoi Cavernelis.

Finaalipaikka on Mansella nyt enää yhden voiton päässä. Välieräsarjasta ei ole tunnetta puuttunut, ja kolmas peli oli jälleen varsin kiivas. Pelinjohtaja Cavernelis tuuletti ennen kolmospesälle juoksemista provosoivasti Virkiän lukkarin Anni Heikkilän edessä, mikä sai aikaan pienet turpakäräjät.

”Itse en ihan ymmärrä sitä, kyllä pesäpallopelissä pitää saada tuulettaa. Mielestäni on outoa, jos niitä ruvetaan liikaa karsimaan. Tuomarit piti homman hyvin hallussa, ettei kummallakaan puolella mennyt yli”, sanoi Cavernelis.

”Heidän kaarellakin huudettiin aika räväkästi meidän lukkarille, selkeästi yritettiin psyykata. Onneksi se ei vaikuttanut, Jasmin oli todella vahva.”

Manse juhli innokkaasti Lina Oleniuksen kunnaria, joka käänsi ensimmäisen jakson sen eduksi. Virkiä-leirissä ei katsottu hyvällä Mansen pelinjohtaja Jari Caverneliksen elkeitä.

Yllättävä ratkaisija

Puhuttanut tuuletus tapahtui ensimmäisen jakson käännekohdassa. Koko kauden ensimmäinen kunnari ei olisi voinut tulla pienessä roolissa olleelle jokerille Lina Oleniukselle parempaan paikkaan – tai paremmalla lyönnillä.

Ajotilanteessa kova lyönti putosi kolmospesän taakse juuri rajan paremmalle puolelle, ja peliväline vieri hiekkakenttää pitkin maisemiin. 1–3-tappiotilanne muuttuikin silmänräpäyksessä 5–3-johdoksi, mikä oli lopulta myös jakson lopputulos.

”Sitä lyöntiä on kesän aikana lyöty ja säästeltykin. Nyt se sitten napsahti täydelliseen paikkaan”, Olenius kuvaili.

”Olemme katsoneet Lapuan kentästä paikat, joista juoksuja tulee. Kopparit ovat epävarmoja ja kolmospuoli todella epävarma. Sieltä me tulemme myös lauantaina hakemaan ratkaisuja”, kertoi Cavernelis.

Tilanteessa oli hieman yllättävää, että Olenius oli ylipäätään lyömässä ennen Elli Kattelusta, joka on yleensä ollut nokkimisjärjestyksessä edellä. Toisella jaksolla oli sitten Katteluksen vuoro lyödä ajotilannekunnari, jolla Manse sai jaksovoiton pohjustaneen 4–0-johdon.

Syksy on päässyt yllättämään nopeasti, ja Kaupin katsomossa tuulisella säällä ei syksyisen lämminkään pukeutuminen tunnu riittävän.

Myös jokereilla tarvetta on lämpimämmälle pukeutumiselle ja vähän aktiivisemmalle lämmittelylle, varsinkin mikäli lyöntitehtäviä ei tule jokaisessa vuorossa. Kylmyys ei kuitenkaan Oleniusta ja Kattelusta haitannut.

”Mitä vähemmän on mailan varressa, sitä oleellisempaa on se, kuinka pysyy lämpöisenä. Paksua takkia päälle ja vähän lämmittely­liikkeitä, niin kyllä se siitä”, Olenius totesi.

Jasmin Andreasen ja Mansen ulkokenttä saivat pidettyä Virkiän vaarallisen jokerin Janette Lepistön hyvin aisoissa. Lepistön tiliin merkittiin kaksi lyötyä juoksua.

Haparointia vain alussa

Virkiä käytti alussa Mansen lukkaritilannetta nopeasti hyväkseen: kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa se sai molemmissa yhden juoksun vapaataipaleella.

Myös vaihtotilanteissa Mansen etukentän työnjako vaikutti välillä olevan epäselvää, ja lapualaiset pyrkivätkin käyttämään paljon lyhyitä lyöntejä.

Andreasen sai lautasen äärellä pelin edetessä yhä paremmin juonen päästä kiinni. Väärien huudot olivat vierailta yhä useammin tuloksettomia, ja niiden lisäksi hän teki muun muassa tärkeitä kiinniottoja ja väläytteli heittovoimaansa.

Yhtä lailla parani etukentän peli kokonaisuutena. Kahden ensimmäisen ulkovuoron jälkeen Manse antoi viidessä vuorossa yhteensä vain yhden juoksun. Lopussa ote hieman herpaantui, ja Virkiä pystyi tekemään uhkaavan, mutta kaikkiaan tuloksettoman loppukirin.

Manse PP:llä on lauantaina Lapualla tilaisuus varmistaa finaalipaikka.

Neljäs ottelu pelataan lauantaina Lapualla, ja voitolla Manse etenisi finaaleihin. Mikäli Virkiä voittaisi tuolloin, viides ja ratkaiseva peli olisi tarvittaessa Kaupissa heti perään sunnuntaina.

Loppuottelut alkavat seuraavana lauantaina 10. syyskuuta. Jos Manse pääsee finaaleihin, pelataan ensimmäinen ottelu sen kotikentällä.

Toinen finaalijoukkue ratkesi jo keskiviikkona, kun Jyväskylän Kirittäret nujersi Porin Pesäkarhut kolmatta kertaa peräkkäin. Mestari tulee siis varmasti vaihtumaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut