Suomen maalivahdit olivat lähes työttömiä vajaalla kokoonpanolla pelannutta Sveitsiä vastaan – ”Ei välttämättä ollut paras mahdollinen kenraaliharjoitus”

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski palkittiin ennen kamppailun alkua. Suomi kohtaa MM-kisojen puolivälierissä Tšekin.

Jenni Hiirikoski palkittiin ennen kamppailun alkua, koska MM-turnaus on hänelle ennätyksellisesti jo 14:s.

30.8. 21:02

Herning/Helsinki

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue sijoittui Tanskan MM-kisojen alkulohkossaan odotetusti kolmanneksi. Kolmossija varmistui tiistaina Herningissä, kun Naisleijonat kaatoi alkulohkon päätösottelussaan Sveitsin 4–0. Torstaina puolivälierässä Suomi kohtaa Tšekin, joka voitti B-alkulohkon.

”Tšekki on taitava joukkue, jolla on hyviä yksilöitä. Heidän puolustajansa tykkäävät pitää kiekkoa ja harhauttaa, ja niihin meidän pitää pystyä iskemään. Luotamme pelitapaamme ja liikkeeseen sekä luisteluun. Kun teemme sitä energisesti, pystymme kääntämään heidän vahvuutensa heikkouksiksi”, Suomen päävalmentaja Juuso Toivola sanoi.

Sveitsi-pelissä Suomen avausmaalin teki Susanna Tapani, jonka jalasta kiekko meni verkon perukoille. Sveitsin pelaajien protesteista huolimatta osuma hyväksyttiin. Elisa Holopainen lisäsi avauserässä Suomen johtoa laukomalla kiekon maalin kattoon.

Toisessa erässä Krista Parkkonen ja Ronja Savolainen veivät Suomen 4–0-johtoon. Savolaisen ohjausmaali syntyi erän lopussa kahden pelaajan ylivoimalla.

Sveitsillä pelaajapula

Todella vaisun ottelun pelanneella Sveitsillä oli sairasteluiden takia kokoonpanossa vain 15 kenttäpelaajaa. Kolmannessa erässä myös Suomen esitys meni melkoiseksi pelailuksi.

”Ei välttämättä ollut paras mahdollinen kenraaliharjoitus torstain puolivälieräotteluun. En rupea kommentoimaan Sveitsin tilannetta, mutta sanotaan, että oli hyvä voitto ja otetaan siitä energiaa kohti torstaita.”

Molemmat joukkueet vaihtoivat ottelun aikana maalivahtiaan. Suomelta Jenna Silvonen tuli kolmanteen erään Anni Keisalan tilalle. Ottelun luonteesta kertoo, että Keisala ja Silvonen keräsivät yhteensä kuusi torjuntaa.

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski palkittiin ennen kamppailun alkua, koska MM-turnaus on hänelle ennätyksellisesti jo 14:s.

”Pitkä ja huikea ura. Kyseessä on kentällä ja kentän ulkopuolella hieno ihminen, joka kantaa vastuun omasta ja joukkueen tekemisestä. Hän pelaa ja elää suurella sydämellä jääkiekkoa”, Toivola kehui Hiirikoskea.

A-lohkosta kaikki maat ja B-lohkosta kolme parasta etenivät puolivälieriin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut