Manse PP sai loistoalun välieriin, pesiskauden yllättäjä kiusasi lähinnä omia kannattajiaan: ”Saimme nyt pahimmat hermoilut pois”

Manse PP aloitti miesten Superpesiksen välierät vakuuttavalla kotivoitolla.

Manse PP:n Leevi Lehto sai tuulettaa kakkospesällä, kun pallo saapui hänen räpyläänsä ennen kuin Hyvinkään Tahkon Teemu Nurmio syöksyi paikalle.

30.8. 21:09 | Päivitetty 30.8. 21:28

Aamulehti

Väki vähenee, pidot paranee, kuuluu tunnettu sananlasku.

Saman voisi odottaa pitävän paikkansa myös miesten Superpesiksessä: kun joukkueista karsitaan pudotuspeleissä jäljelle parhaat, nähdään entistä parempia otteita.

Manse PP:n ja Hyvinkään Tahkon ensimmäisessä välierässä tämä ei toteutunut. Päinvastoin, vierasjoukkue Tahko esitti kenties Kaupin uuden stadionin historian heikoimman aloituksen ottelulle.

Mansen tasoinen huippujoukkue ei jättänyt altavastaajan hermoilua hyödyntämättä vaan nappasi voiton jaksoin 2–0 (7–2, 3–1).

”Täytyy vain katsoa peliin ja myöntää että olimme huonoja ekalla jaksolla. Saimme nyt pahimmat hermoilut pois. Manse oli tänään isosti parempi joukkue”, tunnusti Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Mansen kollega Juhani Lehtimäki korosti, että pudotuspeleissä lopulta vain voitoilla on merkitystä, eikä niitä ollut tiistaina jaossa yhtä enempää.

”Tapa ei kiinnosta, mutta tällä kertaa tapakin oli ihan ok”, Lehtimäki totesi.

Mansen parhaana palkittiin Perttu Ruuska, joka kotiutti tehokkaasti: seitsemällä yrityksellä syntyi viisi juoksua. Juuso Myllyniemi puolestaan toi neljä juoksua, ja niiden päälle esitti varmoja otteita ulkona polttolinjassa.

Manse joutui odottamaan Kempeleen Kiri -pelien jälkeen tasan viikon ajan välierien alkua, mutta minkäänlaisesta ruosteisuudesta ei näkynyt merkkiäkään.

”Kyllähän se oli unelma-alku, 6–0 kahden ensimmäisen vuoron jälkeen. Kun saamme tunnetilan ja latauksen kohdilleen, se näyttää juuri tuolta”, Ruuska intoili.

Lyöjäjokeri Perttu Ruuska (keskellä) käytti Mansen rakentamat tilanteet tehokkaasti hyödykseen. Ruuska löi viisi juoksua ja toi vielä kaupan päälle yhden.

Kyseessä ei ole loppukesän ensimmäinen Manse–Tahko-sarja, sillä samat seurat olivat vastakkain jo naisten puolivälierissä. Niissä Tahko pystyi altavastaajan asemassa aluksi kiusaamaan kunnolla suursuosikki Mansea.

Miesten puolivälierissä Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan Tahko ei tyytynyt vain haastamaan, vaan nappasi paremmin sijoitetun joukkueen nenän edestä jatkopaikan. Välierissä Tahko on ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2014.

Nyt Tahko kiusasi lähinnä itseään ja omia kannattajiaan. Heti ensimmäisessä sisävuorossa Tahko heitteli puhtaalla harhaheitolla sekä ylivaikeilla tai pehmeillä polttoyrityksillä kotipesään Manselle neljän juoksun etumatkan.

Erityisen vaikeaa alussa oli sieppari Konsta Lehtolalla, Ruoveden Pirkkojen kasvatilla, joka pelasi vielä viime kaudella Mansessa.

Sisälläkin vieraiden peli alkoi surkeasti. Toisen mestaruuskauden jälkeen Mansen jättäneen pelaajan Juha Niemen ruuti ei kuivunut jatkuvien sadekuurojen alla koko iltana. Jättimäiselle jokerille ei kertynyt ainuttakaan lyötyä juoksua.

Puolivälierissä Tahkon peliä leimasi sarjan voitosta huolimatta isot tason vaihtelut pelien sisällä. Kun ensimmäinen jakso päättyi selvään 2–7-tappioon, olisi toiselle voinut odottaa siis vahvaa Tahkoa.

Tämä teoria ei toteutunut, vaikka toinen jakso sentään oli ensimmäistä tasaisempi. Jälleen Mansen etumatka kantoi ensimmäisestä sisävuorosta aina viimeiseen vihellykseen saakka.

Sweet Caroline soi Mansen voiton merkiksi kahdesti. Ensimmäiset tuuletukset olivat tuomaripäätöksen väärän tulkinnan vuoksi ennenaikaiset, mutta oikeasti voittoa saatiin juhlia jo heti seuraavan lyönnin jälkeen.

”Tämä muistutti ekaa Kouvola-peliä. Vähän hitaasti lämpeävää sorttia tunnumme olevan”, sanoi Tahkon parhaana palkittu nopea kärkietenijä Teemu Nurmio.

KPL-peleissä Tahko hävisi ensimmäisen pelin, mutta voitti kolme seuraavaa. Manse puolestaan paketoi oman KeKi-sarjansa suoraan kolmessa pelissä.

Miesten Superpesiksen välierien pareja pelataan vuoropäivinä, joten Hyvinkäällä kamppaillaan ensimmäistä kertaa torstaina.

Orastava menestys on saanut perinteisessä pesiskaupungissa väkeä liikkeelle. Pihkalan pesäpallostadionilla oli molemmissa puolivälierien kotiotteluissa yli 3 000 katsojaa.

”Parin päivän päästä on luvassa kova karnevaali”, arveli Ruuska.

Mikäli Manse ottaisi tuosta pelistä voiton, olisi finaalipaikka ja sen myötä vähintään varma mitali tarjolla ensimmäistä kertaa Kaupissa lauantaina.

Mitä tapahtui?

Puputille 200 täyteen

Mansen Henri Puputti pelasi jo uransa 200:nnen ottelun miesten Superpesiksen pudotuspeleissä.

Ennen välieriä puhuttanein aihe oli tuomarivalinnat. Sarjan parhaana pidetty kaksikko Tommi Nupponen–Ossi Muurainen jätettiin kokonaan välieristä pois, mitä ihmettelivät sosiaalisessa mediassa muiden muassa Mansen Juha Puhtimäki ja Perttu Ruuska.

Mansen Henri Puputti pelasi jo uransa 200:nnen ottelun pudotuspeleissä. Rajapyykkiä Puputti, 39, juhlisti kahdella lyödyllä juoksulla.

Simo Vainikainen näyttää ottaneen pudotuspeleissä paikan Mansen numerona 1. Runkosarjassa Vainikainen oli etenijätilaston kymmenes – Mansen sisäisessä tilastossa.

Leevi Lehto villitsi yleisöä upeilla syöksykopeilla eri puolilla kenttää. Sisäpelissä Lehdon ja muun kakkoskärjen rooli on melko vähäinen.

Syksyn saapuessa jaksotauon pituus riippuu avausjakson mitasta. Mikäli se venyy, voi tauko kutistua uhkaavan pimeyden vuoksi 18 minuutista vain viiteen. Tällä kertaa taukoa pidettiin vielä vartin verran.

Yleisöä: 1 566.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut