Susijengi on entistä lähempänä MM-kisoja – Markkanen johti donkkausjuhlaa Tallinnassa ja Salin painoi kaukoheittoja viiltävän tarkasti

Suomi otti tärkeät pisteet Tallinnassa.

Sasu Salin sai kaukoheittonsa kohdilleen MM-karsinnassa Viroa vastaan Tallinnassa.

28.8. 20:03

Tallinna

Susijengi haki oman ja innokkaan fanijoukkonsa silmien alla tärkeän MM-karsintavoiton 76–68 Virosta Saku suurhallissa.

Voittonumerot näyttävät suurilta, mutta tulos valehtelee. Työ pisteiden eteen oli paljon vaativampi kuin kahdeksan pinnan ero kertoo.

Ottelun ratkaisuvaiheet tuntuivat osuvan toisen kymmenminuuttisen alkuun ja loppuun. Ensin Lauri Markkanen painoi donkkauksen toisensa perään, ja erän viime minuuteilla Sasu Salin näytti, mitä tarkoittaa hieno kaukoheittovire.

Salin takoi yhdeksän pistettä peräkkäin ja repäisi Susijengin karkumatkalla toisen erän lopulla. Ero kasvoi 11 pisteeseen ja alkoi merkitä sinettiä tähän kamppailuun.

Kolmannella kymmenminuuttisella Susijengi putosi kuoppaan. Korinteko muuttui tuskaiseksi ja johto suli. EM-turnaukseen mennessä ja sen aikana synkkien jaksojen haihduttaminen tai edes selkeä vähentäminen on välttämätöntä.

Koripallomaajoukkueen kannattajat ovat keränneet syleittäin sympatiaa. Usein suurella määrällä mutta aina vähintään äänekkyydellään. Nytkin kannatusta riitti, vaikka 10 000 katsojaa vetävää areenaa ei ole helppo saada kuhisemaan.

Konkaritakamies Petteri Koponen puuttui Susijengin kokoonpanosta. Koponen pelaa jäähyväismaaotteluitaan ja otti sopivan vastuuroolin edellisessä MM-karsintapelissä Israelia vastaan.

Viro voitti karsinnan ensimmäisessä vaiheessa Saksan ja Puolan ja osoitti Suomeakin vastaan pystyvänsä hyvään esitykseen.

Kun Viro joutui puskemaan taitojensa ja kapasiteettinsa ylärajoille, haki Susijengi oikeita jengoja pelilleen.

Markkanen kaapi levypalloja, pysyi uhkana jokaisessa hyökkäyksessä ja siten teki tilaa muille pelkällä olemuksellaan, joka sekin oli erittäin aktiivinen.

Jukka Toijalan valmennuksessa Viro luotti vähän samantyyppisiin valintoihin kuin Suomi, mutta jäi materiaalissa kakkoseksi. Virolta puuttui Markkasen kaltainen monitoimikone ja Salinin veroinen heittolinko.

Saksan voitto Sloveniasta alkaa ankkuroida Suomea ja Saksaa entistä vahvemmin karsintalohkon kahdeksi kärkijoukkueeksi, kun kolme jatkaa kisoihin ensi syksyksi Japanin, Indonesian ja Filippiinien jakamaan lopputurnaukseen.

MM-karsinnassa on jäljellä kaksi kahden maaottelun rykäystä, kun karsinnat jatkuvat marraskuussa ja päättyvät helmikuussa.

Susijengi matkustaa Prahaan EM-turnaukseen keskiviikkona, jossa Suomi aloittaa ottelut perjantaina. Avauskamppailussa Suomi kohtaa Israelin, tutun vastustajan Tampereen MM-karsinnasta viime torstailta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut