Manse PP pelastui täpärästi trillerimäisessä toisessa välierässä – kiistanalainen tuomio kuumensi tunteita Lapualla: ”Koko stadion kuuli, että pallo osui räpylään”

Manse PP ei pystynyt karsimaan ulkopelivirheitään, mutta otti silti Virkiästä tärkeän vierasvoiton ja tasoitti otteluvoitot.

Mansen Anna Ala-Kauhaluoma tasoitti näpillään pelin supervuorossa. Kuva ensimmäisestä välierästä Kaupista.

28.8. 20:05 | Päivitetty 28.8. 20:24

Aamulehti

Manse PP:n painajainen oli lähellä toteutua Lapualla. Lauantaina ensimmäisen välierän tappion jälkeen sen oli lähestulkoon pakko voittaa toinen ottelu.

Manse saikin hyvän alun, mutta sitten se sortui jälleen ulkopelissä lukuisiin virheisiin. Hurmostilaan yltynyt Lapuan Virkiä näytti hetken aikaa suorastaan vyöryvän voittoon.

Supervuorossa Manse kampesi selkä seinää vasten tappiolta lopulta tärkeääkin tärkeämpään voittoon, joka irtosi luvuin 2–1 (7–4, 1–5, 2–1).

Ensi viikolla edessä ei siis ole kolmea perättäistä pakkovoittoa, vaan Manse palautti kotiedun takaisin itselleen.

”Nämä ovat hienoja tapahtumia, draaman kaari oli täydellinen tässä pelissä”, summasi Mansen pelinjohtaja Jari Cavernelis.

Pelin selvästi puhuttanein tapahtuma tuli ensimmäisen jakson viimeisessä vuorossa. Virkiän Kaisa Peräahon kova lyönti kakkosjatkeen suuntaan kuulosti osuneen hiuksenhienosti Kirsi Ala-Lipastin räpylään matkalla kenttärajojen ulkopuolelle.

Lyönti tuomittiin laittomaksi tuomareiden palaverin jälkeenkin. Jos tuomio olisi ollut toinen, olisi tilanne kaventunut 6–7:ään – kolmostilanteella höystettynä.

Nyt jaksovoitto jäi Manselle melko selvin luvuin, ja erityisesti syöttötuomari Sari Palokari joutui kuuntelemaan tulikiven­katkuista palautetta kotijoukkueelta ja -yleisöltä.

”Aivan ensin haluan kiittää tuomaristoa siitä, että omalla toiminnallamme nostitte meidän tunnetason ihan tappiin. Olimme uneliaita siihen saakka, kunnes meiltä vietiin 1+2 juoksua ekalla jaksolla”, sanoi Virkiän pelinjohtaja Tero Viinamäki pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

”Se syö todella raa’asti. Koko stadion kuuli, että pallo osui räpylään, mutta tuomaristo sanoi etteivät nähneet.”

Manselta pelinjohtaja Cavernelis oli sitä mieltä, ettei pallo osunut räpylään. Ala-Lipasti puolestaan kertoi, ettei itse ainakaan tuntenut osumaa.

Eskolalla ratkaisevia lyöntejä

Manse oli rakentanut etumatkansa erityisesti Siri Eskolan lyöntien pohjalle. Toisen tasoittavalla painava kumura karkasi kakkoskoppari Iina Lehtiseltä taustalla olevan urheilukentän puolelle, ja tuloksena oli kunnari sekä kaksi tavallista.

Toisella jaksolla ottelu tuntui hetkittäin karkaavan Markus Yli-Jokipiin johtaman tuomariston käsistä. Vielä pahemmin ote kirposi Manselta, ja läpilyönnit sekä Mansen ulkopelivirheet jälleen kartuttivat tuomaristolle kimpaantuneen Virkiän juoksusaraketta.

”Meidän täytyy nyt analysoida tosi tarkkaan ulkopeliämme, ettemme anna vastustajalle mitään ilmaiseksi”, Cavernelis sanoi.

”Varsinkin kun on tuollainen kotiyleisö, pääsee vastustaja virheidemme avulla hurmokseen. Täytyy kuitenkin antaa vastustajalle tunnustusta: he löivät hyvin, ja meidän täytyi sisäpelissä tehdä tilanteemme oikeasti hyvillä suorituksilla.”

Supervuorossa Virkiä onnistui lyömään juoksun, mutta Manse vastasi tasoittavalla nopeasti – ja lopullisesti.

Esiin nousi taas Eskola, jonka voittojuoksun tuonut välilyönti käynnisti kotipesässä Mansen suorastaan sekasortoiset juhlat.

”1–2–3 ja ajo päälle, 4–5 ja peli loppuun. Se osoittaa, että nämä ovat aika kovia mimmejä”, ylisti Cavernelis joukkueensa ykköskärkeä otteistaan kriittisimmällä hetkellä.

Saaga-Angelia Raudasoja toi Mansen voittojuoksun, ja hoiti lisäksi jälleen suurta ruutua ulkokentällä. Kuva 1. välierästä.

Kirittäret voiton päässä finaaleista

Kolmas ottelu pelataan Kaupissa ensi keskiviikkona, ja Lapuan vihreälle muoviveralle palataan vielä lauantaina. Manselle avainasia on nyt palautuminen, joka alkoi heti kotimatkalla Tampereelle.

Toisessa välieräparissa Jyväskylän Kirittäret on tekemässä ainakin pientä yllätystä. Kirittäret kukisti hallitsevan mestarin Porin Pesäkarhut jo toistamiseen, ja finaalipaikka on katkolla jyväskyläläisille ensi kertaa keskiviikkona Porissa.

”Mielestäni se sarja oli etukäteen ajateltunakin täysin ympäripyöreä. Pori ei missään vaiheessa tällä kaudella ole saanut peliään täysin kulkemaan, joten siinä mielessä en ole yllättynyt. Toisaalta – sekään sarja ei ole vielä millään tavalla taputeltu”, Cavernelis arveli.

Mitä tapahtui?

Lyöntijärjestystä viilattu

Manse muutti hieman lyöntijärjestystään lauantailta. Kirsi Ala-Lipastin numero vaihtui kolmesta seitsemäksi, jolloin Virpi Hukka, Anna Ala-Kauhaluoma ja Siri Eskola siirtyivät kukin yhden paikan eteenpäin. Hukka nosti tasoaan sisäpelissä vaikeahkon edellisen ottelun jälkeen.

Virkiän Kaisa Peräahon otteet ansaitsevat huomioinnin. Hänellä on mittava rooli sekä sisällä että ulkona: tällä kertaa Peräaho toi Virkiän kymmenestä juoksusta puolet.

Supervuorossa Manse osoitti tappiotilanteessa kanttia ja sisukkuutta. Hyvävireiselle Ala-Kauhaluomalle rakennettiin paloton ajo, Anni Heikkilän taktinen väärä katsottiin pois, ja tärkeä juoksu lyötiin simppelillä kakkosrajanäpillä, kun Henna Peltokankaan tasoinen etenijä kiisi lentomerkillä kotipesään. Eskolalle jäi tehtäväkseen lyödä voittojuoksu.

Lapuan kenttä on naisten Superpesiksen kannalta erinomainen: siellä naisten kentän rajat näkyvät selvästi valkoisella, ja miesten rajat ovat puolestaan keltaiset ja epäselvät.

Yleisöä: 1 006.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut