Manse PP lähtee selvänä suosikkina välieriin Hyvinkään Tahkoa vastaan – viime syksyn sankari Juha Niemi yrittää nyt pilata tamperelaisten juhlat

Manse PP kohtaa miesten Superpesiksen välieräsarjassa kevään yllättäjän, jolta löytyy riveistään vanhoja tuttuja.

Manse PP eteni helposti jatkoon puolivälieräsarjastaan Kempeleen Kiriä vastaan. Välieräsarjassa vastaan asettuu yllättäjä Hyvinkään Tahko.

30.8. 8:00

Aamulehti

Manse PP saa miesten Superpesiksen välierissä vastaansa kevään ison yllättäjän. Hyvinkään Tahko on voittanut mestaruuden vuonna 2007, mutta sen jälkeen se ei ole mitaleille yltänyt.

Edellisen kerran Tahko oli neljän joukossa kahdeksan vuotta sitten – vuonna 2014.

Ennakkoasetelma välieräsarjaan on selvä: hallitseva mestari Manse PP lähtee suursuosikkina ja Hyvinkään Tahko yllätyspotentiaalisena haastajana.

Myös runkosarjassa tamperelaisseura oli lievästi niskan päällä. Manse PP voitti kaksi viimeistä kohtaamista lukemin 2–0. Kauden ensimmäisen kohtaamisen toukokuussa Tahko voitti kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 2–1.

Tahko on tässä vaiheessa kautta uusi haaste myös Manse PP:lle. Seurat eivät ole aiemmin kohdanneet pudotuspelivaiheessa.

Tuttuja kasvoja vastassa

Ennakkosuosikin asema on Manse PP:lle tuttu. Se aloitti pudotuspelit puolivälieräsarjalla Kempeleen Kiriä vastaan ja vei sarjan odotetun rutiininomaisesti voitoin 3–0.

Tahko oli puolestaan altavastaajana omassa puolivälieräsarjassaan viime kauden finalistia Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan, mutta nousi avaustappion jälkeen hienosti välieriin voitoin 3–1.

Tahkolaisista erityistarkkailuun kannattaa ottaa vanhan seuransa kohtaavat Juha Niemi ja Petteri Alanen.

Kokenut 34-vuotias lyöjäjokeri Niemi edusti vielä viime kaudella Manse PP:tä ja esiintyi isossa roolissa mestaruuden voittaneessa ryhmässä. Niemi löi viime kaudella kolmanneksi eniten juoksuja miesten runkosarjassa ja eniten Manse PP:stä.

Toinen Manse-taustainen pelaaja on Ruoveden Pirkkojen kasvatti, 20-vuotias lukkari Alanen. Hän teki debyyttinsä miesten Superpesiksessä heinäkuussa 2020 Manse PP:n paidassa KPL:ää vastaan, mutta siirtyi jo viime kaudeksi vastuun perässä Hyvinkäälle.

Muita huomionarvoisia Tahkon pelaajia ovat Santtu Patova ja Teemu Nurmio. Hyvinkääläisten oma kasvatti Patova löi puolivälieräsarjassa kolme kunnaria ja johtaa välieriin mennessä kunnaritilastoa. Nurmio on puolestaan ulkokentän vahvavireinen koppari.

Puhtimäen ja Ruuskan johdolla

Manse PP:llä katse kääntyy ratkaisuhetkillä tuttuihin tähtiin: Juha Puhtimäki ja Perttu Ruuska olivat vahvassa lyöntivireessä jo Kiriä vastaan, mutta tähtisikermän kauden kokonais­onnistuminen mitataan vasta mitalipeleissä.

Ruuska löi puolivälierissä kymmenen ja Puhtimäki yhdeksän juoksua. Kumpikin löi myös yhden kunnarin.

Puolivälieräsarja oli Manse PP:lle lopulta läpihuutojuttu, eikä siitä voi vetää liian isoja johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Ykköstähdistä etenkin Puhtimäki silti osoitti, että hän on jälleen valmis, kun isot pelit lähestyvät.

Lue lisää: Manse PP eteni myös miehissä Superpesiksen välieriin – Juha Puhtimäki järjesti Kaupissa yhden miehen show’n

Välierissä vanhan joukkueensa kohtaava Puhtimäki löi ratkaisevassa kolmannessa ottelussa Kiriä vastaan kahdeksasta juoksusta peräti seitsemän.

Tason on vain noustava, kun haaste kasvaa. Manse PP lähtee suursuosikkina sarjaan, mutta KPL:n ja Sotkamon Jymyn putoamiset jo puolivälieräkierroksella osoittivat, että yllätykset ovat mahdollisia pesäpallossakin.

1. välierä Manse PP–Tahko Kaupissa tiistaina kello 17. Finaaleihin kolmella voitolla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut