Yle: Naisleijonien Susanna Tapani poistui MM-kisoista ystävänsä häihin – joukkuekaveri harmitteli Twitterissä, ettei päässyt isänsä 60-vuotisjuhliin

Jääkiekkoliitto ei ole kertonut syytä Tapanin poissaoloon. Päävalmentaja sanoi Ylelle, että se on joukkueen ”sisäinen keskustelu”.

Susanna Tapani Pekingin olympialaisissa helmikuussa 2022.

28.8. 12:57

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kertoi ennen lauantaina pelattua MM-kisojen alkusarjan ottelua Yhdysvaltoja vastaan, että joukkueen tähtipelaajiin lukeutuva keskushyökkääjä Susanna Tapani on ottelusta poissa.

Suomen jääkiekkoliitto ei kertonut mitään selitystä Kanadaa vastaan pelatun edellisen ottelun ykkössentterin Tapanin poissaololle.

Yle Urheilun tietojen mukaan Tapani ei pelannut 1–6-tappioon päättyneessä USA-ottelussa, koska hän oli samaan aikaan ystävänsä häissä. Yle uutisoi asiasta ensimmäisenä.

Myös Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan syy poissaoloon oli tämä.

”Se on henkilökohtainen asia, ja en ota kantaa siihen enempää”, Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola kommentoi asiaa Ylelle.

Ylen toimittaja kysyi Toivolalta, millainen arvovalinta ja millainen viesti se on joukkueelle, jos syy Tapanin poissaoloon oli tämä.

”Se on meidän joukkueemme sisäinen keskustelu ja olemme sen käyneet ja me seisomme sen takana”, Toivola vastasi Ylelle.

Joukkueen kakkosmaalivahti Meeri Räisänen julkaisi lauantai-iltana Twitterissä viestin, jonka voi tulkita liittyvän Tapanin poissaoloon.

Räisänen harmitteli, ettei päässyt isänsä 60-vuotisjuhliin.

Tapanin poissaoloa on ihmetelty myös siitä näkökulmasta, että hän on valtion verotonta urheilija-apurahaa nauttiva urheilija.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut