Tampereen Saints jäi jyrän alle ykkösdivisioonan loppuottelussa – naiset jahtaavat finaalipaikkaa Vaahteraliigassa

Toinen paikka ykkösdivisioonan finaaliin arvottiin.

27.8. 17:42

Aamulehti

Tampereen Saints oli voimaton amerikkalaisen jalkapallon miesten ykkösdivisioonan finaalissa eli Spagettimaljassa perjantai-iltana.

Loppuottelun selkeä suosikki Vaasa Royals hallitsi kamppailua alusta asti ja vei sarjan mestaruuden kotikentällään luvuin 38–7 (18–0). Saints sai pistetilinsä auki vasta vajaat neljä minuuttia ennen loppua.

Royals oli täysin ylivoimainen tällä kaudella. Se voitti kaikki kuusi otteluaan runkosarjassa yhteispistein 292–49. Esimerkiksi Saints joutui taipumaan runkosarjassa Royalsille luvuin 0–49 ja 7–41.

Ykkösdivisioonassa oli mukana neljä joukkuetta. Välieriä ei pelattu lainkaan. Saints ja vantaalainen Taft päätyivät tasapistein toiselle sijalle. Toinen finaalipaikka arvottiin Saintsin ja Taftin kesken.

Spagettimaljan panoksena oli nousuoptio Vaahteraliigaan ensi kaudelle.

Tampereen Saintsin naisten joukkue pelaa sunnuntaina Vaahteraliigan finaalipaikasta. Saints kohtaa välierissä vieraskentällä turkulaisen Trojansin, joka on hallitseva mestari. Saints nousi täksi kaudeksi pääsarjaan.

Saints oli kuuden joukkueen runkosarjassa kolmas ja Trojans toinen. Trojans voitti keskinäiset kohtaamiset 53–6 ja 48–20. Jälkimmäinen ottelu antoi tamperelaisille uskoa välierän voitosta.

Saintsin joukkueen kantavina voimina ovat tuoreet MM-pronssimitalistit. Vantaalla pelatuissa MM-kisoissa mukana oli seitsemän pelaajaa Tampereelta: laitahyökkääjä Lotta Ahonen, pelinrakentaja Emilia Räty, takapuolustaja Jonna Tuovinen, keskuspuolustaja Sarina Forsblom, hyökkäyksen linjapelaaja Annika Heino sekä puolustuksen linjapelaajat Eveliina Virtanen ja Henna-Maija Alakoskela.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut