Superpäivä keräsi Ratinaan Ilves-junioreita ympäri Tamperetta: ”Parasta jalkapallossa on joukkuehenki ja yhteispeli”

Keltavihreät Ilves-juniorit täyttivät Ratinan lauantaina kahden jalkapallopelin superpäivänä.

Ilves Futis-Liigan juniorit lähtivät kohti Ratinan stadionia Tammerkosken vierestä reilu tunti ennen miesten pelin alkua.

27.8. 18:24

Aamulehti

Ratinan jalkapallostadion värjäytyi lauantaiaamupäivänä jo hyvissä ajoin keltavihreästä.

Ilves oli järjestänyt superpäivän, jolloin ensin stadionilla kohtasivat miesten jalkapalloliigassa Ilves ja Haka sekä heti perään naisten jalkapalloliigassa Ilves ja HPS.

Superpäivään oli kutsuttu Ilves Edustuksen juniorit ja harrastepuolelta Futis-Liigan juniorit sekä heidän kotijoukkonsa.

Ratinassa oli Ilves Futis-Liigan junioreita kattavasti Tampereen eri kaupunginosista.

Laukonsillan kupeesta lähti puoli kahden aikaan Futis-Liigan juniorimassat alueittain kohti stadionia.

Omaa vuoroaan odottivat innoissaan Atalan ryhmää edustavat, vuonna 2008 syntyneiden ikäluokkaan kuuluvat Lotta Penttilä ja Silja Havantola, joista ensimmäinen on harrastanut jalkapalloa viitisen vuotta ja jälkimmäinen noin vuoden.

Atalan kaupunginosaa edustavat Silja Havantola (vas.) ja Lotta Penttilä (2. vas.) nauttivat jalkapallon yhteishengestä.

”Parasta jalkapallossa on yhteishenki ja pelit”, Penttilä kertoi oman laji-innostuksensa taustasta.

Esikuviakin lajista löytyy. Penttilä paljasti suosikkipelaajakseen Neymarin, pakkina tai keskikentällä viihtyvä Havantola puolestaan Cristiano Ronaldon.

Kunniaa pitkästä päivätyöstä

Päivän perimmäisenä tarkoituksena oli luoda seurakulttuuria junioreille. Samalla kunnioitettiin Ilves Futis-Liigan pitkäaikaista toiminnanjohtajaa Risto Valkealaa ja hänen vaimoaan Tiina Valkealaa.

Risto Valkeala jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. Tapahtuma oli samalla kiitosjuhla pariskunnan isolle työmäärälle seuran eteen.

Ilves Futis-Liigan pitkäaikaista toiminnanjohtajaa Risto Valkealaa (2. vas.) ja hänen puolisoaan Tiina Valkealaa muistettiin Ilves-Haka-pelin yhteydessä.

Ratinan stadionille olivat valuneet Hervannan kaupunginosaryhmästä Elmo Kuusniemi ja hänen isänsä Matti Kuusniemi.

10-vuotias Elmo on pelannut viisi vuotta jalkapalloa Ilveksen väreissä.

Elmo Kuusniemi (2. vas.) oli isänsä Matti Kuusniemen kanssa osallistumassa Ilves-päivään Ratinassa.

”Tykkään pelata keskikentän vasenta puolta tai hyökkääjää. Parasta lajissa ovat joukkuepeli ja kaverit”, Elmo Kuusniemi paljastaa.

Myös hän kertoo suosikkipelaajakseen Cristiano Ronaldon, joka on selvästi yhä kova sana nuorten palloilijoiden keskuudessa.

Myös paikallisia sankareita

Ratinan kauppakeskuksen kulmalta stadionille valuu Ilves Edustuksen junioreita. Jos moni Ilves Futis-Liigan juniori pitää kovana sanana portugalilaistähti Ronaldoa, edustuksen juniorit mainitsevat myös paikallisia sankareita.

Stadionille saapuneesta T11-joukkueesta sanaisen arkkunsa avaava Linda Matinlauri ja Minja Kärppä, joista ensimmäinen on pelannut viisi vuotta maalivahtina.

”Ilveksen miehistä paras pelaaja on Tuomas Ollila, naisista maalivahti Meri Hämäläinen. Parasta jalkapallossa on joukkuehenki ja yhteispeli”, Matinlauri sanoo.

T11-joukkueella oli hymy herkässä lauantaina ennen päivän ensimmäisen pelin alkamista.

Miesten joukkueesta myös nykyjoukkueen isoin tähti Petteri Pennanen saa usean paikalla olijan maininnan pienessä suosikkipelaajagallupissa.

Valtteri Nyman, Jooseppi Bouhlal, Konsta Lintilä, Berkin Özcelik, Otto Tykkyläinen, Joona Hallivuori ja Oskari Paavola antavat suosikkipelaajamainintoja miesten edustusjoukkueen Petteri Pennaselle ja Kai Meriluodolle.

Ilvekselle päivän pelit olivat tärkeitä sekä miehissä että naisissa. Seurakulttuurisesti yksittäisiä tuloksia tärkeämpää oli kuitenkin se, mitä tapahtui pelien ympärillä.

Juniorit ja perheet saivat kivan päivän, johon liittyi paljon muutakin kuin pelin katselemista. Ratinassa oli tapahtuma-alue, missä lapsille oli tarjolla monenlaista aktiviteettia.

Pelialueella oli erilaisia hauskoja pelejä junioreille, ja se keräsikin paljon porukkaa pelaamaan.

Härmälästä kotoisin olevat 11-vuotiaat Leo Pirttimäki ja Eino Hautala pelasivat pöydän alla futista. Heidän lempipelaajansa on Ilveksen Kai Meriluoto.

Seinäjoelta kotoisin oleva seitsemänvuotias Benjamin Paavola kävi serkkujensa luona Tampereella. Benjamin pelaa SJK:ssa, ja hänen suosikkipelaajansa on Lionel Messi.

Tapahtuma on järjestetty aikaisempinakin vuosina. Tässä laajuudessa sitä ei ole kuitenkaan ollut, että samana päivänä on kaksi ottelua ja pelien yhteydessä tapahtuma-alue junioreille.

Nähtäväksi jää, pystytäänkö junioreiden ja heidän perheidensä kutsuottelua järjestämään tässä laajuudessa tulevaisuudessa.

Valtteri Hänninen, Joel Heiskanen ja Aleksi Hänninen edustavat Ilveksen P14-joukkuetta. Heiskasen suosikki on Petteri Pennanen.

Melik Aydin (vas.) edustaa Ilveksen P14-joukkuetta. Laiturin ja pakin roolista nauttivan pojan mielestä parasta jalkapallossa on syöttäminen.

Jimi Suhonen P11-joukkueesta sai lempipelaajaltaan Kai Meriluodolta nimmarin pelin jälkeen. Juniorit jonottivat nimmareita nimmarialueella ottelun jälkeen.

Lue lisää: Katso tallenne: Ilves ja Haka kohtasivat huipputärkeässä paikallispelissä

Lue lisää: Risto Valkeala on toiminut juniorien parissa yli 30 vuotta ja saanut valtakunnallistakin tunnustusta: ”Kaikista tärkeintä on kuitenkin koko pitkä matka Futis-Liigassa”

Lue lisää: Keltapaidat taas kärjen kannoilla SM-sarjassa, tupsukorvien tytöt jo turhan kaukana mitalitaistoista

Lue lisää: Ilves palasi tasolleen IFK Mariehamnin vieraana: ”Suhtauduimme tähän otteluun kuin tämä olisi cupin finaali”

Oikaisu klo 19.56: Muutettu kuvatekstiä toiseksi alimassa kuvassa P14-joukkueesta. Haastatellun pojan nimi on Melik Aydin, ei Melik Aidyn.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut