Wilma Murto jatkoi hyvää virettään Timanttiliigassa – supertähti vetäytyi odotetusta kisasta viime hetkellä, tässä syy

Lassi Etelätalon heitto ei kulkenut. Kristiina Mäkelä jäi alle 14 metrin. Shelly-Ann Fraser-Prycelta odotettiin jopa ME-tuloksen lähentelyä. Ryan Crouserin hurja voittoputki katkesi.

Wilma Murto voitti Münchenissä Euroopan mestaruuden viime viikolla.

26.8. 21:36 | Päivitetty 26.8. 22:58

Aamulehti

Seiväshypyn tuore Euroopan mestari Wilma Murto sijoittui kolmanneksi yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Sveitsin Lausannessa perjantai-iltana. Murto ylitti 460 ensimmäisellä yrityksellään, mutta 470 oli tällä kertaa liikaa.

Slovenian Tina Šutej ja Australian Nina Kennedy hyppäsivät 470. Murrolle EM-finaalissa taipunut Šutej vei voiton paremman pöytäkirjan ansiosta.

Tämä oli Murrolle jo toinen kilpailu viime viikkoisten EM-kisojen jälkeen. Hän hyppäsi jo Saksan Jockgrimissa 461 tiistaina.

”Kaksi viikkoa sitten olisin ollut tyytyväinen, jos olisin ollut Timanttiliigassa kolmas 460:n ylityksellä. Nyt se jäi vähän kaivelemaan”, Murto sanoi Urheiluliiton tiedotteessa ja myönsi olevansa fyysisesti ja henkisesti väsynyt.

EM-pronssimitalisti Lassi Etelätalo ei ollut toipunut vielä parhaaseen iskuun. Etelätalo oli Lausannen keihäskisassa viides tuloksella 80,17. Hän heitti EM-finaalissa ennätyksensä 86,44 sunnuntaina.

”Kroppa oli vielä väsynyt. Sitä piti herätellä paljon. Sain sen viimeisille kierroksille vähän heräämään. Jos kroppa tuntui sunnuntaina hyvältä, nyt se tuntui omalta”, Etelätalo tokaisi.

Myöskään Toni Keräsen heitto ei kulkenut. Hän jäi tulokseen 77,18 ja oli kahdeksan heittäjän joukossa seitsemäs.

Intian olympiavoittaja Neeraj Chopra vei keihäskisan voiton komealla tuloksella 89,08. Tuore EM-hopeamitalisti Jakub Vadlejch heitti 85,88 ja oli toinen.

Myös Kristiina Mäkelä oli mukana Lausannen kilpailussa. Tuore EM-hopeamitalisti jäi kolmiloikassa tulokseen 13,99 ja oli seitsemäs. Se on hänen toiseksi huonoin tuloksensa kesäkaudella.

Kolmiloikan hallitsija Yulimar Rojas voitti ylivoimaisesti tuloksella 15,31.

Norjan Jakob Ingebrigtsen jahtasi 1 500 metrillä jopa maailmanennätystä, mutta siihen vauhti ei sentään riittänyt. Ingebrigtsen juoksi kuitenkin maailman kärkiajan 3.29,05 ja jäi vain 73 sadasosaa ennätyksestään.

Naisten sadan metrin pyrähdyksen piti olla yksi illan kohokohdista. Jamaikan supertähdeltä Shelly-Ann Fraser-Prycelta odotettiin jopa ME-tuloksen lähentelyä.

Fraser-Pryce kuitenkin vetäytyi kilpailusta viime hetkellä. Juoksija kertoi Facebookissa, että hän sai jonkinlaisen lihasvamman pari päivää sitten, eikä tuntenut oloaan hyväksi lämmittelyssä. Hän kertoi jättäneensä kisan väliin varotoimenpiteenä.

Jamaikan Elaine Thompson-Herah puolestaan otti varaslähdön, joten myös häneltä Lausannen satanen jäi väliin. Yhdysvaltain Aleia Hobbs käytti tilaisuutensa ja voitti ajalla 10,87.

Fraser-Pryce juoksi reilut kaksi viikkoa sitten peräti 10,62. Hänen nimissään on kauden seitsemän parasta juoksua. Florence Griffith-Joynerin ME on 10,49.

Sadan metrin aidoissa maailmanennätyksen MM-kisoissa tykittänyt Tobi Amusan jäi nyt toiseksi. Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn oli loppumatkasta terävämpi ja voitti ajalla 12,34. Amusan juoksi ajan 12,45.

Yhdysvaltain Noah Lyles piti jälleen kovaa vauhtia 200 metrillä. Hän voitti ajalla 19,56. Maanmies Michael Norman jopa johti kaarteen jälkeen, mutta taipui toiseksi ajalla 19,76. Suurlupaus Erriyon Knighton, 18, jäi nyt aikaan 20,13.

Ryan Crouser (22,05) koki harvinaisen tappion kuulakisassa, kun Joe Kovacs (22,65) oli parempi. Crouser ei ollut hävinnyt ulkoradalla sitten vuoden 2019 MM-kisojen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut