Reetta Hurske nappasi yleisurheilun gp-sarjan pääpalkinnon – ”Onhan tämä iso summa rahaa”

Lappeenrannan gp-kisa oli vain kolme päivää Hurskeen Münchenin EM-juoksun jälkeen.

Reetta Hurske juoksi Lappeenrannan gp-kisoissa voittoon ajalla 13,05.

24.8. 21:27 | Päivitetty 24.8. 21:40

STT, Lappeenranta

Reetta Hurske kahmaisi yleisurheilun kotimaisen gp-sarjan 10 000 euron pääpalkinnon itselleen, kun Tampereen Pyrinnön urheilija paineli naisten 100 metrin aitojen kärkipaikalle sarjan päätöskilpailussa Lappeenrannassa.

Tasaisen kauden juossut Hurske ylitti Kimpisen stadionin pimenevässä illassa maaliviivan ajalla 13,05, vaikka Münchenin EM-välieräjuoksusta oli vierähtänyt vain kolme vuorokautta.

Kymppitonni antaa 27-vuotiaalle aiturille taloudellista turvaa.

”Onhan tämä iso summa rahaa ja kertoo siitä, että olen pitkin kautta pystynyt suoriutumaan ainakin kohtuullisella tasolla. Siihen olen tyytyväinen. Tämä meikäläisen taso riitti tällä kertaa gp-sarjan kärkeen”, Hurske tuumaili.

Hurske kiitteli kisajärjestäjiä, jotka ovat naaranneet Suomeen vahvoja kansainvälisen tason urheilijoita.

”Suomessa osataan kisajärjestelyt todella hyvin verrattuna moneen muuhun maahan. Hyvä, että tänne on saatu hyviä kilpasiskoja, kun kotimaiset kilpasiskot ovat olleet harmittavasti loukkaantuneina”, Hurske viittasi Annimari Kortteeseen ja Nooralotta Neziriin.

Lue lisää: Kasperi Vehmaa ilahdutti kotiyleisöä 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä – Samuli Samuelsson juoksi vahvan ajan

Pettymys Münchenissä

Hurske pettyi EM-Münchenissä, kun pitkä odotus päättyi sunnuntai-illan välierässä aikaan 12,95 ja kisojen yhdeksänteen sijaan. Lappeenrannan tulos tyydytti pirkanmaalaista parin välipäivän jälkeen.

”Yllättävän hyvin suoriuduin, kun juoksin sunnuntaina ja kotiinlähtö oli maanantaina. Tsemppaamista tämä kyllä vaati, mutta juoksu oli ihan hyvä.”

Hurskeen kausi jatkuu ensi viikon Ruotsi-ottelussa Olympiastadionilla, jossa aituri ei ole koskaan aikaisemmin juossut.

”Innolla odotan sitä kilpailua. Tavoitteena on tietenkin pätkiä ruotsalaiset aiturinaiset, ja toivotaan, että siellä tulisi myös kauden parasta juoksua. Eiköhän me aiturit ihan hyvin suoriuduta, kun on kotiyleisö kannustamassa”, Hurske hymyili.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut