Hakkuripulasta kärsivä Suomi kärsi naisten EM-karsinnoissa selvän tappion – ”Ei saatu tapettua palloa paikoista, mistä olisi pitänyt”

Tšekki kukisti Suomen Seinäjoella suoraan kolmessa erässä.

Suomen Suvi Kokkonen iski Tšekin Ela Koulisianin ja Gabriela Orvosovan torjuntaa vastaan Seinäjoella. Suomi kärsi EM-karsintaottelussa ensimmäisen tappionsa näissä karsinnoissa.

24.8. 21:21

STT, Seinäjoki

Suomen naisten maajoukkue koki ensimmäisen tappionsa EM-karsinnoissa, kun etukäteenkin lohkon parhaana joukkueena pidetty Tšekki haki keskiviikkona Seinäjoelta 3–0-voiton erin 26–24, 25–20 ja 25–23.

Suomi johti avauserää 24–19, mutta Tšekki selvitti viisi eräpalloa ja käytti ensimmäisen eräpallonsa tehokkaasti.

”Olen nähnyt monta kertaa naisten lentopallossa vastaavaa, miesten peleissä tuollainen on harvinaisempaa”, harmitteli päävalmentaja Tapio Kangasniemi.

Ranskassa pelaava Suvi Kokkonen oli Suomen selvästi tehokkain pelaaja. Karsintojen avauspelissä Montenegrossa pisteitä tuli 21, nyt saman verran. Hän iski 16 pistettä, syötti neljä ässää ja torjui kerran.

”Ei saatu tapettua palloa paikoista, mistä ne olisi pitänyt”, Kokkonen tiivisti avauserän ja myös koko ottelun.

Kokkonen on Ranskan liigassa pelannut hakkurinakin. Kangasniemi tyrmäsi idean hänen peluuttamisestaan Suomen pelin kannalta ongelmallisella paikalla.

”Suvi on yleispelaajana hyvä vastaanotossa, ja tehoja tulee. Jos hänet siirtäisi, niin se tarkoittaisi tämän osaston heikentymistä liikaa”, Kangasniemi sanoi.

Hakkuripula vaivaa joukkuetta

Ottelussa 20 passista vain kaksi pistettä iskenyt Yasmine Madsen on joukkueen käytännössä ainoa hakkuri, kun Piia Korhonen potee alaraajavammaa ja Iina Andrikopoulou on toipilaana.

”Piian tilannetta tarkkaillaan päivittäin. Mitään riskiä ei oteta terveysasioissa. Ei varmaan pelaa lauantaina Salossa, mutta ehkä jo seuraavassa ottelussa, Kangasniemi viittasi 3. syyskuuta pelattavaan Islanti-vierasotteluun.”

Montenegro-voitossa 31 pistettä tilille tuonut keskipelaajien osasto jäi nyt 14 pisteeseen.

”Tšekki oli varmasti skoutannut peliämme ja on muutenkin parempi torjunnassa”, Kangasniemi totesi.

Tasan vuosi sitten 24. elokuuta Suomen otettua edellisissä EM-kisoissa 3–1-voiton Romaniasta Korhonen teki 16 pistettä ja nyt sairaana oleva keskipelaaja Anna Czakan 14. Kumpaakin olisi kaivattu Seinäjoella kipeästi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut