Kasperi Vehmaa ilahdutti kotiyleisöä 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä – Samuli Samuelsson juoksi vahvan ajan

EM-viestissä kättään satuttanut Samuelsson kellotti Lappeenrannan gp-kisoissa alkuerässä tuloksen 10,25.

Samuli Samuelsson (keskellä) jäi Lappeenrannassa miesten 100 metrin finaalissa Chris Roysterin (vas.) ja Tommy Radhamin puristuksessa kolmanneksi.

24.8. 20:41 | Päivitetty 24.8. 21:41

STT, Lappeenranta

Arvokisakävijä Kristian Pulli väläytteli nousujohteista loppukesän kuntoaan yleisurheilun gp-kilpailussa Lappeenrannassa, kun Oulun Pyrinnön urheilija leiskautti miesten pituuden kärkisijalle tuloksella 787.

Pulli jäi karsintaan viime viikon EM-pituushypyssä, mutta Kimpisen kentällä hän nautti kilpailemisesta.

”Oli hyvä fiilis hypätä, ja kilpailu oli tasapainoinen. Sain hyvät hypyt aikaiseksi, vaikka parhaat tuulet kuolivat ennen kisaa. Senkin takia aivan huippusuoritus jäi tulematta”, tällä kaudella parhaimmillaan kahdeksaan metriin yltänyt Pulli kertaili.

Pulli tähtää seuraavaksi ensi viikon Ruotsi-otteluun, jossa kovaa kisaseuraa tarjoilee tuore EM-hopeamitalisti Thobias Montler.

”Kahdeksaan metriin tässä vielä tähdätään”, Pulli vahvisti.

Lappeenrannan kotiyleisölle erityisiloa tarjoili 17-vuotias Kasperi Vehmaa, joka venytti ennätyksensä 758. Viime vuoden Suomen mestari rikkoi samalla 38 vuotta vanhan 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen.

”Tuollaista seitsemää ja puolta olen hypännyt koko kesän, mutta nyt sain sen vielä vähän pidemmälle. Mikään ei ollut ennätyshypyssäkään vielä täydellistä”, Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vehmaa sanoi itsevarmasti.

Edellinen ikäluokan SE oli kymmenottelijana urheilu-uransa luoneen Petri Keskitalon nimissä.

”Hyvä, että se ennätys tuli nyt rikottua. Jossain vaiheessa joku taas rikkoo tuon minun ennätyksen”, Vehmaa sanaili.

Topias Koukkula ylsi pituuskisassa toiseksi tuloksella 760.

Lue lisää: Reetta Hurske nappasi yleisurheilun gp-sarjan pääpalkinnon – ”Onhan tämä iso summa rahaa”

Samuelssonin käsi on kunnossa

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson pinkoi miesten 100 metrin alkuerän mainioon aikaan 10,25, mutta loppukilpailussa tulos oli metrin vastaisessa kaksi kymmenystä heikompi.

Heinäkuussa SE:n 10,16 kellottanut Samuelsson oli kisassa kolmas Britannian Tommy Radhamin (10,34) ja Yhdysvaltain Chris Roysterin (10,38) jälkeen.

”Alkuerä oli todella hyvä, sain hyvän lähdön ja juoksu tuli hyvin loppuun asti. Finaali meni vähän puristamiseksi, ja toki vastatuuli verottaa aikaa kaikilta”, Samuelsson kommentoi.

Samuelsson jäi pettymyksekseen EM-Münchenissä satasen alkueriin. Epäonni jatkui viestissä, kun Turkin avausosuuden juoksija osui suomalaisen käteen. Samuelsson epäili viestin jälkeen sormen venähtäneen tai murtuneen, mutta SE-mies pääsi Lappeenrantaan lähtöviivalle.

”Pystyin olemaan lähtöasennossa. Keskisormi oli viestin jälkeen turvonnut, enkä saanut kämmentä kiinni, mutta nyt käsi on ihan ok. Nivelsiteet taisivat vähän venähtää.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut