Jokerit ry: Kurrilla ja Harkimolla ei ole roolia helsinkiläisseuran liigakiekkohankkeessa

Uudesta taustayhtiöstä tihkuu tietoa tulevaisuudessa.

Jari Kurri kuvattiin joukkueen toimistolla Helsingin Areenalla 29. huhtikuuta 2022.

24.8. 16:39

STT

KHL:stä kotimaiseen jääkiekkoliigaan paluuta tähyävä Jokerit ilmoitti keskiviikkona, ettei se laske tulevaisuuttaan seurassa aiemmin vahvasti vaikuttaneiden Jari Kurrin ja Harry Harkimon varaan.

Jokerien juniorikiekkoa pyörittävä Helsingin Jokerit ry tiedotti, etteivät Kurri ja Harkimo ole missään tekemisissä helsinkiläisseuran uuden taustayhtiön kanssa.

Jokerit-tavaramerkin omistaa Helsingin Jokerit ry, ja se on luovuttanut tavaramerkin uudelle taustayhtiölle hallinnoitavaksi pitkällä sopimuksella. Menestyksekkään NHL-uran kiekkoillut Kurri ja liikemies Harkimo eivät tiedotteen mukaan ole mukana taustayhtiön toiminnassa.

Julkisuudessa on liikkunut tietoja, joiden mukaan Harkimo olisi jollain tavalla uuden taustayhtiön takana. Jokerit ry kiistää väitteet.

Taustayhtiön muista takana olevista tahoista ja rahoittajista Helsingin Jokerit ry ei puhu vielä julkisuuteen, koska asiaa koskevat neuvottelut ovat kesken. Se toivoo projektilleen työrauhaa.

Kahdeksan vuotta KHL-kiekossa

Vuosina 2014–22 venäläisvetoisessa KHL-liigassa kiekkoillut Jokerit aikoo palata kotimaisen sarjajääkiekkoilun pariin kaudella 2023–24. Päämääränä on palauttaa seuralle ylimmän sarjaportaan liigapaikka.

Keskustelu Jokerien paluusta kotimaiseen Liigaan lähti täysille kierroksille sunnuntaina, kun Naurava Narri -niminen osakeyhtiö tiedotti, että sen ja Helsingin Jokerit ry:n väliset neuvottelut yhteistyöstä Jokerien palauttamiseksi lopulta pääsarjatasolle olivat päättyneet. Naurava Narri -yhtiön hallituksessa ovat menestyksekkäät jääkiekkourat pelanneet, Jokerien kasvattihyökkääjät Teemu Selänne ja Keijo Säilynoja.

Helsingin Jokerit ry julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kommentoi mediassa esiintyneitä käänteitä seuran edustusjoukkueen paluuprojektista kotimaiseen Liigaan. Yhdistys kertoi, että sillä ja Kurrin omistamalla Jokerit Hockey Club Oy:llä on edelleen voimassa oleva sopimus Jokerit-tavaramerkistä.

Liigahakemuksen takaraja lokakuun lopussa

Jokerit jätti KHL:n helmikuun lopussa Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan takia.

Kotimainen Liiga edellyttää, että liigalisenssiä hakiessaan Jokerit on katkaissut kaikki yhteytensä KHL;ään. Kautta 2023–24 koskevan liigalisenssihakemuksen jättämisen takaraja on tämän vuoden lokakuun lopussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut