Tulokas hyppäsi suoraan aloitus­kokoonpanoon ja loisti EM-karsintojen avauksessa – lentiskesän säväyttäjä Netta Rekola ei hätkähdä pienestä: ”En ole jännittäjätyyppi”

Netta Rekola tarttui tilaisuuteensa rohkeasti. Naisten lentopallomaajoukkue jatkaa EM-karsintaurakkaa keskiviikkona kotiottelulla Tšekkiä vastaan.

Netta Rekola on noussut naisten lentopallomaajoukkueessa suoraan avauskokoonpanoon. Ensi kaudella seurajoukkue vaihtuu OrPosta paikallisvastustaja LP Kangasalaan.

24.8. 8:00

Oriveden Ponnistuksen kasvatti Netta Rekola on noussut tänä kesänä naisten lentopallomaajoukkueen suurimmaksi säväyttäjäksi.

Uudet yrittäjät lähtevät useimmiten liikkeelle vaihtonurkkauksesta, mutta 21-vuotias ja 183-senttinen sentteri hyppäsi suoraan Suomen avauskokoonpanoon.

Rekola tarttui tilaisuuteensa rohkeasti. Toki maajoukkuekesää leimanneet vaivat ja vastoinkäymiset silottivat osaltaan tulokkaan tietä, mutta tämä ei himmennä tippaakaan vahvan läpimurron arvoa.

Hienoin näyte tuli sunnuntaisessa EM-karsinta-avauksessa, kun tulokas kuritti Suomen päävastustajaa Montenegroa vieraskentällä komeilla lukemilla 15/+12.

”Peli kulki niin hyvin molempien passareiden kanssa, että he uskalsivat antaa paljon palloja. Tällä tavalla saatiin rikottua vastustajan peliä”, Rekola kehui päävastuun kantanutta Kaisa Alankoa ja tuuraamassa käynyttä Emmi Jalosta.

Käytännössä Suomi ratkaisi pelin keskeltä, sillä toiselle sentterille Roosa Laakkoselle kirjattiin saldo 17/+15.

”Miksei ei olisi kuormitettu senttereitä, kun kerran kulki.”

Rekola hyppäsi tärkeään karsintakamppailuun vain neljän harjoitusmaaottelun kokemuksella.

Oliko kutkuttava paikka?

”En ole hirveä jännittäjätyyppi. Sain nukuttua edellisenä yönä oikein hyvin – ja olo oli ihan levollinen myös ennen peliä”, Rekola kuvaili.

Netta Rekola ja OrPo kohtasivat LP Kangasalan marraskuussa 2019. Ensi kaudella Rekolan paikka löytyy tässä otteluparissa toiselta puolelta verkkoa.

Odotettu kutsu

Naisten maajoukkuepaikka on ollut Rekolalle selkeä tavoite jo pidemmän aikaa. Tilanne alkoi konkretisoitua viime talven vahvojen liigaesitysten seurauksena. Rekola kirjasi runkosarjassa koko liigan korkeimman hyökkäysprosentin 55.

”Tavallaan odotin kutsua hyvän kauden jälkeen, mutta en ryhtynyt luomaan hirveitä kuvitelmia. Tuntui hyvältä, kun kehitys oli huomattu.”

Rekola otti uransa isoimman kehitysharppauksen nimenomaan viime talvena – uransa neljännellä liigakaudella.

”En osaa sanoa tarkkaan, mistä tämä johtui. Kauteen lähdettäessä tuntui siltä, että olin polkenut paikallani jo tarpeeksi pitkään. Edistysaskel vaan tuli, kun jaksoin jatkaa pitkäjänteistä työtä.”

Kun maajoukkuekausi päättyy, Rekolaa odottaa seuraava haaste uudessa seurassa. Liigaura jatkuu kevään hopeajoukkueen LP Kangasalan riveissä.

”Toistaiseksi olen ollut mukana Kangasalan treeneissä vain kerran. Lisäksi olen pyörähtänyt salilla muutamaan otteeseen. Mukaan on helppo mennä, koska siellä on paljon tuttuja henkilöitä.”

Seurasiirto ei sisältänyt mitään dramatiikkaa.

”Käännän nyt uuden sivun urallani ja haen samalla lisäbuustia kehitykseeni. Maisemanvaihdos tekee välillä hyvää.”

Rekola ehti pukea Kangasalan paidan päällensä kolmen ottelun ajaksi jo kaudella 2017–2018. Hän pelasi silloin pääosin Rantaperkiön Iskun ykkössarjajoukkueessa.

”Avasin liigaurani juuri OrPoa vastaan. Pelasin silloin koko ottelun hakkurina ja tein ensimmäiset pääsarjapisteeni. Pidän tätä itse omana liiga-avauksenani. Tilastoissa ensimmäiseksi liigapelikseni on vissiin merkitty OrPon kotiottelu syksyltä 2015, kun olin vasta 14-vuotias.”

Netta Rekola (toinen vas.) haluaa opintojensa aikana kehittyä lentopalloilijana niin, että pääsisi sen jälkeen ulkomaille ammattilaiseksi.

Opinnot loppuun

Maajoukkuekesän ilopillerillä on valmiit suunnitelmat tuleviksi vuosiksi. Rekola aikoo hoitaa sairaanhoitaja­opintonsa loppuun Tampereen ammattikorkeakoulussa ja kehittää itseänsä tämän ajan liigaympyröissä. Kolmen ja puolen vuoden urakasta alkoi nyt toinen vuosi.

”Yritän pysyä maajoukkueringissä ja mennä eteenpäin niin paljon, että pääsen opintojen jälkeen ulkomaille pelaamaan.”

Seuraava etappi odottaa keskiviikkona Seinäjoella. Suomi kohtaa silloin EM-karsintalohkon suursuosikin Tšekin.

”Vastaan tulee kova joukkue, mutta emme lähde nöyristelemään. Uskon vahvasti, että pystymme haastamaan Tšekin tiukasti omalla hyvällä pelillämme”, Rekola pohjusti.

Lentopallon naisten EM-karsintaottelu Suomi–Tšekki Seinäjoella keskiviikkona 24.8. kello 18.30 alkaen.

NÄIN PELATAAN

Naisten EM-karsinta

Naisten lentopallon EM-karsinta isketään kuudessa neljän joukkueen lohkossa. Kustakin selviytyy kaksi parasta lopputurnaukseen.

Kolmatta peräkkäistä EM-paikkaa metsästävä Suomi pelaa B-lohkossa Tšekin, Montenegron ja Islannin kanssa.

Suomen ottelut:

21.8. Montenegro–Suomi (Pljevlja) 1–3

24.8. Suomi–Tšekki (Seinäjoki)

27.8. Suomi–Islanti (Salo)

3.9. Islanti–Suomi (Kopavogur)

7.9. Tšekki–Suomi (Tabor)

10.9. Suomi–Montenegro (Joensuu)

EM-kisat järjestetään syksyllä 2023 Belgiassa, Italiassa, Virossa ja Saksassa.

Järjestäjämaat ja edellisten EM-kisojen kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät lopputurnaukseen ilman karsintoja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut