Janette Lepistö johti Virkiän ryöstöretkeä Kaupissa, Manse unohti sovitut suunnitelmat – ”Hyvä että jo huomenna pelataan taas”

Manse PP kärsi naisten Superpesiksen ensimmäisessä välierässä tappion ja menetti kotietunsa Lapuan Virkiälle.

Lapuan Virkiä juhli toisen jakson aluksi kolmospesällä Iina Lehtisen kunnaria. Vain hetkeä aiemmin Kaisa Peräaho oli kiertänyt kunnarin.

27.8. 20:23 | Päivitetty 27.8. 21:56

Aamulehti

Lapuan Virkiä ei hulppeista puitteista hämmentynyt, kun joukkue vieraili ensimmäistä kertaa Kaupin uudella stadionilla.

Pohjalaisryhmä ryösti Manse PP:ltä naisten Superpesiksen välieräsarjan kotiedun voittamalla avauspelin lukemin 1–0 (4–4, 6–4).

Lopputulosta voi pitää suurenakin yllätyksenä, mutta illan kirkkain tähti tuskin yllätti montaakaan pesäpallon seuraajaa. Vieraiden kultakypärä Janette Lepistö löi painavilla iskuilla viisi juoksua.

Kaupissa on tänä vuonna nähty sisäpelin juhlaa useinkin muun muassa Siri Eskolan johdolla, mutta Lepistön lauantaiset otteet eivät kalpene vertailussa.

”Osoitimme itsellemme, että pystymme voittamaan näitä pelejä ja että kaikki on omissa käsissämme. Kun pelaamme omalla tasollamme, ei meillä ole mitään hätää”, Lepistö totesi.

Tappiosta huolimatta myös Mansen pelinjohtajalla Jari Cavernelisilla riitti uskoa joukkueeseensa.

"Ihan luottavainen fiilis on. Kunhan pääsemme omalle tasollemme emmekä anna läpilyöntejä, tästä tulee hyvä sarja”, Cavernelis sanoi.

Mansen Saaga-Angelia Raudasoja yritti venyttää etukentällä lyöntiä kiinni. Manse päästi lauantaina läpilyöntejä tavallista enemmän, ja ne koituivat toisella jaksolla joukkueen turmioksi.

Alun kunnarit riittivät

Manse onnistui avausjaksolla rakentamaan tilanteita Virkiää tasaisemmin – mutta pesäpallossa sillä ei aina ole merkitystä.

Lepistön vahvat lyönnit olivat kaikkien Virkiän juoksujen takana. Hyvässä vireessä oli myös Mansen Anna Ala-Kauhaluoma, jonka välilyönnit olivat tärkeitä siinä, että Manse sai jaksolta edes 4–4-tasapelin.

Ala-Kauhaluoma on aloittanut pudotuspelit tehokkaasti: kolmessa Tahko-pelissä hänen lyöntisaldonsa oli 1+13, nyt lyötyjä kertyi kolme.

Toiselle jaksolle Virkiä sai hurjan alun, kun lähes peräkkäisinä lyöjinä Kaisa Peräaho ja Iina Lehtinen kiersivät kahden juoksun arvoiset kunnarit. Peräaho löi läpi kolmosrajasta, kakkoskoppari Lehtinen ”omalta paikaltaan” takakentältä.

Alussa saatu etumatka riitti Virkiälle loppuun asti. Kahta viimeistä paloa sinivalkoisten ulkopelaajat tuulettivat suorastaan raivoisasti.

”Lataus oli hyvä, mutta ulkopelissä teimme sellaisia virheitä ja merkkausjuttuja, joista olimme etukäteen puhuneet, mutta jotka siitä huolimatta annoimme”, Cavernelis harmitteli.

”Sisäpelissä pystyi näkemään, miten hyvä sisäpelijoukkue olemme, mutta siellä tuli myös jonkin verran typeriä virheitä, joiden vuoksi emme päässeet pyörittämään sisäpeliä aivan kunnolla.”

Virkiän tähtijokeri Janette Lepistö oli vahvassa lyöntivireessä.

Lepistön tavoin myös Anna Ala-Kauhaluoma jatkaa joukkueensa ykköspalkitun asemassa sunnuntaina kultakypärän haltijana. Ala-Kauhaluoma on pudotuspelien lyöjätilastossa toisena.

Lapualle jo sunnuntaina

Toisen välieräsarjan avauksessa nähtiin myös altavastaajan vierasvoitto, kun Jyväskylän Kirittäret kukisti Porissa Pesäkarhut jaksoin 1–0 (1–1, 4–2).

Mansen ja Virkiän toinen peli tulee eteen nopeasti, sillä Lapualla pelataan heti sunnuntaina kello 16 alkaen. Tarkemmalle analysoinnille aikaa on niukasti – mutta Cavernelisin mukaan se ei haittaa, pohjatyöt on jo tehty huolella.

”Tässä ei tarvitse ihan hirveän isoja analysointeja enää tehdä. Tiedämme, mitä teimme ja mitä olisi pitänyt tehdä, ja hoidamme ne. Hyvä että jo huomenna pelataan taas, ettei tarvitse märehtiä tässä enempää”, hän sanoi.

Kauppiin palataan taas keskiviikkona. Lepistön kaltaisella vasemmalta lyövällä pelaajalla voi Kaupissa eteen tulla yksi lisähaaste, nimittäin kentän kolmospuolelta silmiä häikäisevä auringonpaiste.

”Onneksi tänään oli kello neljän peli, ja kotipesässä oli varjoisaa oikeastaan loppuun asti. Keskiviikkona voi olla haastavaa, jos aurinko paistaa”, Lepistö arveli.

Virkiä voitti viisi perättäistä mestaruutta vuosina 2011–2015, mutta sittemmin kultasuoni on tyrehtynyt. Nyt tavoitteena on ensimmäinen finaalipaikka sitten syksyn 2016.

”Nyt on sellainen olo, että tänä vuonna meillä on mahdollisuudet mihin vaan.”

Mitä tapahtui?

Ylitarjontaa sisäpelissä

Anna Ala-Kauhaluomalla oli lauantaina hihassaan numero viisi. Mansella on hyvistä sisäpelaajista suorastaan ylitarjontaa.

Virpi Hukan palattua kokoonpanoon, oli Mansen ykköskärki suorastaan hävyttömän pitkä: Hukka pelasi numerolla neljä, Anna Ala-Kauhaluoma löi viidentenä ja Siri Eskola vasta kuudentena. Ongelma on positiivinen, mutta vaarana on ettei tilanteita riitä tarpeeksi kaikille taitaville sisäpelaajille.

Virkiä odotteli tauon jälkeen Mansea räpylät kädessä täydessä valmiudessa useita minuutteja. Kotijoukkueen viimein saavuttua paikalle, heti Henna Peltokankaan ensimmäinen lyönti painui maisemiin, mutta pienen selvitystyön jälkeen se tuomittiin täpärästi laittomaksi.

Ottelu oli Senni Salliselle toinen lukkarina hänen paluunsa jälkeen. Virkiän kaari yritti aluksi huutaa hyvin aktiivisesti vääriä, mutta Sallinen ei pienestä hätkähtänyt, vaan syötöt osuivat varmasti lautaseen. ”Senni pelasi ihan pirun hyvin tänään. Hänen pelaamisensa mahdollisti tiettyjä asioita ulkopelissä”, sanoi pelinjohtaja Jari Cavernelis.

Yleisöä: 849 katsojaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut