Ylöjärveläinen Joona Reiman onnistui nuorten EM-finaalin vaikeimmassa hypyssä ja sai palkinnoksi historiallisen kullan: ”Se meni aika täydellisesti”

Tampereen Sisun telinevoimistelija muuttaa heti EM-matkan jälkeen Helsinkiin parempien harjoitusmahdollisuuksien äärelle.

21.8. 19:29

Aamulehti

Tampereen Sisun Joona Reiman teki sunnuntaina historiallisen suomalaistuloksen telinevoimistelun nuorten EM-kilpailussa Münchenissä. Reiman voimisteli hyppyfinaalissa Euroopan mestariksi tuloksella 14,549, ja samalla hänestä tuli Suomen ensimmäinen nuorten EM-mitalisti miesten telinevoimistelussa.

Reiman oli tehnyt kärkituloksen myös perjantain telinekarsinnoissa, ja hän osasi sen perusteella odottaa mestaruutta onnistuneilla suorituksilla.

Reiman hyppäsi ensimmäisellä kierroksella vaikean dragulescun eli urhonhypystä lähtevän tuplavoltin puolella kierteellä. Hän oli tehnyt sen ensimmäisen kerran kilpailutilanteessa heinäkuun Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla, jossa hän voitti myös hyppyfinaalin.

”Se oli täällä nuorten kisan vaikein hyppy. Se meni aika täydellisesti, ja siitä oli helppo lähteä tekemään toista hyppyä. Oli aika paineeton olo, ja toinenkin hyppy meni hyvin”, Reiman kertaa Münchenin finaalisuorituksiaan.

Toisena hyppynään Sisun voimistelija esitti kasamatsun puolellatoista kierteellä. Hän otti molempien hyppyjensä perään pienen korjausaskeleen, mutta muuten suoritukset sujuivat mallikkaasti. Hopealle voimistellut norjalainen Sebastian Sponevik onnistui niin ikään omissa hypyissään, mutta Reimanin dragulescu oli vaikeuspisteeltään norjalaisen hyppyjä arvokkaampi.

Münchenin EM-kilpailut olivat joulukuussa 18 vuotta täyttävälle Reimanille viimeiset arvokisat nuorten sarjassa. Hän suunnittelee kilpailevansa miesten mukana jo lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereella järjestettävissä miesten telinevoimistelun SM-kilpailuissa.

Ikäsarjan lisäksi Reimanin voimisteluarkeen on luvassa pian muitakin muutoksia. Hän muuttaa heti EM-matkan jälkeen Ylöjärveltä Helsinkiin viimeistelemään merkonomiopintonsa Perho-liiketalousopistossa. Sen myötä hänen harjoituspaikakseen vakiintuu Helsingin olympiavalmennuskeskus, johon miesten telinevoimistelun maajoukkueen toiminta on keskitetty.

”Siellä on totta kai paremmat mahdollisuudet treenata, parempi porukka ja ammattitaitoisemmat valmentajat”, voimistelija listaa pääsyitä muutolleen.

Reiman kertoo, että hänen henkilökohtainen valmentajansa Riku Koivunen on myös siirtämässä arkityönsä Tampereelta Helsinkiin. Koivusen kasvateista maajoukkuevoimistelijat Tarmo Kanerva, Patrick Palmroth ja Eeli Mikkola ovat asuneet ja harjoitelleet jo tovin Helsingissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut