Mansen ykköslukkari palasi tositoimiin reilun viiden viikon hengähdystauon jälkeen – Senni Sallinen väläytteli heti: ”Olen todella onnellinen”

Tamperelaisjoukkue eteni odotetusti naisten Superpesiksen välieriin tyrmättyään Hyvinkään Tahkon.

Senni Sallinen onnistui hyvin Mansen lautasen äärellä yksitoista ottelua kestäneen lukkarointitaukonsa jälkeen.

21.8. 21:34

Aurinkoinen hymy ja huojentunut olemus kertoivat olennaisimman Manse PP.n ykköslukkarin Senni Sallisen tuntemuksista naisten Superpesiksen kolmannen puolivälierän jälkeen.

”Olen todella onnellinen”, Sallinen huokaisi.

Sunnuntai-illan kamppailu herätti Sallisessa voimakkaita väristyksiä, vaikka tamperelaisjoukkueella ei ollut hädän päivää missään vaiheessa. Manse varmisti välieräpaikan ylivoimaisella 2–0 (9–1, 10–3) -voitolla.

Sallista jännitti tavallista enemmän, koska hän palasi lautasen ääreen reilun viiden viikon tauon jälkeen. Väliin mahtui peräti yksitoista ottelua.

”Pudotuspelit tuovat aina oman värinänsä. Nyt tuli vielä ekstrajännitys pitkän tauon takia. Kuin olisin pelannut kauden ensimmäistä ottelua”, Sallinen kuvaili.

Pitkä tauko alkoi 12. heinäkuuta, kun Sallinen joutui luovuttamaan paikkansa Mansen toiselle lukkarille Jasmin Andreasinille kesken vieraspelin Joensuun Mailaa vastaan.

Vaihto tuli, kun Sallinen oli lahjoittanut kotijoukkueelle kolme juoksua vapaataipaleella saman vuoroparin aikana.

”Ehkä ei ole viisasta purkaa niitä tapahtumia tarkasti nyt.”

Voisitko valaista hiukan?

”Siinä vaiheessa tilanne oli sellainen sekä fyysisesti että henkisesti, että oli aika puhaltaa peli poikki”, Sallinen vastasi.

Loppujen lopuksi Sallinen tarvitsi lähes puolitoista kuukautta palautumisaikaa.

”Se oli juuri niin. Odotusaika oli pitkä, mutta se vaadittiin. Nyt oli oikea hetki tulla takaisin.”

Sallinen on saanut runsaasti tukea vetäessään henkeä.

”En ole jäänyt yksin missään vaiheessa. Joukkue on ollut tukena koko ajan. Se on auttanut paljon.”

Sallinen teki paluunsa tyylikkäästi. Hän teki hienoja oivalluksia ja järjesti Tahkolle paloja piinattuaan lyöjää riittävän pitkään.

Kaupin pesäpalloyleisö ehti jo säikähtää, kun ensimmäinen syöttö putosi lautasen viereen. Sallinen suhtautui tilanteeseen ihailtavan tyynesti.

”Olen tehnyt tätä hommaa niin pitkään, etten jäänyt murehtimaan sitä. Tiesin olevani valmis pelaamaan.”

Syötitkö enemmän varman päälle kuin normaalisti?

”Ei niin voi tehdä. Kun menee kentälle, pitää tehdä täysillä kaikki.”

Manse oli kolmannessa puolivälierässä vihdoin niin ylivoimainen kuin ennustettiin. Kaksi ensimmäistä peliä oli tamperelaisille tervanjuontia.

”Tämä oli koko joukkueelta kokonaisvaltainen esitys toisen jakson päätösvuoroa lukuun ottamatta. Silloin ote herpaantui hetkeksi”, Sallinen summasi.

Tämä hetki oli käytännössä yhden Iina Valkeejärven lyönnin mittainen. Se painui Mansen koppareiden välistä läpi ja toi vieraille kolme juoksua.

Sillä ei ollut sinänsä mitään merkitystä, koska Manse johti silloin jo 10–0.

”Kenellekään ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi tässä otteluparissa. Teimme hyvän tasonnoston kahden vaisun pelin jälkeen”, Sallinen tiivisti.

Samalla Manse varmisti jo kuudennen peräkkäisen välieräpaikan. Tamperelaiset ovat jääneet neljän parhaan ulkopuolelle viimeksi syksyllä 2016, jolloin taival päättyi puolivälierissä Porin Pesäkarhuja vastaan.

Mitä tapahtui?

Tahko sai hurjaa kyytiä

Kaksi tykkiä: Manse tyrmäsi Tahkon kahden hurjan tykin johdolla. Anna Ala-Kauhaluoma täräytti peräti seitsemän juoksua ja Siri Eskola viisi. Ykköskärki Henna Peltokangas toi kuusi juoksua.

Entä nyt? Manse kohtaa välierissä joko Lapuan Virkiän tai Seinäjoen Maila-Jussit. Virkiä johtaa nyt puolivälieräsarjaa voitoin 2–1. Välieräsarja alkaa Kaupissa luultavasti lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut