Nuoret Leijonat taipui MM-finaalin jatkoerätrillerissä Kanadalle – Suomi oli senttien päässä mestaruudesta

Topi Niemelä oli lähellä kultaista maalia ennen kanadalaishyökkääjä Kent Johnsonin ratkaisuosumaa.

Ronan Seeley ja Roby Järventie taistelivat kiekosta hurjaksi jännitysnäytelmäksi kääntyneessä nuorten MM-finaalissa Kanadassa 20. elokuuta.

21.8. 6:27

Suomi on hävinnyt jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-loppuottelussa Kanadalle jatkoerässä 2–3. Kolmella kolmea vastaan pelatussa jatkoerässä ratkaisun iski ajassa 63.20 Columbus-hyökkääjä Kent Johnson.

Nuoret Leijonat oli jatkoerässä vain hetkeä aiemmin senttien päässä mestaruudesta, mutta Kanada siivosi Topi Niemelän ohjaaman kiekon pois maaliviivalta.

Kotijoukkue Kanada siirtyi Edmontonissa 2–0-johtoon Joshua Royn ja William Dufourin maaleilla. Suomi selvitti kuitenkin toisessa erässä peräti viisi peräkkäistä jäähyä ja sai kirin päälle kolmanteen erään.

Puolustaja Aleksi Heimosalmi heläytti kavennuksen nelossentteri Samuel Heleniuksen aloitusvoiton jälkeen ajassa 44.09. Kanada väsyi ja lamaantui, ja tehohyökkääjä Joakim Kemell tasoitti pelin ajassa 50.46 Niemelän maukkaasta poikittaissyötöstä.

MM-turnaus pelattiin poikkeuksellisesti elokuussa koronapandemian siirrettyä kisoja viime vuodenvaihteesta. Kanadalaisyleisö löysi finaaliottelussa Edmonton Oilersin kotihalliin liki 15 000 katsojan voimin.

Edellisestä MM-hopeasta pitkä aika

Suomi metsästi Edmontonissa kiekkohistoriansa kuudetta nuorten MM-kultaa. 2010-luvulla Suomi juhli mestaruuksia 2014, 2016 ja 2019, mutta hopeamitalista oli jo aikaa: nuorten MM-finaalitappio oli Suomelle ensimmäinen sitten vuoden 2001.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana alle 20-vuotiaiden MM-kullat on jaettu Suomen, Kanadan ja Yhdysvaltojen kesken. Kanadalla on vuodesta 2013 lähtien nyt neljä mestaruutta, Suomella ja Yhdysvalloilla kolme.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut