Topi Raitasen yöunet jäivät lyhyiksi – ”Yllättävän vilakka tuli, kun tuossa suihkualtaassa käytiin”

Estejuoksumestari suuntaa suunnistuskaverinsa Aleksi Niemen häihin.

Korkeushyppääjät Sini Lällä ja Heta Tuuri olivat heränneet Topi Raitasen varhaisille mitalikahveille.

20.8. 10:46

München

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen saapui verrattain virkeänä varhain lauantaiaamuna Suomen joukkueen hotellilla järjestetyille kultamitalikahveille ja tiedotusvälineiden tentattavaksi.

”Pitkään kesti stadionilla, kunnes pääsin tapaamaan ystäviä ja perhettä illan aikana. Yllättävän vilakka tuli, kun tuossa suihkualtaassa käytiin uimassa”, Raitanen mainitsi hotellin pihalla sijaitsevan suihkulähteen.

”Hienoa, että porukkaa oli vielä hereillä.”

Ennen kylmää kylpyä Raitanen ehti tukijoukkojensa kanssa illalliselle Münchenissä ja kertoi viettäneensä mukavan illan. Edessä oli aikainen herätys, koska mitalikahvien jälkeen hän suuntasi jo Tampereelle. Siellä odottaisi suunnistuskaveri Aleksi Niemen häiden toinen päivä.

”Sain nukuttua.”

Kuinka monta tuntia?

”Riittävästi.”

Raitasen piti olla Niemen bestman, mutta perjantaina oli muuta ohjelmaa Euroopan mestaruuskilpailujen 3 000 metrin estejuoksufinaalin merkeissä.

”Teimme suunnitelman yhteisellä golfkierroksella. Miten osaan juosta viimeisen kierroksen, ja miten Aleksi osaa sanoa tahdon”, Raitanen hauskuutti jo kisan jälkeen.

Raitanen veti myöhään perjantai-iltana letkaa kolme kierrosta ja pysyi sen jälkeenkin kärkinipussa. Hän irtosi karkuun viimeisellä kierroksella ja karisti hopealle ja pronssille Italian Ahmed Abdelwahedin ja Osama Zoghlamin.

Mikä on ollut vuosien aikana harjoittelussa ja valmistautumisessa sellainen oivallus, joka on vienyt tähän pisteeseen?

”Varmasti pitkäjänteinen työ ja nöyrä asenne kestävyysurheiluun. Että ymmärtää sen, ettei yhdellä kisalla ole suurta merkitystä isossa kuvassa. Kun tekee laadukasta työtä, palkinto tulee jossain vaiheessa. Tämä kausi näyttää sen hyvällä tavalla. Yhdelle kisalle ei pidä antaa liikaa painoarvoa eikä tunteille liikaa valtaa.”

Heinäkuussa Eugenen MM-kilpailuissa vatsavaivainen Raitanen jäi alkueriin. Pettymyksen jälkeen moni olisi hötkyillyt ja astunut sivuun suunnitelmastaan, mutta Raitanen viritti tutulla suunnitelmalla kuntonsa Müncheniin.

”Olen pitänyt Jannen kanssa fokuksen hyvin tekemisessä ja olemme tienneet, missä mennään”, hän mainitsi valmentaja Janne Ukonmaanahon.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut