Kaupissa koettiin perjantaina kaksi kauhunhetkeä – Ensin järkytti raju ukkosmyrsky, perään pelotti Mansen tärkeimmän lenkin kohtalo

Manse aloitti puolivälieräsarjan vakuuttavalla 2–0-voitolla Kempeleen Kiristä.

Tuomas Jussila sai osuman pallosta kesken etenemistilanteen ja häntä hoidettiin hetki Kaupin stadionin kentällä. Jussila kuitenkin pystyi jatkamaan peliä.

19.8. 22:03

Kaupin pesäpalloyleisö koki miesten Superpesiksen puolivälieräavauksessa kaksi kauhunhetkeä.

Tarkasti ottaen väki järkyttyi ensimmäisen kerran jo reilut puoli tuntia ennen Manse PP.n ja Kempeleen Kirin välisen ottelun alkua, kun paikalle ilmestyi raju ukkosmyrsky.

Tuuli myllersi tovin niin voimakkaasti, että paikallaan olleet autot alkoivat heilua parkkipaikalla. Näytti väistämättömältä, etteivät kaikki kentän viereiset puut pysy pystyssä. Pahalta tuholta vältyttiin kuin ihmeen kaupalla.

Paikalle uskaltautuneet katsojat mykistyivät toisen kerran ensimmäisen jakson kolmannessa vuoroparissa, kun Mansen tärkein pelaaja Tuomas Jussila lyyhistyi kentän pintaan saatuaan kipeän osuman joukkuekaveri Henri Puputin lyömästä pallosta.

Siinä vaiheessa Kaupin lehtereille laskeutui syvä hiljaisuus.

Pelko kasvoi, kun kentällä tehdyt hoitotoimet tuntuivat kestävän ikuisuuden. Todellisuudessa tämä operaatio kesti 5–10 minuuttia, mutta siinä vaiheessa jokainen minuutti oli todella pitkä.

Hneri Puputin lyönnin lujuuden sai perjantaina tuntea nahoissaan joukkuekaveri Tuomas Jussila.

Puputti riensi itse heti tarkistamaan Jussilan kunnon osumansa jälkeen.

”Käsi oli ihan turtana ainakin vartin. Olin varma, että pelini on pelattu”, Jussila kuvaili.

Tuskaisesti irvistellyt kakkospolttaja jätti jakson viimeisen ulkopelivuoron pelaamatta, mutta siihen tauko jäikin.

Jussila palasi kentälle tauon jälkeen, täräytti heti Mansen johtojuoksun ja näytti näin loistavaa esimerkkiä joukkuekavereilleen.

Manse avasi puolivälieräsarjan vakuuttavalla 2–0 (7–3, 5–1) -kotivoitolla ja kuoppasi samalla viime syksyn haamut. Silloin tamperelaisjoukkue heräsi vasta sen jälkeen, kun Imatran Pallo-Veikot oli karannut jo 2–0-johtoon.

Takaisin Jussilaan.

Pallo osui suoraan oikeaan kyynärpäähän, kun hän lähti etenemään ykköspesältä kakkospesälle.

”Normaali pelitilanne. Kun on viimeinen lyönti, etenijän pitää edetä. Satuin olemaan suoraan linjalla. Ei tämä ensimmäinen kerta ollut”, Jussila kertasi.

Oliko Puputilla jotain kaunoja sinulle?

”Ilmeisesti... Pallo tuli aika kovalla voimalla, kun hänelle sattui keskimailaosuma”, Jussila lohkaisi.

Tämä ei ollut pelkää sattumaa, sillä Puputti paukutti Kaupin perjantai-illassa peräti neljä juoksua.

Jussila tuli toiselle jaksolle niin kuin mitään ei olisi sattunutkaan. Heti kärkeen onnistunut kotiutuslyönti ja perään todella vihainen tappoheitto kipeällä kädellä.

”Adrenaliini on ihmiselle ihmeellinen voimavara. Kun sitä virtaa riittävästi kehossa, pystyy tekemään ihmeellisiä asioita.”

Koko totuus tulee eteen vasta lauantaiaamuna.

”Silloin näkee, missä kunnossa käsi oikeasti on”, Jussila tiesi.

Kempele aloitti puolivälieräsarjan räväkästi täräyttämällä kaksi juoksua heti kärkeen, mutta Manse ei hätkähtänyt tästä.

Lyöjäjokeri Perttu Ruuska kuittasi komealla läpilyönnillä ja käänsi kerrasta kurssin. Samalla toteutui Ruuskan märkä päiväuni, kun pallo painui Kaupin tunneliin.

”Kun pääsimme pelin päälle hermostuneen alun jälkeen, meillä ei ollut hätää. Kempele on kuitenkin vaarallinen joukkue lyöntivoimansa takia. Ei parane antaa läpilyöntejä, ettei vastustaja saa hurmosta päälle”, Jussila painotti.

Perttu Ruuskan osumatarkkuus oli jälleen kohdillaan.

Kaupin pesäpallostadionin lehtereillä oli tilaa, kiitos ottelua edeltäneen ukkosmyräkän.

Mitä tapahtui?

Ruuska laukaisi kipsin

Ratkaisija: Mansen lyöjäjokeri Perttu Ruuska vapautti isännät alkujännityksestä. Hän tyhjensi pajatson (1+3) ensimmäisellä jaksolla ja kotiutti kaksi kertaa toisella jaksolla.

Yleisö: 1006 katsojaa. Ottelun alle osunut hirmumyrsky vaati varmasti veronsa.

Entä nyt? Toinen puolivälierä sunnuntaina Kempeleessä ja kolmas tiistaina Kaupissa. Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut