Neuville johtaa perjantain jälkeen, Rovanperä ajoi rajusti ulos Belgiassa: ”Pääasia, että he ovat kunnossa”

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pääsivät vaurioituneesta autosta ulos omin voimin. Rovanperä kertoi arvioineensa mutkayhdistelmän väärin nuotituksessa.

Kalle Rovanperä (edessä) ja Jonne Halttunen joutuivat keskeyttämään Belgiassa. Keskeytys oli MM-sarjan kärkiparille kauden ensimmäinen.

19.8. 12:46 | Päivitetty 19.8. 21:32

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä rysäytti autonsa rajusti ulos tieltä Belgian MM-rallin toisella erikoiskokeella.

Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen ajokki osui kovavauhtisessa loivasti vasemmalle kääntyneessä mutkassa ulkokaarteen ojaan ja pyöri useaan kertaan ympäri.

”Kyseessä oli kahden mutkan yhdistelmä, ja jälkimmäisessä nuottini oli luultavasti hieman liian optimistinen”, Rovanperä selitti syytä Dirtfish-sivustolle.

MM-sarjan kärkinimi Rovanperä sekä Halttunen pääsivät autosta omin voimin ulos. Kaksikko kiipesi ajokista pois irronneen tuulilasin jättämästä aukosta.

Rovanperä ehti ajaa rallin avauserikoiskokeella pohja-ajan. Keskeytys on hänelle vasta tämän kauden ensimmäinen.

"Pääasia, että he ovat kunnossa. Tuollaiset ulosajot ovat tyypillisiä täällä jyrkkien ja terävien ojien takia. Jos sellaiseen osuu, peli on ohi”, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi Dirtfishille.

Toyota pyrkii saamaan Rovanperän auton kuntoon, jotta suomalainen voisi jatkaa rallia lauantaina. Helppoa se ei kuitenkaan ole, sillä ajokki sai tällissä pahoja vaurioita.

Rovanperällä oli teoriassa mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus jo Belgiassa. Hän johtaa MM-tilanteessa virolaiskuljettaja Tänakia 94 pisteellä, kun Belgian jälkeen ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

Ulosajostaan huolimatta Rovanperä on edelleen ylivoimaisesti todennäköisin vaihtoehto mestariksi.

Neuville johtaa

Hyundai-tallin kaksikko Thierry Neuville ja Ott Tänak selvittivät Belgian MM-rallin ensimmäisen osuuden vauhdikkaimmin. Belgialainen Neuville johtaa kilpailua kahdeksan erikoiskokeen jälkeen 2,5 sekunnilla virolaiseen tallitoveriinsa.

Neuville nousi kilpailun kärkeen edellisellä erikoiskokeella ja kasvatti viimeisellä pätkällä etumatkansa sekunnin kymmenyksistä sekunteihin.

Kilpailun alkua hallinnut Toyota-tallin brittikuljettaja Elfyn Evans ajaa kolmantena, mutta ero kärkeen venähti päivän päätteeksi 13,7 sekuntiin. Tallitoveri Esapekka Lappi jäi kärjestä tasaisesti, mutta neljäs sija on tukevasti hänen hallussaan.

Lappi on jäänyt 37,3 sekuntia kärjestä.

Päivitetty 19.8.2022 kello 21.31 perjantain tuloksilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut